Suroviny
Porce: 12 kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 14 272 kJ / 3 411 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 98,63 g |
Tuky | 22,62 g |
Vláknina | 25,77 g |
Cholesterol | 259 mg |
Sodík | 117 mg |
Sůl | 0,21 g |
Sacharidy | 690,36 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 12. 10. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Briošky - šneky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/51WY
Moje poznámka
Briošky - šneky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/51WY
Nejnovější recepty
Uzená kuřecí stehna na víně s česnekem a rozmarýnem
Přidáno před 15 hodinami
Těstoviny s dýňovou omáčkou
Přidáno před 19 hodinami
Tradiční prošívaná deka
Přidáno 17. 9. 2025 20:54:13
Vafle z párků a vajíček
Přidáno 17. 9. 2025 18:02:44
Tokáň z kuřecího masa se smetanou
Přidáno 17. 9. 2025 17:54:39
Tartaletky s jablíčky a karamelem
Přidáno 17. 9. 2025 17:46:02
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hraběnčiny výborné řezy
Rorejsek před 45 minutami
Kuřecí stehna pečená v jogurtu s hrubozrnnou hořčicí
E. J. K. před 7 hodinami
Pečená švestková povidla
Vivik21 před 7 hodinami
Krenex
dragomirac před 9 hodinami
Domácí vepřovka z krkovice z papiňáku (tlakového hrnce)
Slavista62 před 9 hodinami
Domácí vepřovka
Slavista62 před 9 hodinami
Bílé fazole s bramborami a smetanou
jana1974 před 9 hodinami
Buchta Fešák
LuccHansel před 10 hodinami
Rychlý švestkový koláč
Palusanda před 10 hodinami
Sekaná s cuketou
evik_svistik před 10 hodinami
Tématické fráze:
velikonoční briošky,
recept na sladké briošky,
briošky z domácí pekárny,
sladké briošky,
brijošky,
brioška z domácí pekárny,
briošky,
recept na briošky,
foto briošky,
briošky recept,
brioška sladka,
brioška recept,
briožky recept,
sladké briošky recept,
brijosky recept,
briošky recept domaci pekarna,
výtažek ze šneků,
briozky,
velikonoční briošky recept,
vynikající briošky
Suroviny:
voda,
sladěnka,
mouka hladká,
droždí,
voda,
sůl,
vejce,
cukr,
mouka hladká,
Komentáře (32)
Omládek som si už dávno obľúbila a miesim ručne. Milujem totiž kontakt s cestom - ako sa mení pod rukami, ožíva.
děkuju, dneska jsem pekla na zítřejší výlet, chuťově vynikající, s těstem se pracovalo jedna báseň
Když nemáš Voňavé pečení, dej do těsta o 20 g cukru méně a přidej vanilkový cukr, můžeš dát i trošku citrónové kůry. Sladovit můžeš nahradit medem, ale pokud se ti těsto s omládkem zalíbí, klidně ho kup - po otevření uschováš v lednici a když ho budeš nabírat vždy jen čistou, suchou lžičkou, vydrží ti i po záruční (spotřební) době, aniž by se nějak změnily jeho vlastnosti. Toto mi poradili přímo ve výrobně sladových výtažků.
Sušené droždí použít můžeš, dej ho asi 2,5-3 lžičky (těsto je dost sladké i mastné).
Ale mám stejný problém jako Merylas s Rebekou a ostatní pekařinky