Tibetská kefírová houba
Kefír prospívá zažívání a udržuje střevní mikroflóru v rovnováze. Kavkazští pastevci jej pijí neustále, protože je výživný a mohou si ho vyrobit i na holých pláních. Vy to můžete udělat pohodlněji za pomoci tibetských kefírových houbiček. Jak je používat se dočtete níže.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
z jedné polévkové lžíce houbiček je 250 ml kefíru
Nutriční hodnoty
Energie | 488 kJ / 117 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 8,50 g |
Tuky | 3,75 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 15 mg |
Sodík | 100 mg |
Sůl | 0,25 g |
Sacharidy | 12,25 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Kdysi jsem si tyto "kefírovky" objednala přes internet, celkem dobře se množí, pokud budete mít větší množství, klidně dejte více mléka a můžete si vyrábět i tvaroh, nebo dělat ochucený ovocný koktejl. Ještě přikládám odkaz, kde si vše o těchto houbičkách můžete přečíst, případně i objednat
http://www.charliin-koutek.wgz.cz/
Také přidávám odkaz od Nadi -ať to v komentářích nezanikne - Nadi, díkyhttp://zivotni-energie.cz/tibetska-houba-vyroba-do...
Pro časté dotazy do SZ a v komentáři přidávám dnes 5.3.2012 zkopírovaný návod z netu. Praktikuji také a funguje to:
Kefírovou houbu můžete taky zmrazit a udělejte to takto:
1. Houbu propláchneme čistou vodou, vložíme do hrnečku s vodou a dáme do lednice na dvě hodiny vychladit (to aby se nelekla mrazu).
2. Vychlazenou tibetskou kefírovou houbu vložíme do sáčku s malým množstvím studené vody a vložíme do mrazáku. Takto ji můžeme skladovat bez snížení životaschopnosti až dva měsíce.
3. Rozmrazujeme pomalu v pokojové teplotě. Nikdy v mikrovlnné troubě! Může se občas stát, že po rozmražení není první várka kefíru v bezvadné kvalitě (je to proto, že kefírka se musí "probudit"). Není třeba se lekat, zkrátka ho nekonzumujte nebo nalijte pejskovi či kočce. Druhý den už budete mít svůj vlastní, oblíbený, chutný, hustý a živý kefír stoprocentní.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
3. 6. 2013 16:47
Mohl by mi někdo poslat tuto houbičku, ozvěte se na Blzier@seznam.cz , předem děkuji
10. 5. 2013 16:53
Bohužel prozatím jsou všechny pryč.. :(
27. 3. 2013 22:20
Kdyby někdo chtěl, mám kefírových houbiček celkem dost.. ráda je někomu zašlu.. Zájemci kontaktujte mě na mail a domluvíme se :)
bg.jhanusova@yahoo.com
bg.jhanusova@yahoo.com
27. 2. 2013 19:55
PRO VŠECHNY ZÁJEMCE O HOUBIČKU-v poznámce je uvedený odkaz na www.charliin-koutek.wgz.cz,kde po jeho rozkliknutí v levém sloupci naleznete pod názvem Kontakt jméno a e-mailovou adresu na objednávku.
Mě bohužel houbička po letech uhynula a nemohu zájemcům vyhovět.
Mě bohužel houbička po letech uhynula a nemohu zájemcům vyhovět.
26. 2. 2013 22:19
Dobrý den,měla bych zájem o kef.houbičku.Prosím info.Děkuji Lída
26. 2. 2013 11:22
Mohu požádat o houbičku? Děkuji Nožičková . Můj email: nozicpet@fnhk.cz
7. 2. 2013 14:06
DOBRÝ DEN.MĚLA BYCH ZÁJEM.DĚKUJI!!!
