Špenátové knedlíčky s rajčaty

Suroviny

400 g špenátu
250 g jemného tvarohu
1 stroužek česneku
1 cibule
4 lžíce oleje
2 žloutky
170 g polohrubé mouky
2 rajčata
20 g másla
100 g strouhaného sýra
sůl
mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji orestujeme cibuľu a roztlačený cesnak, pridáme špenát a dusíme cca 5min, než sa nevydusí všetka šťava. Osolíme, okoreníme a pokiaľ použijeme listový špenát, rozmixujeme.

  2. Pridáme tvaroh, žĺtka, múku a maslo. Z hmoty tvarujeme mokrými rukami guľky cca 2 cm v priemere a obalíme v múke. Varíme ich v osolenej vriacej vode asi 5 minút.

  3. Paradajky rozkrojíme, vyberieme jadierka a narežeme na kúsky 1x1 cm. Pridáme ich na tanieri ku knedlíčkom a všetko posypeme syrom.

Komentáře k receptu Špenátové knedlíčky s rajčaty

Tématické fráze: italské knedlíčky italske špenatove knedliky špenátove knedlíky recept spenatove gulky spenatove pokrmy špenátové recepty