Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Býčí žlázy - čína

Hodnocení receptu je 4,8 (14×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

26. 5. 2011 12:28

Suroviny

Porce: 2-3 porce

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie2 083 kJ / 498 kcal
Bílkoviny8,68 g
Tuky45,82 g
Vláknina4,20 g
Cholesterol 426 mg
Sodík 7,63 g
Sůl19,37 g
Sacharidy11,77 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Dnešní HOKUS-POKUS, výsledek super!

Můžete naložit jakékoliv maso. Já to zkoušela, králíka, kuřecí, vepřové, dokonce i zajíce a hovězí. Se žlázami to byla premiéra. Je to podle tohoto receptu.

http://www.toprecepty.cz/recept/3920-cina/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

JanaDorazinova JanaDorazinova

27. 9. 2012 23:41

roman : soli si dáváme každý podle chuti. Děkuji:-)

roman

27. 9. 2012 18:23

bylo to super ale napoprve 2 lzicky soly byli moc.s jednou se to vydarilo na vybornou;-)

JanaDorazinova JanaDorazinova

25. 9. 2011 10:58

Ivana: Každý si může počet feferonů určit sám. Pro nás to bylo akorát;-)

Ivana

25. 9. 2011 10:44

Recept dobrý, ale co 3 feferonky ? Není to moc ostré ?:-//

JanaDorazinova JanaDorazinova

18. 7. 2011 19:42

Iriska: Víš, já to tak nehrotím, když to potřebuji, tak to koupím;-). Ovšem můj syn už to má vymakané!:-D Přesně ví, kdy kam zajít.;-)

Iriska Iriska

18. 7. 2011 16:21

Jana Remkova:No tak to taky můžu vyzkoušet. No ty mě nakonec naučíš v té naší Orlové nakupovat i levně. :-D:-D:-D

JanaDorazinova JanaDorazinova

18. 7. 2011 16:16

Iriska: No, ale z toho Tesca jsem zase měla ten bůček:-D:-D, co jsem z něj dělala ten poslední můj recept:-D:-D a byl cca za 38 kč kilo, ale musíš na něj tak trochu k večeru, jako náš syn!:-D:-D

Iriska Iriska

18. 7. 2011 16:14

Jana Remkova: Jo, v Supertroniku. A díky ti, žes mě tam nasměrovala. Teď tam chodíme nakupovat častěji než do toho našeho nešťastného Tesca.

JanaDorazinova JanaDorazinova

18. 7. 2011 15:59

Iriska: děkuji mooc!!! Krásné fotečky, jéé, to mám radost!!:-) takže, kde jsi je sehnala? V Supertroniku? A jsem moc ráda, že chutnalo!!:-)

Iriska Iriska

18. 7. 2011 15:53

Tak to byla dneska neskutečná lahůdka. Přidala jsem jenom kousek červené papriky.:yes::yes: Mám uloženo s velikým vykřičníkem :-! Bod už jsem dala,tak jenom fotky, jo?

JanaDorazinova JanaDorazinova

28. 5. 2011 09:35

Sodovka: Já ti moc děkuji za ten odkaz, je to i pro mne dobré zjištění, že se ve žlázách se nehromadí žádné odpadní látky. Možná, že je to pro mnohé, kteří by i vyzkoušeli docela pozitivní zpráva;-) Joo a dík za bod!:-D

Sodovka Sodovka

27. 5. 2011 23:18

Sodovka Sodovka

27. 5. 2011 23:12

Jani, smekám klobouk, že jsi sehnala býčí žlázy. Já jsem býčí žlázy v žádném obchodě v Brně neviděla. Za totality to bylo podpultové zboží.;-) Býčí žlázy za totality šly jenom na vývoz, nebo do vybraných hotelů.;-) U nás na Slovensku, odkud pocházím já, do horských hotelů v Nízkých Tatrách jako delikatesa pro zahraniční klientelu.

Býčí žlázy jsem jedla jako malá holka. Maminka je připravovala na cibulce s vínem, nebo smažila v těstíčku. :-p Jednou když jsme měli na večeři býčí žlázy, přišel na návštěvu soused, který měl vždy silácké řeči, že by býčí žlázy nikdy nespolknul a že by je na talíři okamžitě poznal. A nepoznal. Až když měl boule za ušima a vylízaný talíř, tak mu naši s úsměvem řekli co jedl. Soused pak musel uznat, že se mýlil a že býčí žlázy je velká dobrota.:-p

Zarazil mě Elizin názor, že je to přežitek z dob, kde lidé z hladu "sežrali" všechno... V tomhle s ní nemůžu souhlasit.

Býčí žlázy mají velmi jemné maso, a je-li správně upravené, stává se opravdovou DELIKTESOU. Býčí žlázy nejsou v pravém slova smyslu vnitřnostmi. Jsou to DROBY a na rozdíl od ledvin nebo jater se v nich NEHROMADÍ ŽÁDNÉ ODPADNÍ LÁTKY.
Více zde:
http://www.lidovky.cz/byci-zlazy-netradicni-d..." target = "_blank">www.lidovky.cz/byci-zlazy-netradicni-delika...

Jani, za receptík posílám +10. :yes:

JanaDorazinova JanaDorazinova

27. 5. 2011 08:56

Eliza: Eli ale to néé, já chápu, že by to někdo nepozřel!! Každý máme jiné chutě a tak je to v pořádku!! Víš, jaká nuda by byla na světě, kdybysme jedli třeba jen amarouny? A všichni? :-D Já jsem dobře věděla, když jsem ten recept přidávala, že bude mít své příznivce i nepříznivce;-)

Eliza Eliza

27. 5. 2011 08:48

Tak jsem v práci hned po ránu rozpoutala debatu na téma býčí žlázy - a máme tu dva tábory...:-) Ti, kteří je ochutnali, mluví o neskutečné pochoutce a nedají na ten pokrm dopustit a pak ti, kteří jako já tvrdí, že by to nepozřeli z jistých důvodů...;-)
Takže Jani, omluva...prý je to pro opravdové fajnšmekry...(tak to asi nejsem...;-):-)) )

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: býčí žlázy recept na byci zlazy býčí žlázy recept byci zlazy recepty recept býčí žlázy recepty na byčí žlazy jak připravit býčí žlázy recepty býčí žlázy bici zlazy bíčí žlázy recept bíčí žlazy recepty býčí žlázy příprava recepty z býčích žláz příprava býčích žláz čína z býčích žláz byči žlazi býčí žláza býčí žlázy na cibulce býčí žlázy brno býčížlázy

Suroviny: býčí žláza, žloutek, olej, feferonka, omáčka worcesterová, maggi, sůl, cukr, cibule

TopRecepty.cz

Býčí žlázy - čína

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YVEA