Směsné rizoto

clupmi Kuchař: clupmi

Doba přípravy: 1,5 hodiny 8 porcí Drůbeží maso 6 názorů

Suroviny

400 g krůtí křídla (8 ks)
700 g krůtí krky (2 ks)
1 vepřová konzerva
1/2 hrnku rýže
1 l krůtí vývar
1 kostka kuřecí bujón
2 cibule (středně velké)
1 palice česneku
lžíce másla
olej
sůl
pepř
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso:Křídla a krky opláchneme studenou vodou a očistíme. Do tlakového hrnce dáme asi litr vody, kostku bujónu, sůl a uvedeme k varu.

  2. Vkládáme připravené maso, zavřeme a vaříme 1 hodinu od foukání. Pak vypneme, necháme dojít, otevřeme tlakáč a maso vyjmeme do misky.

  3. Až maso trochu prochladne, tak ho obereme z kostí (já jsem si maso připravil den předem, takže šlo po vychladnutí do lednice).

  4. Oloupeme dvě cibule a nakrájíme nadrobno. Maso nakrájíme na proužky a kostičky, studené se lépe krájí.

  5. Cibuli orestujeme dozlatova na oleji nebo sádle a pak přidáme nakrájené maso. Chvíli podusíme (pokud máme rádi rizoto vláčnější můžeme ještě podlít trochou vývaru) a přidáme vepřovou konzervu.

  6. Vše ještě promícháme, podle potřeby dosolíme a opepříme a masovou část máme připravenou.

  7. Rýže: Odměřené množství rýže propláchneme napřed teplou a pak studenou vodou a necháme okapat.

  8. Oloupané stroužky česneku rozmáčkneme tlakem dlaně pod plochou nože a nasekáme. Takto připravený česnek krátce orestujeme na másle.

  9. Přidáme rýži a také ji krátce orestujeme.

  10. Pak zalijem dvojnásobným množstvím horkého vývaru, posolíme (pozor, opatrně, vývar je už slaný) a vaříme podle návodu na obalu rýže (já 13 minut).

  11. Nakonec vymačkáme šťávu z půlky citronu, zamícháme a necháme v horkém hrnci pod pokličkou dojít – vsákne se ještě zbytek tekutiny.

  12. Obě horké čási sloučíme a promícháme – homogenizujeme.

Poznámka

Pokud se vám podaří koupit kvalitní vepřovou konzervu, tak ta celý pokrm chuťově zvedne. Krůtí maso má také svou specifickou chuť a zejména vůni. Při servírování dáváme na rizoto ještě strouhaný tvrdý sýr a jako přílohu kyselé sterilované okurky. Já osobně preferuji křídla, protože na nich je taková ta dobrá kůžička. Tím pádem to ale moc dietní pokrm není.

http://miric.unas.cz

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Směsné rizoto

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Dělávám podobně,ale jen z krůtích krků,konzervy a přidávám již zde zmíněnou zeleninu:-pJe to príma bašta za další plusík+:yes::yes:

    Odpovědět

  • dapru dapru

    Podobné rizoto dělávala moje mamka z hovězí konzervy /tenkrát chutnala jako maso i to vypadalo jako maso/ , též pro změnu bez zeleniny. Základem bylo poměrně dost podušené cibule na špeku , rýže a již zmiňovaná hovězí konzerva , sůl, pepř a :yes:
    V nejbližší době určitě zkusím :yes:

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    líbí se mi i toto rizoto,ale též bych asi přidala trochu zeleniny;-):-K

    Odpovědět

  • Jana Dorazinová-Remková Jana Dorazinová-Remková

  • Severinka Severinka

    Jo ani já kůži nemusím, ale přidala bych tam např. hrášek sterilovaný a nebo něco červenýho, aby se to trošku oživilo barevně;-);-)

    Odpovědět

  • Kadlik Kadlik

    Jo, tohle bych mohl. Akorát dcera by nesnesla tu kůži... Dokáže vyoperovat tučné i z kuřecích prsou...;-)

    Odpovědět

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: rizoto z hovezi konzervy rizoto z krutího masa rizoto recept krůtí maso konzerva rizoto rizoto z kurecich kridel rizoto z krůtí konzervy směsné obaly rizoto toscana recept rizoto z pečeného krůtího masa rizoto maso krůtí rizoto rizoto s masem z konzervy rizoto s kruti konzervy lehke rychle rizoto z veprove konzervy rizoto z krůtích křídel jak vylepsit veprove z konzervy rizoto a krutí konzervy krůtí maso z konzervy recept krůtí rizoto z konzervy rizeto z kuřecích křídel

Zapomněl/a jsem heslo