Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kaštanová roláda od baronky Lili

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

14. 11. 2011 13:08

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie16 815 kJ / 4 019 kcal
Bílkoviny44,33 g
Tuky259,78 g
Vláknina33,50 g
Cholesterol 1,43 g
Sodík 328 mg
Sůl0,63 g
Sacharidy359,14 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Recept pochádza z mojich výstrižkov - z nejakého časopisu, kde je autorka uvedená p. Edita Chrenková z Bratislavy. Roládu sa naučila v rodine barónky Lili Majthényiovej - Szentiványiovej z Nových Zámkov. (Voľný prepis.)

Je sezóna gaštanov a gaštanové pyré býva bežne dostať.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

magdalenka magdalenka

3. 4. 2012 09:52

Veronika.Hrozna: Bude foto? Stále mám pyré v mrazničke...obyčajne len nastrúham a k tomu šľahačka. Vlastne neviem, prečo toto nezrealizujem.

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

3. 4. 2012 09:43

magdalenka:Ja už dnes robím roládu po druhý raz ,je naozaj výborná. Má ,ale jednu chybu, je jej málo,takže doporučujem naraz dve dávky!:-*

magdalenka magdalenka

18. 3. 2012 20:40

Veronika.Hrozna: si dobrá!:-K

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

18. 3. 2012 13:45

magdalenka:Dokop sa ,krém je jednoduchý ,ale daj si iba toľko vody, aby si nemala spodok nádoby s krémom vo vode.Čokoládu nalám na jednotlivé diely 10 kusov a do už teplých vajíčok s cukrom pridávaj po jednom,počkaj až sa rozpustí.Než tam dáš všetkých 10 kusov ,tak je krém skoro hotový. Vypni a nechaj nádobu s krémom ešte 10 minút na hrnci. Do vlažného pridaj maslo môže byť aj Hera.Daj do chladničky a za hodinu trošku prešľahaj ! Na olejový alobal daj zmes gaštanov , rumu a Hery.
Treba to roztlačiť vidličkou,ale nemusíš šľahať.Na to krém. Zdvihni alobal prehoď cez krém aj s pyré, a druhú stranu tiež.Prelož aj s alobalom na kovový tác a šup do mrazáku. Kovový je lepší,lebo je lepší vodič! V mrazáku minimálne dve hodiny.:-p:-p

magdalenka magdalenka

17. 3. 2012 22:07

Veronika.Hrozna: ja mám v mrazničke stále gašt. pyré (Mosonmagyaróvár), ale neviem sa dokopať...;-)

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

17. 3. 2012 22:04

Milá baronko Lili ! Zítra si pochutnávám já ! :-p

katka

27. 11. 2011 21:07

moja mamina to už roky robieva a je to naozaj úžasná lahôdka. nečudujem sa ,že pochádza zo zbierok ,,baronky,, pretože by sa mala naozaj podávať ako luxusný dezert so šľahačkou. pozor je naozaj veľmi sýty.;-):yes:

magdalenka magdalenka

15. 11. 2011 22:49

jarmilus: všade som videla toto pyré iba mrazené, uložené v miestach kde je lístkové cesto a pod. Kupujem na Slovensku - sortiment v Čechách by mohol byť podobný.

jarmilus

15. 11. 2011 22:39

magdalenka:a v Bille mají to pyré taky v mražáku?já abych věděla,kde ho hledat...díky:-p

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

15. 11. 2011 22:14

Veronika.Hrozna: Já se omlovám,ale špatně jsem to napsala po maďarsky /člověk si to přečte a pak si myslí ,že je chytrej/
Dneska jsem koupila pyré přesně jsem to chtéla opsat,ale někdo mě už předběhl.

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

15. 11. 2011 22:11

magdalenka:Pravdu máš,to je tá najlepšia mňamka a kopec šľahačky a gaštanový jazýček no báseň ! Ten korpus ,to je piškótové cesto ?

magdalenka magdalenka

15. 11. 2011 17:13

Pre zaujímavosť - priložila som foto pyré, zakúpené v Bille.

magdalenka magdalenka

15. 11. 2011 10:46

Zdravím všetkých priaznivcov gaštanových pochúťok!
U nás sa predáva maďarský výrobok - gesztenyepüré.(gaštan=gesztenye=kaštan) Po rozmrazení ho možno použiť na kopu lahôdok. Najjednoduchší (najčastejší a báječný) spôsob konzumácie - cez lis na zemiaky pretláčame "červíčky" pyré, na to kopec šľahačky. Ale pravej vyšľahanej, žiadne spraye.
Skvelé sú "jazýčky" z pyré, poliate čokoládou a rôzne nepečené múčniky z neho, počula som aj o palacinkách plnených krémom z pyré a pod.
Môžem pohľadať aj ďalšie recepty, ale nemám odskúšané. Táto roláda sa mi zdá jednoduchá a dobrá, pyré poznám a krém nad parou robievam.
A vďaka za záujem i body!

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

15. 11. 2011 09:19

Jana Remkova:U všech všudy, nikdy ani kousek :-? Že prý globalizace,to hamburgry jsou na každym rohu /ksakru/ !
A kaštanové pyré se šlehačkou taková dobrota ne,tím škudlí!
Koupit,udělat,spapat !!!:-K:-K:-K Dá se udělat velice dobrý obyčejný pohár s kaštanovým pyré.Umlít ve strojku na maso ,aby to bylo pěkné, dát do pohárku doplnit mírně oslazenou ne moc do tuha vyšlehanou šlehačkou a posypat nastrouhanou čokoládou /mírně ne moc/:-*:-D:-)):-K

Jitka B

14. 11. 2011 22:35

Podle popisu od Veronika.Hrozna jsem právě tenhle výrobek baštila na Slovensku. Bylo to skvostné, nechali jsme to mírně rozmrazit a ujídali jako zmrzlinu. Mělo to také rumovou příchuť a doslova jsme se o to prali:-D:-D. To musím co nejdřív koupit, mám na to hroznou chuť!:-p:-p:-8

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: kuchyně lidlu recepty cukrárna kaštanové jazýčky rolada gastanova kaštanové pyré recept recepty z kaštanového pyré kaštanový krém do rolády gastanova rolada nepecena gastanova rolada rolada s kastanovym pyre ořechova rolada s rumom roláda s kaštanovým krémem edita chrenkova gaštanové pyré recepty recepty karonky kaštanové máslo balené gaštanový jazýček nepečená kaštanová roláda lili recepty madarský rolada gaštanov rolada

Suroviny: pyré kaštanové, máslo, rum, vejce, cukr moučkový, čokoláda hořká, máslo

TopRecepty.cz

Kaštanová roláda od baronky Lili

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/O5kN