Domácí papardelle (nebo tagliatelle)
Papardelle jsou široké, ploché italské těstoviny, které se často podávají s bohatými omáčkami. Jsou ideální pro kombinaci s masovými, houbovými nebo rajčatovými omáčkami. Vaří se krátce a výsledek je vždy vynikající.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 937 kJ / 2 375 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 74,72 g |
Tuky | 96,94 g |
Vláknina | 12,00 g |
Cholesterol | 1,04 g |
Sodík | 406 mg |
Sůl | 0,84 g |
Sacharidy | 294,93 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 15. 6. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Domácí papardelle (nebo tagliatelle)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7Dnr
Moje poznámka
Domácí papardelle (nebo tagliatelle)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7Dnr
Nejnovější recepty
Kedlubnová polévka
Přidáno před 16 minutami
Kuřecí prso, pečený květák s parmazánem. Vhodné pro diabetiky
Přidáno před 8 hodinami
Pažitkovo-česneková omáčka se zastřeným vejcem
Přidáno 15. 5. 2025 10:13
Mrkvový dort s ořechy a smetanovým krémem
Přidáno 15. 5. 2025 08:55
Bramborové pyré se šafránem, vepřová panenka s omáčkou ze sušených rajčat a švestek
Přidáno 14. 5. 2025 18:09
Dušená mrkev s medailonky z panenky
Přidáno 14. 5. 2025 12:59
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Balkánský pekáček s kuřecím masem
Matea před 10 minutami
Pečené vepřové plátky se sýrovým nádivkovým překvapením
Matea před 14 minutami
Empanada (slaný koláč) s hovězím masem a sýrem
Antonausprag před 1 hodinou
Sakrajda - perníkový závin s povidly a ořechy
vodakp před 1 hodinou
Segedínský guláš
BublinaF před 3 hodinami
Těsto na pizzu
Vladimir74VD před 4 hodinami
Babiččina rychlá kulajda
-Petra- před 5 hodinami
Vepřové kostičky pečené s medovo-pivní směsí
Jan Nemec před 5 hodinami
Pečený bůček
Kristyna29 před 5 hodinami
Ovocná tvarohová buchta
fralena před 6 hodinami
Tématické fráze:
těstoviny papardelle,
těsto na tagliatelle,
tagliatelle recept,
paperdelle,
angela hartnett recepty,
paperdele,
tagliatelle,
papardale,
paprdele,
paprdele,
tagliatelle těsto,
paprdelle,
italské recepty na papardelle,
papardalle,
co jsou papardelle,
výroba tagliatelle,
tagliatelle recepty,
papardelle s lososem,
strojek na nudle imperial,
tagliatelle výroba
Suroviny:
mouka polohrubá,
vejce,
olej olivový,
voda,
sůl
Komentáře (52)
Nepochybuji, že by chutnalo i podle receptu tak, jak je nyní upravený.
Prostě zkusme vyrábět vlastní těstovinky, ať již máme jakýkoli ověřený recept - a bude všem chutnat lépe, než v případě sušených kupovaných.
Teraz mám pred sebou knihu o talianskych cestovinách a tam autor udáva:na 200 g múky - 5 žĺtkov a 1 KL oleja...
tak si vyberte!
Vidím, že už jsi to opravila
Tak já teď nevím, co mám dělat...
Světlanko, trochu nevím, na co se ptáš - jako co "proč"? Asi máš na mysli, proč jsem to dělala jinak, než na tom receptu, který jsi vložila...(mimochodem díky za něj, také zkusím) Prostě jsem se rozhodla důvěřovat panu Stupkovi a zkusila to podle něj. Ale máš pravdu, i on doporučuje ještě případně trochu vody, podle potřeby. Asi jsem měla velká vejce, takže jsem ji nepotřebovala (i on píše, že voda nemusí být). Ale děkuji za upozornění, pro každý případ a úspěch ji do receptu připíšu.