Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí papardelle (nebo tagliatelle)

Hodnocení receptu je 4,9 (17×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

15. 6. 2011 19:35

Suroviny pro 4

4

Nutriční hodnoty

Energie9 937 kJ / 2 375 kcal
Bílkoviny74,72 g
Tuky96,94 g
Vláknina12,00 g
Cholesterol 1,04 g
Sodík 406 mg
Sůl0,84 g
Sacharidy294,93 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Čerpala jsem z webových stránek Český kulinář Petra Stupky.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

maris maris

20. 6. 2011 20:45

Eliza: Eli, já si myslím, abys to nechala, když jsi je podle toho udělala a byly dobré. Čokoládka taky tady píše, že má recept, kde byly 3 lžíce na jedno vejce. Pan Stupka nám v tom dělá zmatek;-):-))
Vidím, že už jsi to opravila:-)

Eliza Eliza

20. 6. 2011 20:42

:-8;-)Ajta, Marísku:-), je možné, že jsem ten Stupkův psaný recept blbě pochopila...:-8 Nejspíš pro to množství oleje jsem nepotřebovala vůbec žádnou vodu...;-):-D Měla jsem mastnotu všude po rukou, ale nemůžu říct, že by se to těsto lepilo, to ne. Jen jsme asi s těmi těstovinami požili zbytečně větší množství tuku...
Tak já teď nevím, co mám dělat...:-8 Jestli to opravit tak, jak by to mělo být, kdybych to byla dobře pochopila - jenže tak jsem to nerealizovala... ;-) Pro začátek to nějak upravím, aby se zbytečně neplýtvalo olejem... Díky, Maris, jsi hodná.

maris maris

20. 6. 2011 07:46

Eli, právě se dívám na Prima vařečku a pan Stupka dělá domácí těstoviny, dává na 500 g mouky 5 vajíček / to odpovídá 100 g - 1 vajíčko /, ale jen 2 lžíce oleje. Tak to uvedli v napsaném receptu, ale ze začátku říkal na jedno vajíčko - 1 lžíce, podle toho by to mělo být 5 lžic. On to dělal jen z 300 g mouky a tří vajíček a tří lžic. Promiň, že to sem píšu, ale mně těch 12 lžic na 400 g připadá strašně moc. Nelepilo se Ti to ? Já totiž, když mi něco nejde, tak mám chuť s tím praštit, proto se snažím, aby poměr surovin byl ok.;-):-) a s výrobou domácích těstovin zkušenosti nemám, jen s nudlemi do polévky a tam olej nedávám. Já v žádném případě nechci zpochybňovat Tvůj recept, jen provádím výzkum:-))

mysulka mysulka

17. 6. 2011 15:05

:-) moc pěkný recept:yes::-K

Svetlana Svetlana

16. 6. 2011 20:50

Eli jasně, prostě máš recept a děláš podle něho...promiň...já jsem totiž dělala nejdřív úplně bez oleje, pouze mouka, vejce, voda..tak to dělala moje maminka, tak jsem se to naučila já...no a kdysi jsem četla, že je bezva dát do těsta lžíci oleje, že těsto zvláční, netrhá se při válení, neoschne tak rychle a moc jako když olej chybí...proto ten pro tebe (chápu :-)) ode mně stupidní dotaz...proč?...víš, myslela jsem, že kromě toho, že si prostě dělala podle receptu, že je tam nějaký důvod, který mi unikl...tak se nezlob, že jsem tady rozvířila diskuzi, která až tak moc nesouvisí s těstovinami...určitě vyzkouším pouze s olejem, jsem zvědavá...:-)

magdalenka magdalenka

16. 6. 2011 17:22

chocolate: keby si vedela, koľko som sa ja natrápila...a to už moja mamka mala podobný strojček, že som niečo odkukala doma...

chocolate chocolate

16. 6. 2011 17:15

magdalenka:Přesně popisuješ můj problém, domácí těstoviny snad i umím, vyválím, ale u strojku nadávám a pak to stejně vyválím ručně.Prostě na to nemám ten grif:-//.

