Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tibetská kefírová houba

Kefír prospívá zažívání a udržuje střevní mikroflóru v rovnováze. Kavkazští pastevci jej pijí neustále, protože je výživný a mohou si ho vyrobit i na holých pláních. Vy to můžete udělat pohodlněji za pomoci tibetských kefírových houbiček. Jak je používat se dočtete níže.

Hodnocení receptu je 5,0 (22×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 24 min Doba přípravy: 24 min bez doby zraní houbiček

24 min (24 min příprava, bez doby zraní houbiček)

10. 5. 2011 15:24

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

z jedné polévkové lžíce houbiček je 250 ml kefíru

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie488 kJ / 117 kcal
Bílkoviny8,50 g
Tuky3,75 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 15 mg
Sodík 100 mg
Sůl0,25 g
Sacharidy12,25 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Kdysi jsem si tyto "kefírovky" objednala přes internet, celkem dobře se množí, pokud budete mít větší množství, klidně dejte více mléka a můžete si vyrábět i tvaroh, nebo dělat ochucený ovocný koktejl. Ještě přikládám odkaz, kde si vše o těchto houbičkách můžete přečíst, případně i objednat

http://www.charliin-koutek.wgz.cz/

Také přidávám odkaz od Nadi -ať to v komentářích nezanikne - Nadi, díkyhttp://zivotni-energie.cz/tibetska-houba-vyroba-do...

Pro časté dotazy do SZ a v komentáři přidávám dnes 5.3.2012 zkopírovaný návod z netu. Praktikuji také a funguje to:

Kefírovou houbu můžete taky zmrazit a udělejte to takto:

1. Houbu propláchneme čistou vodou, vložíme do hrnečku s vodou a dáme do lednice na dvě hodiny vychladit (to aby se nelekla mrazu).

2. Vychlazenou tibetskou kefírovou houbu vložíme do sáčku s malým množstvím studené vody a vložíme do mrazáku. Takto ji můžeme skladovat bez snížení životaschopnosti až dva měsíce.

3. Rozmrazujeme pomalu v pokojové teplotě. Nikdy v mikrovlnné troubě! Může se občas stát, že po rozmražení není první várka kefíru v bezvadné kvalitě (je to proto, že kefírka se musí "probudit"). Není třeba se lekat, zkrátka ho nekonzumujte nebo nalijte pejskovi či kočce. Druhý den už budete mít svůj vlastní, oblíbený, chutný, hustý a živý kefír stoprocentní.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Anna Kocikova Anna Kocikova

2. 6. 2011 20:20

Kateřina:Kateřino-těm houbičkám nevadí tma,ani světlo,jen by neměly být třeba na okně na přímém slunci.V receptu pod postupem v"Poznámce"je odkaz na charliin koutek,tak si to rozklikněte a v Menu je spousta rad,otázky i odpovědi a tam se vše potřebné dozvíte také:-)

Kateřina

1. 6. 2011 22:13

Jen jsem se chtěla zeptat..je lepší když jsou houbičky na světle nebo ve tmě:-?

Anna Kocikova Anna Kocikova

11. 5. 2011 16:08

Iveta neregistrovaná:tak jsem to zkoušela,musíš se zaregistrovat,jestli mi chceš poslat adresu:-)jinak se na mé vzkazy nedostaneš:-8

Anna Kocikova Anna Kocikova

11. 5. 2011 16:00

Iveta:Ivi,když si rozklikneš moje jméno,ukáže se ti můj profil,jen teď nevím jestli to funguje u neregistrovaných:-Otam je v rámečku-napsat vzkaz,tak to zase rozkliknout a napiš adresu,na kterou houbičky poslat:-)Budu ale zase moci až tak za měsíc,než se další várka namnoží:yes:Ty co ještě mám,jsou už zamluvené:-8

Anna Kocikova Anna Kocikova

11. 5. 2011 15:54

suslajda::-/Houbičky jsou už zadané,ale rychle se množí,napsala jsem ti vzkaz na SZ,tak se mrkni-určitě pošlu:yes::yes:

Iveta

11. 5. 2011 15:10

Já bych taky měla zájem o houbičky, jestli ještě máte, kde mám písnout? Díky

suslajda suslajda

11. 5. 2011 12:29

:-*Jestli jsou ještě volné taky bych měla zájem:-D:yes::yes:

Anna Kocikova Anna Kocikova

11. 5. 2011 11:32

Nadja:Nadko poslala jsem Ti SZ-ale pro ostatní,já zkušenosti z mražením nemám,zatím se mi daří úspěšně houbičku rozdávat:-))ale v uvedené příloze charliin koutek když si rozkliknete,tak na levé straně je MENU a tam je odkaz na UCHOVÁNÍ přebytků-určitě se všichni dočtete vše potřebné:yes::yes:

Simona Skolakova Simona Skolakova

11. 5. 2011 10:53

Nadja:díky;-):yes:

Nadja Nadja

11. 5. 2011 10:49

Simi, OK a hezky si to tam užij.N.

Simona Skolakova Simona Skolakova

11. 5. 2011 10:43

Nadja:nadji pro mne do Hradce nééé,já budu v Luhačovicích,mám ty lázně,takže na srazíku budu chybět bohužel.;-)

Nadja Nadja

11. 5. 2011 10:37

;-) Simi, co bych pro Tebe neudělala! Samozřejmě ji přinesu, ale musíš se ještě připomenout. Jestli jedeš do Hradce, tak ji vezmu sebou.

Simona Skolakova Simona Skolakova

11. 5. 2011 09:29

Já žasnu co je to za zázrak:-O:-8to mi nějak úplně uniklo:-8
tak to bych také ráda vyzkoušela tak až budete míti houbu tak se hlásím.;-)Nadjo,klidně až přijedeš na podzim z chaty a přijdeš na kafe zase na srazík.;-):-KPokud ti to vyjde v červnu a měla by si jí,tak bych byla moc ráda dalším uživatelem kůry;-):-8:yes:+1

Nadja Nadja

11. 5. 2011 00:22

Aničko, právě než se objevil Tvůj recept, jsem přemýšlela co s přebytkem. Nemám houby sice moc, ale přece jen by mi bylo líto ji vyhodit. Já ji dostala od příbuzných a pár dní prý byla v mrazáku, jen nevím zda v mléce nebo jen samotná. To první mléko jsem vylila, ale další už jsem pila.
:-S Asi 2 dávky mám v mrazáku (jen propláchnuté vodou, vymačkané a dané do mikrotenu), ale zatím jsem nezkoušela, jak budou fungovat po vyndání. Na pohled vypadají dobře. Máš s mražením zkušenost?
:-! Do předešlého komentáře jsem dala link na nějaké další info o houbičce, tak jestli chceš, přidej to k Tvému přímo do receptu - ne všichni čtou komentáře.
:-K Myško, až se Ti to bude hodit, tak se ozvi, ale asi koncem května se stěhuji na celé léto na chatu.

Zdenka1

10. 5. 2011 22:57

magdalenka:ano funguje. prý se dá i usušit, ale to jsem nezkoušela;-)

1 4 5 6 7 8

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: tibecká houba tibetská houbička tibetské houbičky houba do mléka kefírové houbičky tybecka houba kefirova houbicka tibecká houba na zdraví kefírové houbičky prodej jak uchovat tibetskou houbu houbičky do mléka houba v mléce tibecké krystaly tibecke houbičky tibecka houba do mleka tibecká houba-recepty tibeckahouba kefirove mleko tvaroh z kefiru tybetska houba

Suroviny: houba kefírová tibetská, mléko,

TopRecepty.cz

Tibetská kefírová houba

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6mnL