Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Česneková polévka - sváteční

Hledáte zázračnou polévku, která vás postaví na nohy? Máme ji tu. Jednoduchá a rychlá na přípravu, dobře zasytí i zahřeje. Už naše babičky tvrdily, že polévka je grunt. Česnek je přírodní antibiotikum, a proto není divu, že je tak hojně v kuchyni využíván.

Hodnocení receptu je 4,9 (47×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 15 min

25 min (10 min příprava + 15 min tepelná úprava)

5. 8. 2008 23:53

Suroviny pro 3 porce

3 porce

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie7 656 kJ / 1 830 kcal
Bílkoviny40,30 g
Tuky178,86 g
Vláknina3,92 g
Cholesterol 882 mg
Sodík 2,72 g
Sůl6,63 g
Sacharidy14,32 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Tato polévka je trochu pracná, ale komu nevadí česnek, tak určitě již jinou česnečku vařit nebude. Je to opravdu pochoutka.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

nika

28. 10. 2013 02:18

Davidass:přesně, do receptu psát ingredience typu : přidám podravku,masox , dochutím tekutým kořením, kde do prčic jsme to už neumíme vařit???!!!!! jakto dělaly naše prabáby?? u nás na Hané dělám česnečku pouze ze zeleného a sádla, je to žraso : na škvarky se lžičkou sádla stačí lžíce překrájených-pokud bude domácí nejlepší volba,hodím opéct trochu cibule a kousek česnekové natě, libečku, jestli je doma nějaké masenko, --šunka -uzené -malý zbytek, vše do hrnce, podsypu ml kmínem opepřím--NESOLÍM , přidám koř.zeleninku a povařím, jen pro barvu, vytáhnu koření, které vyndat jde a zavařím ze 2 rozšlehaná vejce, dosypu marjánkou,prohřeji, popř dosolím, opeču na sadle nebo usuším topinky do polévky a na talíři ozdobím strouhanou Nivou , žrádýlko , nikdo nehanil :-):-O.........ps, pokud málo solíte -mám vyzkoušené dát špetinku cukru- zesiluje chut a není potřeba sraček ajko je podravka apod------------:-?

Kačule:

PIVO

6. 9. 2013 17:01

:yes:

Jindra

11. 8. 2013 12:24

Polévku lze vylepšit i vodou z vařených brambor. Je to myšleno tak ,že po uvaření brambor se voda nevylévá,ele použije se k uvařeni polevky . Do talíře taky přidávám na kostičky nakrájený tvrdý sýr.

kajina

25. 7. 2013 11:03

hovězí bujon do česnečky? a ještě do ní rvát maggi a sůl??? to Jsem trochu nepobrala. podle Vašeho receptu jsem ji uvařila, ale bez těch š.tek, jen sůl jsem dala a rodina chválila. lepší dát petrželku.

babulkaevulka

9. 5. 2013 20:21

Uvaříme,ochutnáme,uvidíme,napíšeme!!!!!:-OToprecepty

Davidass

28. 1. 2013 12:55

Nasty:Tak je to česnečka nebo hovězí vývar s česnekem?Myslím že staročeská kuchyně nezná pojmy jako bujon ani magi ani žádné jiné podobné sra.ky s glutamátem E-čkama.Voda sůl česnek sádlo chleba kmín a majorán, to je česnečka...
Omlouvám se, že to píšu k Vašemu příspěvku.

Nasty

14. 1. 2013 15:49

jojo :D jedinná pořádná co jsem našla ;) :-D

Dasa

20. 10. 2012 10:41

Dekuji za recept. Zrovna si na ni pochutnavam, cerstve uvarena. Urcite vic cesneku, pro ty, co jako ja maji radi:) Jinak mnamka.
:yes:

Nella Nella

17. 10. 2012 13:25

Polévka výtečná, akorát jsem nasadila léčivou kůru s celou paličkou česneku :-D:-D

Michaela

4. 7. 2012 11:24

Je mi 15 let a dnes jsem vařila tuhle polévku poprvé!
Jsem z ní nadšená,nastrouhala jsem si sýr,osmažila krutonky a už jdu rozdávat po mističkách babičkám.Nejdříve ale se letím nabaštit já:-)

Veronika

27. 4. 2012 10:23

Zdravím :-) tak jsem právě dovařila a je opravdu výborná !!!:yes: Nemáme rádi rozkvedlané vajíčko v polévce, tak máme vejce ztracené, neměla jsem slaninu, tak jsem dala klobásku, trochu kmínu a je 10 hodin a já už bych nejradši obědvala :-D

iva

1. 1. 2012 14:17

z kostky:no::no:

Kačule

12. 6. 2011 18:54

Tuhle polívku jsem vařila jako svou první polívku vůbec, protože se mi zdála lehká a hospodskou česnečku mám ráda. Doma sklidila velký úspěch, i přítel si pochutnal. Babička už chce recept. ;-) Maggi ani sůl jsem nedávala, bujon byl slaný sám o sobě dost (skoro litr a půl vody + 2 kostky bujonu). Ale i když jsem dala více česneku, než je psáno, tak nebyl skoro cítit. Příště tam hodím celou palici, ať má správný říz. :-D

Andulka

17. 5. 2011 10:20

Cesnecku jsem varila poprve....a Vas recept se mi opravdu povedl.Polevka byla moc dobra...a oslovila i meho novo-zelandskeho milacka. Udelala jsem ji kotel, a jedli jsme ji 3 dny. Milacek rikal, ze kazzdym dnem byla lepsi, a lepsi, a lepsi.... :-8

smieshek

5. 3. 2011 13:59

mňam mňam mňam nejlepší:-p

1 2 3 4

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: cesnekova polevka cesnekova polevka recept česnekova polevka od babičky česneková polívka polévka česneková recept na česnekovou polévku česneková polévka s bramborem recept cesnekova polevka česneková polévka se sýrem jak se děla česnekova polevka svatecni cesnecka recepty cesnekova polevka cesnecka polevka polevka cesnecka česneková polívka recept česneková polévka s vejcem česneková polévka z vývaru výborná česneková polévka domaci cesnekova polevka česneková polévka s vajíčkem

Suroviny: vývar hovězí, česnek, slanina anglická, sůl, majoránka, pepř mletý, vejce, chléb, olej

TopRecepty.cz

Česneková polévka - sváteční

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wpVM