Drůbeží játra, gothaj a tvrdý sýr v sulcu

Suroviny 1 menší šiška

asi 400 g drůbežích jater
200 g gothaje
150-200 g tvrdého sýra vcelku
Na vývar:
cca 400 g vepřových kůží nebo 2-3 vepřové nožky
asi 1 litr vody
palice česneku
sůl
pepř
Masox

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si uvaříme vývar, nejlépe v tlakovém hrnci cca 45 minut. Nesolíme, nekořeníme.

  2. Po uvaření jej scedíme, osolíme, okořeníme pepřem, solí, pokud chceme, přidáme masox a celou palici utřeného česneku.

  3. Můžeme pomlít část kůží a přidat do vývaru. Vychladíme, aby se sýr ve vývaru nerospustil.

  4. Na malém množství oleje osmažíme překrájená drůbeží játra.

  5. Gothaj i sýr nakrájíme na kostičky.

  6. Vše přidáme do vlažného vývaru a naplníme do sáčku na tlačenku, nebo do srnčího hřbetu, popřípadě i do pekáčku a necháme v lednici ztuhnout do dalšího dne.

  7. Pak nakrájíme na kolečka, posypeme cibulí, pokapeme octem.

Poznámka od kuchařky

Já jsem to nevařila. Přišel můj syn a donesl mi kus tady té dobroty, že pro Láďu. Musela jsem ochutnat.:-) Bylo to skvělééé!!

Komentáře k receptu Drůbeží játra, gothaj a tvrdý sýr v sulcu

  • DuivaCZ: Jasně, co jiného.;-) Kandidáte rozumu na všechno:-D

    Odpovědět

  • DuivaCZ DuivaCZ(neregistrovaný)

    Odkdy má gothaj tmavě oranžovou barvu? Od té doby, co je přibarvený milionem éček a je k nerozeznání od mrkve? A je mi naprosto šumafuk, jestli je váš syn vyučený kuchař nebo kandidát věd, tohle je humus a na dračku to mohlo jít tak v nádražním bufetu v Horní dolní ve tři ráno....

    Odpovědět

  • DuivaCZ: Mrkev?? To je gothaj, ne mrkev!! Kombinovat cokoliv podle chuti je snad dovoleno, ne? Tohle, jak píšu, dělal můj syn a pokud vím, je vyučený kuchař;-) a u nich v restauraci ta "zhovadilost" šla na dračku. Někteří hosté tam chodili jen na tuhle tlačenku. Takže bych byla na ta slova trochu opatrná;-)

    Odpovědět

  • DuivaCZ DuivaCZ(neregistrovaný)

    A co tam dělá ta mrkev? Ta v ingrediencích není! Jinak sorry, ale kombinovat gothaj s drůbežími játry, z toho se mi zvedá kufr....a to domácí tlačenku dělám občas také, ale taková zhovadilost by mě asi nikdy nenapadla....

    Odpovědět

  • Hovnomil::-D:-D:-D no, když myslíš;-)

    Odpovědět

  • Hovnomil Hovnomil(neregistrovaný)

    Vetsi humus sem nevidel

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Sulcík děláváme celkem často a tady tato zajímavá kombinace je také lákavá:-p+9:yes:

    Odpovědět

  • rozmarynaH rozmarynaH

    Jani, sulcík je u nás dobrůtka, které se nedá odolat. Zpravidla dělám sulc na Mikuláše, tak 6-8 velkých misek (pro celou rodinu) a bytem se line vůně masa :-* ještě za týden. Z těchto ingrediencí jsem to ještě nezkoušela, je třeba to vyzkoušet. Posílám 7. bodík:yes:

    Odpovědět

  • Porada::-D:-D:-D:-D taky je mi to divné!! Většinou voní celý byt!

    Odpovědět

  • Porada Porada(neregistrovaná)

    medmic - no to jste musel vařit bolavou nohu z hluchého prasete,
    jinak to není možné.:-):-D:-))

    Odpovědět

  • medmic medmic

    Domácí sulcík s jatýrky je skvělá věc, ale já ho vařil bez papiňáku a musím říct, že tak zamořený byt z rypáčku a nohou, to jsem nezažil a odrazuje mně to od druhého přístupu. :-))

    Ten tlakáč je inspirace, asi rozmrazím brzo dvě kopejtka co mně čekají na mrazáku :-8

    Odpovědět

  • Ivana Ch: no, je to jednodušší a myslím i levnější jakoby tlačenka;-).

    Odpovědět

  • Ivana Ch Ivana Ch

    Ježíšku na křížku, to musí být bájo, no určitě v nejbližší době to udělám.:-p:yes::-K

    Odpovědět

  • jarda Kadic: asi ano. Taky se může, ale nemusí, namlít nějaká část těch kůží do vývaru. Raději to tam dopíšu;-)

    Odpovědět

  • varilamyskakasicku varilamyskakasicku

    No a máme zase tip na další dobrotu;-):-K:yes:

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: domaci gothaj hovnomil duivacz sulc recept domacigothaj recept cz. duivacz 2014 drubezi zulc drubeží domácí sulc gothaj do do mrazáku jak se dělá gothaj domaci gothaj recept tvrdý sýr do mrazáku jak se co dela gothaj domácí sulc drůběží recept gothaj co obsahuje gothaj co uvařit z tvrdého sýru drůbeží huspenina recepty co uvařit s drubežích jater huspenina s jatýrky