Kapr na černo
Kapr na černo je nejstarší dochovaný recept na vánočního kapra. Základem jsou porce ryby vařené v osolené vodě a přelité omáčkou ze švestek, kořenové zeleniny, rozinek, mandlí, červeného vína a strouhaného perníku.
Suroviny pro 6 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 21 440 kJ / 5 124 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 337,63 g |
| Tuky | 321,57 g |
| Vláknina | 27,71 g |
| Cholesterol | 1,84 g |
| Sodík | 926 mg |
| Sůl | 2,18 g |
| Sacharidy | 207,75 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 16. 2. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kapr na černo
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4Q6
Moje poznámka
Kapr na černo
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4Q6
Nejnovější recepty
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Přidáno před 3 hodinami
Kapřík podle pánů z Rožmberka s bramborami
Přidáno před 4 hodinami
Losos na pomerančích z pánve
Přidáno před 6 hodinami
Pomazánky na jednohubky
Přidáno před 6 hodinami
Linecké s kávou
Přidáno před 7 hodinami
Perníkové piškotky
Přidáno před 7 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hospodský guláš podle ČSN
Fanus před 2 hodinami
Kynutý jablečný závin
Rosnicka710 před 2 hodinami
Linecké cukroví
Evellinka před 4 hodinami
Květákový mozeček
radekfiala před 4 hodinami
Staročeská pučálka
Iricek před 4 hodinami
Hovězí plátky ve vlastní šťávě
Klar98 před 5 hodinami
Perníčky, které jsou hned měkké
eskalina před 5 hodinami
Jablkový koláč litý na plech
Marisai před 5 hodinami
Šunkofleky se sýrem
Ivyjg před 6 hodinami
Bezpracný perník
Fitulka před 6 hodinami
Tématické fráze:
kapr recepty,
recepty kapr,
kapr recept,
recept na kapra,
recept kapr,
kapr na švestkách,
kapr na černém pivu,
recepty z kapra,
recepty na kapra,
ryba na černo,
kapr se švestkovou omáčkou,
kapr načerno,
kapr,
omáčka z kapra,
jak udělat kapra,
kapr na,
omáčka na černo,
jak upéct kapra,
recepty-kapr,
jak uvarit kapra
Suroviny:
kapr,
zelenina kořenová,
cibule,
máslo,
mouka hladká,
cukr krupice,
citron,
ocet,
perník,
koření nové koření,
pepř celý,
bobkový list,
povidla švestková,
rozinky,
mandle,
víno červené,
švestky sušené,
sůl
Komentáře (6)
+1 bodík
P.S.: Zbytek slivky jsme dopili a bylo nám báječně svátečně (byla to 3,5l 60% Sudličkova pálenka)...to byla jízda! Lodní kuchař DJ Jimmy