28. 1. 2013 00:55
Ahoj, mám přebytek kefírových houbiček, má někdo zájem,jen za poštovné,napište mi na adresu barijan@post.cz
26. 1. 2013 14:45
Měl by někdo zájem o Tibetskou houbičku, samozřejmě zadarmo, jen poštovní byste si museli zaplatit ( kdyby bylo více zájemců ). Pište mi na e-mail Kanarek181@seznam.cz
12. 1. 2013 20:41
Nejde mi udělat tvaroh z kefíru nevíte někdo čím by to mohlo být? Děkuji :)
3. 1. 2013 21:41
Mohu požádat o houbičku? Děkuji Beneš. Můj email: Beninem@seznam.cz
2. 11. 2012 16:31
martikchr@seznam.czVerča:Dobrý den .Mám zájem o zaslání houbičky.Poštovn samozřejmě uhradím.Jmenuji se Marta Chroustová adr.17listopadu 4566 Chomutov 43004.Předem děkuji
29. 10. 2012 21:12
Daruji tibetské kefírové houbičky Poštou mohu zaslat kamkoliv.
coccinell.a@seznam.cz
coccinell.a@seznam.cz
2. 5. 2012 14:10
Anna Kocikova:Ani a proč sýr nemůžeš dát do ledničky?
Jééé odkapání, prommiň už to došlo
Jééé odkapání, prommiň už to došlo
2. 5. 2012 14:03
spagetka:Děkuji za doplnění a odkaz
U nás výroba sýra neuspěla pro nedostatek místa a hodně zvídavé kočky,které ničemu nedají pokojTen tvaroh přeci jen mohu schovat na odkapání do ledničky-tu si ti chlupatí smradi otevřít neumí-i když...
U nás výroba sýra neuspěla pro nedostatek místa a hodně zvídavé kočky,které ničemu nedají pokojTen tvaroh přeci jen mohu schovat na odkapání do ledničky-tu si ti chlupatí smradi otevřít neumí-i když...
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Sýrový chléb
Přidáno před 35 minutami
Jablečný donut
Přidáno před 2 hodinami
Kuřecí čtvrtky se žampionovou omáčkou
Přidáno před 13 hodinami
Brambory zapečené s medvědím česnekem, sýrem a smetanou v remosce
Přidáno před 17 hodinami
Pečený losos s parmazánem a rajčatovým ragú
Přidáno před 17 hodinami
Nepečené řezy “Nanaimo”
Přidáno před 18 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Vepřový řízek naruby
katka.zaple uvařila před 5 minutami
Brambory zapečené s uzeným masem a sýrem
sm57@seznam.cz uvařila před 26 minutami
Kuřecí čtvrtky se žampionovou omáčkou
Moanka uvařila před 5 hodinami
Smažená rýže s kuřecím masem jako z asijského bistra
JaninaZ. uvařila před 11 hodinami
Škvarkovníčky (škvarkové rohlíčky)
Tonja uvařila před 11 hodinami
Úžasně rychlá tvarohová buchta s povidlím, chuť jako koláče, hned hotová
Viera19@seznam.cz uvařil před 12 hodinami
Nadýchaný perník
Haninaa uvařil před 13 hodinami
Houbovo-pórkové vepřové maso
Elivet uvařil před 13 hodinami
Pečený losos s parmazánem a rajčatovým ragú
Moanka uvařila před 13 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Začínáte pěstovat rajčata? Základní výbava vyjde zhruba na 400 Kč, potřeba jsou správné květináče, zemina i tyčky
Pečeme s Ivou: Udělat výborné domácí bagety není nic těžkého ani složitého. Pokud jednou vyzkoušíte, přesvědčíte se o tom sami
Sachr dort z jablek: Dokonale vláčná a úžasně šťavnatá varianta rakouské klasiky ozdobená ořechy chutná božsky
Další recepty
Tématické fráze: tibecká houba tibetská houbička tibetské houbičky houba do mléka kefírové houbičky tybecka houba kefirova houbicka tibecká houba na zdraví kefírové houbičky prodej jak uchovat tibetskou houbu houbičky do mléka houba v mléce tibecké krystaly tibecke houbičky tibecka houba do mleka tibecká houba-recepty tibeckahouba kefirove mleko tvaroh z kefiru tybetska houba
Suroviny: houba kefírová tibetská, mléko,
Tibetská kefírová houba
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6mnL
107 názorů