Ovocné sendviče pro děti
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 3 346 kJ / 800 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1,63 g |
Tuky | 65,84 g |
Vláknina | 2,40 g |
Cholesterol | 204 mg |
Sodík | 5 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 49,21 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Recept byl v příloze časopisu Naše Rodina – Český kuchař ve francouzské kuchyni - vzpomínky pana Jaromíra Trejbala na jeho působení ve Francii.
Pan Jaromír Trejbal je autorem kuchařky – Z hotelu Ritz do kuchyně Vlasty Buriana.
Dovolím si citovat z receptu mistra kuchaře Jaromíra Trejbala.......pěnou, která báječně voní, potíráme dva a dva krajíce toastového chleba. Mezi ně se vloží kousek ananasu, plátky broskví, jablek, pomerančů.......jindy jsem zase šlehal pěnu s jahodami, zralými meruňkami, oloupanými letními jablky......
My jsme pro naši dětskou návštěvu dělali ,,ovocné jednohubky" i ,,ovocné krajíce".
Dospělí měli ne ovocné, ale taky tuze dobré TNT od autorky Yanull.Na fotkách nejsou tak hezky udělané jak od autorky, ale na chuti to TNT tyčinkám neubralo.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
25. 12. 2020 16:40
Jiri V.:
Dobrý den, dovolte, abych se nejprve představil. Jmenuji se Zdeněk Zahradník a do této společnosti vůbec nepatřím, protože kromě čaje a vajíček neumím uvařit vůbec nic. Můj důvod, proč si dovoluji Vás obtěžovat, je zcela jiný. V současné dob připravujeme pro jedno vydavatelství publikaci o významných českých a slovenských osobnostech, které překročily svým významem hranice naší malé zemičky. Jedním z takových je i kuchař Jaromír Trejbal.
Získali jsem o něm poměrně dostatek informací, jediné, co nám chybí je přesné datum a místo úmrtí.
Vy jste se zde k němu vyjadřoval (úmrtí 1995) - nemáte ještě nějaké podrobnější informace?
Pokud ano, předem za ně děkuji, pokud ne, nedá se nic dělat. Pak přijměte alespoň přání klidného prožití vánočních a novoročních svátků i zdraví a naděje do roku příštího.
S pozdravem a úctou
PhDr. Zdeněk Zahradník
mail: zahradnik.zdenek@seznam.cz
Dobrý den, dovolte, abych se nejprve představil. Jmenuji se Zdeněk Zahradník a do této společnosti vůbec nepatřím, protože kromě čaje a vajíček neumím uvařit vůbec nic. Můj důvod, proč si dovoluji Vás obtěžovat, je zcela jiný. V současné dob připravujeme pro jedno vydavatelství publikaci o významných českých a slovenských osobnostech, které překročily svým významem hranice naší malé zemičky. Jedním z takových je i kuchař Jaromír Trejbal.
Získali jsem o něm poměrně dostatek informací, jediné, co nám chybí je přesné datum a místo úmrtí.
Vy jste se zde k němu vyjadřoval (úmrtí 1995) - nemáte ještě nějaké podrobnější informace?
Pokud ano, předem za ně děkuji, pokud ne, nedá se nic dělat. Pak přijměte alespoň přání klidného prožití vánočních a novoročních svátků i zdraví a naděje do roku příštího.
S pozdravem a úctou
PhDr. Zdeněk Zahradník
mail: zahradnik.zdenek@seznam.cz
29. 9. 2011 15:27
Pěna musí chutnat skvěle a sendviče vypadají krásně vesele, taky bych neodolala .
18. 3. 2011 20:46
Kuchařku - Z hotelu Ritz do kuchyně Vlasty Buriana jsem měl zapůjčenou z knihovny. Mám jen velmi zkrácenou přílohu - Český kuchař ve francouzské kuchyni.
Právě ta příloha mě donutila shánět výše uvedenou kuchařku.
Maris máš pravdu. Ta kniha stojí za pozornost a pokud ji někdo má......tak raději nepůjčovat.
V antikvariátech jsem zatím na ni nenarazil. I když mnohé zajímavé jiné starší kuchařky natrefil a koupil.
