Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tibetská kefírová houba

Kefír prospívá zažívání a udržuje střevní mikroflóru v rovnováze. Kavkazští pastevci jej pijí neustále, protože je výživný a mohou si ho vyrobit i na holých pláních. Vy to můžete udělat pohodlněji za pomoci tibetských kefírových houbiček. Jak je používat se dočtete níže.

Hodnocení receptu je 5,0 (22×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 24 min Doba přípravy: 24 min bez doby zraní houbiček

24 min (24 min příprava, bez doby zraní houbiček)

10. 5. 2011 15:24

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

z jedné polévkové lžíce houbiček je 250 ml kefíru

Nutriční hodnoty

Energie488 kJ / 117 kcal
Bílkoviny8,50 g
Tuky3,75 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 15 mg
Sodík 100 mg
Sůl0,25 g
Sacharidy12,25 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Kdysi jsem si tyto "kefírovky" objednala přes internet, celkem dobře se množí, pokud budete mít větší množství, klidně dejte více mléka a můžete si vyrábět i tvaroh, nebo dělat ochucený ovocný koktejl. Ještě přikládám odkaz, kde si vše o těchto houbičkách můžete přečíst, případně i objednat

http://www.charliin-koutek.wgz.cz/

Také přidávám odkaz od Nadi -ať to v komentářích nezanikne - Nadi, díkyhttp://zivotni-energie.cz/tibetska-houba-vyroba-do...

Pro časté dotazy do SZ a v komentáři přidávám dnes 5.3.2012 zkopírovaný návod z netu. Praktikuji také a funguje to:

Kefírovou houbu můžete taky zmrazit a udělejte to takto:

1. Houbu propláchneme čistou vodou, vložíme do hrnečku s vodou a dáme do lednice na dvě hodiny vychladit (to aby se nelekla mrazu).

2. Vychlazenou tibetskou kefírovou houbu vložíme do sáčku s malým množstvím studené vody a vložíme do mrazáku. Takto ji můžeme skladovat bez snížení životaschopnosti až dva měsíce.

3. Rozmrazujeme pomalu v pokojové teplotě. Nikdy v mikrovlnné troubě! Může se občas stát, že po rozmražení není první várka kefíru v bezvadné kvalitě (je to proto, že kefírka se musí "probudit"). Není třeba se lekat, zkrátka ho nekonzumujte nebo nalijte pejskovi či kočce. Druhý den už budete mít svůj vlastní, oblíbený, chutný, hustý a živý kefír stoprocentní.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Adamus

3. 6. 2013 16:47

Mohl by mi někdo poslat tuto houbičku, ozvěte se na Blzier@seznam.cz , předem děkuji

Janča

10. 5. 2013 16:53

Bohužel prozatím jsou všechny pryč.. :(

Janča

27. 3. 2013 22:20

Kdyby někdo chtěl, mám kefírových houbiček celkem dost.. ráda je někomu zašlu.. Zájemci kontaktujte mě na mail a domluvíme se :)
bg.jhanusova@yahoo.com

Anna Kocikova Anna Kocikova

27. 2. 2013 19:55

PRO VŠECHNY ZÁJEMCE O HOUBIČKU-v poznámce je uvedený odkaz na www.charliin-koutek.wgz.cz,kde po jeho rozkliknutí v levém sloupci naleznete pod názvem Kontakt jméno a e-mailovou adresu na objednávku.
Mě bohužel houbička po letech uhynula a nemohu zájemcům vyhovět.

lllidaaa@seznam.cz

26. 2. 2013 22:19

Dobrý den,měla bych zájem o kef.houbičku.Prosím info.Děkuji Lída

Petra

26. 2. 2013 11:22

Mohu požádat o houbičku? Děkuji Nožičková . Můj email: nozicpet@fnhk.cz

RADKACHRISTOPHOVÁ@seznam.cz

7. 2. 2013 14:06

DOBRÝ DEN.MĚLA BYCH ZÁJEM.DĚKUJI!!!

PAVLA

28. 1. 2013 00:55

Ahoj, mám přebytek kefírových houbiček, má někdo zájem,jen za poštovné,napište mi na adresu barijan@post.cz

Ana

26. 1. 2013 14:45

Měl by někdo zájem o Tibetskou houbičku, samozřejmě zadarmo, jen poštovní byste si museli zaplatit ( kdyby bylo více zájemců ). ;-) Pište mi na e-mail Kanarek181@seznam.cz

Petra

12. 1. 2013 20:41

Nejde mi udělat tvaroh z kefíru nevíte někdo čím by to mohlo být? Děkuji :)

Karel Beneš

3. 1. 2013 21:41

Mohu požádat o houbičku? Děkuji Beneš. Můj email: Beninem@seznam.cz:-K

Marta Chroustová

2. 11. 2012 16:31

martikchr@seznam.czVerča:Dobrý den .Mám zájem o zaslání houbičky.Poštovn samozřejmě uhradím.Jmenuji se Marta Chroustová adr.17listopadu 4566 Chomutov 43004.Předem děkuji:-)

Verča

29. 10. 2012 21:12

Daruji tibetské kefírové houbičky:-) Poštou mohu zaslat kamkoliv.
coccinell.a@seznam.cz

spagetka spagetka

2. 5. 2012 14:10

Anna Kocikova:Ani a proč sýr nemůžeš dát do ledničky?:-O:-O:-O
Jééé odkapání, prommiň už to došlo :-8:-8:-D:-D

Anna Kocikova Anna Kocikova

2. 5. 2012 14:03

spagetka:Děkuji za doplnění a odkaz:yes:
U nás výroba sýra neuspěla pro nedostatek místa a hodně zvídavé kočky,které ničemu nedají pokoj:-DTen tvaroh přeci jen mohu schovat na odkapání do ledničky-tu si ti chlupatí smradi otevřít neumí-i když...:-D:-D

1 2 3 4 5 6 8

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: tibecká houba tibetská houbička tibetské houbičky houba do mléka kefírové houbičky tybecka houba kefirova houbicka tibecká houba na zdraví kefírové houbičky prodej jak uchovat tibetskou houbu houbičky do mléka houba v mléce tibecké krystaly tibecke houbičky tibecka houba do mleka tibecká houba-recepty tibeckahouba kefirove mleko tvaroh z kefiru tybetska houba

Suroviny: houba kefírová tibetská, mléko,

TopRecepty.cz

Tibetská kefírová houba

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6mnL