

Drůbeží játra, gothaj a tvrdý sýr v sulcu
Suroviny 1 menší šiška
- asi 400 g drůbežích jater
- 200 g gothaje
- 150-200 g tvrdého sýra vcelku
- Na vývar:
- cca 400 g vepřových kůží nebo 2-3 vepřové nožky
- asi 1 litr vody
- palice česneku
- sůl
- pepř
- Masox
Postup přípravy receptu
Nejdříve si uvaříme vývar, nejlépe v tlakovém hrnci cca 45 minut. Nesolíme, nekořeníme.
Po uvaření jej scedíme, osolíme, okořeníme pepřem, solí, pokud chceme, přidáme masox a celou palici utřeného česneku.
Můžeme pomlít část kůží a přidat do vývaru. Vychladíme, aby se sýr ve vývaru nerospustil.
Na malém množství oleje osmažíme překrájená drůbeží játra.
Gothaj i sýr nakrájíme na kostičky.
Vše přidáme do vlažného vývaru a naplníme do sáčku na tlačenku, nebo do srnčího hřbetu, popřípadě i do pekáčku a necháme v lednici ztuhnout do dalšího dne.
Pak nakrájíme na kolečka, posypeme cibulí, pokapeme octem.
Poznámka od kuchařky
Já jsem to nevařila. Přišel můj syn a donesl mi kus tady té dobroty, že pro Láďu. Musela jsem ochutnat.:-) Bylo to skvělééé!!
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Drůbeží játra, gothaj a tvrdý sýr v sulcu
-
DuivaCZ: Jasně, co jiného.
Kandidáte rozumu na všechno
-
Odkdy má gothaj tmavě oranžovou barvu? Od té doby, co je přibarvený milionem éček a je k nerozeznání od mrkve? A je mi naprosto šumafuk, jestli je váš syn vyučený kuchař nebo kandidát věd, tohle je humus a na dračku to mohlo jít tak v nádražním bufetu v Horní dolní ve tři ráno....
-
DuivaCZ: Mrkev?? To je gothaj, ne mrkev!! Kombinovat cokoliv podle chuti je snad dovoleno, ne? Tohle, jak píšu, dělal můj syn a pokud vím, je vyučený kuchař
a u nich v restauraci ta "zhovadilost" šla na dračku. Někteří hosté tam chodili jen na tuhle tlačenku. Takže bych byla na ta slova trochu opatrná
-
A co tam dělá ta mrkev? Ta v ingrediencích není! Jinak sorry, ale kombinovat gothaj s drůbežími játry, z toho se mi zvedá kufr....a to domácí tlačenku dělám občas také, ale taková zhovadilost by mě asi nikdy nenapadla....
-
Hovnomil:
no, když myslíš
-
Vetsi humus sem nevidel
-
Sulcík děláváme celkem často a tady tato zajímavá kombinace je také lákavá
+9
-
Jani, sulcík je u nás dobrůtka, které se nedá odolat. Zpravidla dělám sulc na Mikuláše, tak 6-8 velkých misek (pro celou rodinu) a bytem se line vůně masa
ještě za týden. Z těchto ingrediencí jsem to ještě nezkoušela, je třeba to vyzkoušet. Posílám 7. bodík
-
Porada:
taky je mi to divné!! Většinou voní celý byt!
-
medmic - no to jste musel vařit bolavou nohu z hluchého prasete,
jinak to není možné. -
Domácí sulcík s jatýrky je skvělá věc, ale já ho vařil bez papiňáku a musím říct, že tak zamořený byt z rypáčku a nohou, to jsem nezažil a odrazuje mně to od druhého přístupu.
Ten tlakáč je inspirace, asi rozmrazím brzo dvě kopejtka co mně čekají na mrazáku -
Ivana Ch: no, je to jednodušší a myslím i levnější jakoby tlačenka
.
-
Ježíšku na křížku, to musí být bájo, no určitě v nejbližší době to udělám.
-
jarda Kadic: asi ano. Taky se může, ale nemusí, namlít nějaká část těch kůží do vývaru. Raději to tam dopíšu
-
No a máme zase tip na další dobrotu