Právě ta příloha mě donutila shánět výše uvedenou kuchařku.
Maris máš pravdu. Ta kniha stojí za pozornost a pokud ji někdo má......tak raději nepůjčovat.
V antikvariátech jsem zatím na ni nenarazil. I když mnohé zajímavé jiné starší kuchařky natrefil a koupil.
18. 3. 2011 20:23
Já bych doporučovala zkusit někde zmíněnou knížku sehnat, možná v antikvariátu, já ji doma mám, je to opravdu moc zajímavé čtení, opatruji ji jak oko v hlavě
18. 3. 2011 20:04
Dík patří panu Trejbalovi, je to jeho recept.
Škoda, že již není mezi námi. Zemřel v roce 1995 v devadesáti letech. Více o panu Trejbalovi najdete na dadala.hyperlinx.cz/kuchar/kuchr017.html
Škoda, že již není mezi námi. Zemřel v roce 1995 v devadesáti letech. Více o panu Trejbalovi najdete na dadala.hyperlinx.cz/kuchar/kuchr017.html
18. 3. 2011 16:29
Tenhle receptík vítám. Super! Vnoučata budou mít radost. Jiří, dík.
16. 3. 2011 12:00
Vida super nápadíček+1 a líbí se mi i krásně napsaná poznámka
16. 3. 2011 11:45
Dětské návštěvě to chutnalo.....a nám dospělákům taky. Neodolali jsme a zamlsali si taky
16. 3. 2011 10:58
+ výborný nápad, vyzkouším pro malého jako svačinku
15. 3. 2011 23:56
Jirko, nápadité, dětem se to určitě bude líbit
15. 3. 2011 22:37
Moc hezké zdobení , príma nápad a určitě dobrá pomazánka, dcerka miluje banány, tak vyzkouším + .
15. 3. 2011 20:47
Opomenul jsem - brožurka Český kuchař ve francouzské kuchyni je zkrácená verze kuchařky pana Jaromíra Trejbala.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí čtvrtky se žampionovou omáčkou
Přidáno před 8 hodinami
Brambory zapečené s medvědím česnekem, sýrem a smetanou v remosce
Přidáno před 12 hodinami
Pečený losos s parmazánem a rajčatovým ragú
Přidáno před 13 hodinami
Nepečené řezy “Nanaimo”
Přidáno před 13 hodinami
Chřest s holandskou omáčkou a opečenou šunkou
Přidáno před 13 hodinami
Barevná směs s kokosovým mlékem
Přidáno před 15 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Kuřecí čtvrtky se žampionovou omáčkou
Moanka uvařila před 48 minutami
Smažená rýže s kuřecím masem jako z asijského bistra
JaninaZ. uvařila před 6 hodinami
Škvarkovníčky (škvarkové rohlíčky)
Tonja uvařila před 6 hodinami
Úžasně rychlá tvarohová buchta s povidlím, chuť jako koláče, hned hotová
Viera19@seznam.cz uvařil před 7 hodinami
Nadýchaný perník
Haninaa uvařil před 8 hodinami
Houbovo-pórkové vepřové maso
Elivet uvařil před 8 hodinami
Pečený losos s parmazánem a rajčatovým ragú
Moanka uvařila před 8 hodinami
Čokoládové muffiny bez mléka
Wanilor uvařila před 10 hodinami
Brownies I.
MarenkaKonvalinkova uvařila před 11 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Peanut punch: Mléčný arašídový koktejl je oblíbené afrodiziakum na Jamajce, připravit ho můžete i doma jen ze dvou ingrediencí
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Další recepty
Tématické fráze: ovocné jednohubky pro děti recept na ovocné jednohubky pro děti jednohubky pro děti ovocné jednohubky zájímavé dětské recepty na svačinku veselé jednohubky pro děti detske sendviče ovocné recepty pro děti ovoce pro deti veselé sendviče dětské ovocné jednohubky jaromir trejbal nápadité svačinky pro děti jednohubky z toustoveho chleba dětske jednohubky recepty pro děti z ovoce nápadité recepty pro děti recepty jaromíra trejbala zdobení jednohubek vesele jednohubky
Ovocné sendviče pro děti
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qVok
12 názorů