magdalenka magdalenka

16. 6. 2011 17:09

Eli, ak dovolíš, ozývam sa...ja robím cesto iba z vajca a múky, bez oleja, lebo si cestoviny suším do zásoby, iba niekedy trochu vody pridám. Pretože uvažuješ, možno aj viacerí, o strojčeku, radím, aby vás niekto zbehlý zaučil, totiž tá konzistencia cesta na vaľkanie sa nedá popísať, jednoducho si to musíš "omakať", raz je vajce menšie, raz väčšie, raz múka suchšia...potom aj samotné vaľkanie a sušenie a krájanie nudlí...musíš nachytať ten grif. Aj mňa to stálo kopu nervov a skoro strojček letel von oknom.

Eliza Eliza

16. 6. 2011 16:53

Moc děkuji za zájem a zkuste, za tu radost to stojí (je to skoro jako s tím kaprem bez kostí...;-):yes:).
Světlanko, trochu nevím, na co se ptáš - jako co "proč"? Asi máš na mysli, proč jsem to dělala jinak, než na tom receptu, který jsi vložila...(mimochodem díky za něj, také zkusím) Prostě jsem se rozhodla důvěřovat panu Stupkovi a zkusila to podle něj. Ale máš pravdu, i on doporučuje ještě případně trochu vody, podle potřeby. Asi jsem měla velká vejce, takže jsem ji nepotřebovala (i on píše, že voda nemusí být). Ale děkuji za upozornění, pro každý případ a úspěch ji do receptu připíšu.:-)

maiva maiva

16. 6. 2011 16:41

Eli:yes:13.bod za mooc šikovné ruce;-):-Oobdivuju:-p:yes:

Svetlana Svetlana

16. 6. 2011 14:05

chocolate, to máš jedno, mně jenom zajímalo PROČ:-O - a není problém to vyzkoušet...:-)

chocolate chocolate

16. 6. 2011 13:56

Svetlana:Světlanko:-K, já jsem to tak přímo vyčetla z Apetittu, ten recept i s dovětkem dával jejich italský šéfkuchař.Možná to je jinak, já jsem to těsto dělala párkrát na lasagne, bylo výborné, ale poměrně ztuha se s ním pracovalo.

Svetlana Svetlana

16. 6. 2011 13:51

chocolate, roky si dělám těsto na nudle, na fleky, na torteliny sama a jediné, co jsem začala přidávat, je lžička toho oleje - ale ani ne tak kvůli rozvařování, ale kvůli pružnosti těsta a osychání...proto se ptám Elizy, proč...http://www.certnakoze.cz/gourmet/recepty/domaci-te...

chocolate chocolate

16. 6. 2011 13:25

Svetlana:Nejsem Eliz, ale mám stejný recept z Aromi (kdysi to bylo v Apetittu), na 100g mouky přijde 1 vejce a 3 lžíce oleje.Voda se nedává, těsto má být poměrně hodně tuhé, má jinou konzistenci než nudlové, s vodou by se rozvářelo.

Sarovka

16. 6. 2011 12:54

Holky, vy mě zkazíte;-) Domácí nudle občas dělám, a teď budu muset vyzkoušet papardelle a lasagne:-8;-)
Eli, krásné:yes::-K Určitě vyzkouším.

1 2 3 4

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: těstoviny papardelle těsto na tagliatelle tagliatelle recept paperdelle angela hartnett recepty paperdele tagliatelle papardale paprdele paprdele tagliatelle těsto paprdelle italské recepty na papardelle papardalle co jsou papardelle výroba tagliatelle tagliatelle recepty papardelle s lososem strojek na nudle imperial tagliatelle výroba

Suroviny: mouka polohrubá, vejce, olej olivový, sůl

TopRecepty.cz

Domácí papardelle (nebo tagliatelle)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7Dnr