Drůbeží játra, gothaj a tvrdý sýr v sulcu

Jana Remkova Kuchařka:

1 menší šiška Pokrmy z vnitřností 16 názorů

Přidat další fotografii
59
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Suroviny

asi 400 g drůbežích jater
200 g gothaje
150-200 g tvrdého sýra vcelku
Na vývar:
cca 400 g vepřových kůží nebo 2-3 vepřové nožky
asi 1 litr vody
palice česneku
sůl
pepř
Masox
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si uvaříme vývar, nejlépe v tlakovém hrnci cca 45 minut. Nesolíme, nekořeníme.

  2. Po uvaření jej scedíme, osolíme, okořeníme pepřem, solí, pokud chceme, přidáme masox a celou palici utřeného česneku.

  3. Můžeme pomlít část kůží a přidat do vývaru. Vychladíme, aby se sýr ve vývaru nerospustil.

  4. Na malém množství oleje osmažíme překrájená drůbeží játra.

  5. Gothaj i sýr nakrájíme na kostičky.

  6. Vše přidáme do vlažného vývaru a naplníme do sáčku na tlačenku, nebo do srnčího hřbetu, popřípadě i do pekáčku a necháme v lednici ztuhnout do dalšího dne.

  7. Pak nakrájíme na kolečka, posypeme cibulí, pokapeme octem.

Poznámka

Já jsem to nevařila. Přišel můj syn a donesl mi kus tady té dobroty, že pro Láďu. Musela jsem ochutnat.:-) Bylo to skvělééé!!

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek


Ohodnoťte recept: Drůbeží játra, gothaj a tvrdý sýr v sulcu

  • Jana Remkova Jana Remkova(autorka receptu)

    DuivaCZ: Jasně, co jiného.;-) Kandidáte rozumu na všechno:-D

    Odpovědět

  • DuivaCZ DuivaCZ(neregistrovaný)

    Odkdy má gothaj tmavě oranžovou barvu? Od té doby, co je přibarvený milionem éček a je k nerozeznání od mrkve? A je mi naprosto šumafuk, jestli je váš syn vyučený kuchař nebo kandidát věd, tohle je humus a na dračku to mohlo jít tak v nádražním bufetu v Horní dolní ve tři ráno....

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova(autorka receptu)

    DuivaCZ: Mrkev?? To je gothaj, ne mrkev!! Kombinovat cokoliv podle chuti je snad dovoleno, ne? Tohle, jak píšu, dělal můj syn a pokud vím, je vyučený kuchař;-) a u nich v restauraci ta "zhovadilost" šla na dračku. Někteří hosté tam chodili jen na tuhle tlačenku. Takže bych byla na ta slova trochu opatrná;-)

    Odpovědět

  • DuivaCZ DuivaCZ(neregistrovaný)

    A co tam dělá ta mrkev? Ta v ingrediencích není! Jinak sorry, ale kombinovat gothaj s drůbežími játry, z toho se mi zvedá kufr....a to domácí tlačenku dělám občas také, ale taková zhovadilost by mě asi nikdy nenapadla....

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova(autorka receptu)

    Hovnomil::-D:-D:-D no, když myslíš;-)

    Odpovědět

  • Hovnomil Hovnomil(neregistrovaný)

    Vetsi humus sem nevidel

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Sulcík děláváme celkem často a tady tato zajímavá kombinace je také lákavá:-p+9:yes:

    Odpovědět

  • rozmarynaH rozmarynaH

    Jani, sulcík je u nás dobrůtka, které se nedá odolat. Zpravidla dělám sulc na Mikuláše, tak 6-8 velkých misek (pro celou rodinu) a bytem se line vůně masa :-* ještě za týden. Z těchto ingrediencí jsem to ještě nezkoušela, je třeba to vyzkoušet. Posílám 7. bodík:yes:

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova(autorka receptu)

    Porada::-D:-D:-D:-D taky je mi to divné!! Většinou voní celý byt!

    Odpovědět

  • Porada Porada(neregistrovaná)

    medmic - no to jste musel vařit bolavou nohu z hluchého prasete,
    jinak to není možné.:-):-D:-))

    Odpovědět

  • medmic medmic

    Domácí sulcík s jatýrky je skvělá věc, ale já ho vařil bez papiňáku a musím říct, že tak zamořený byt z rypáčku a nohou, to jsem nezažil a odrazuje mně to od druhého přístupu. :-))

    Ten tlakáč je inspirace, asi rozmrazím brzo dvě kopejtka co mně čekají na mrazáku :-8

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova(autorka receptu)

    Ivana Ch: no, je to jednodušší a myslím i levnější jakoby tlačenka;-).

    Odpovědět

  • Ivana Ch Ivana Ch

    Ježíšku na křížku, to musí být bájo, no určitě v nejbližší době to udělám.:-p:yes::-K

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova(autorka receptu)

    jarda Kadic: asi ano. Taky se může, ale nemusí, namlít nějaká část těch kůží do vývaru. Raději to tam dopíšu;-)

    Odpovědět

  • varilamyskakasicku varilamyskakasicku

    No a máme zase tip na další dobrotu;-):-K:yes:

    Odpovědět

1 2 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo