Aljašská treska s mandlemi a kokosem

Bibinka Kuchařka: Bibinka

Doba přípravy: 40 minut 3 porce Ryby 10 názorů

Suroviny

1 balení mražené aljašské tresky
8 lžic mandlových lupínků
3 lžíce kokosové moučky
pepř
oregano
strouhanka
hladká mouka
2 vejce
olej na smažení
sůl
Recept si zatím oblíbilo 12 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Filety tresky částečně rozmrazíme, osušíme, osolíme, okořeníme oreganem a lehce pepřem.

  2. Smícháme si strouhanku, mandle a kokos.

  3. Rozšleháme a osolíme vejce a filety obalujeme v mouce, vejcích a zamíchané strouhance s kokosem a mandlemi.

  4. Obalíme ještě jednou ve vajíčku a namíchané strouhance, hned dáváme smažit do rozpáleného oleje, smažíme pomaleji, aby mandle byly křupavé.

Poznámka

Recept jsem si kdysi upravila z nějakého letáku, (bylo to s jinou rybou) asi Kaufland, nejsem si jistá, ale nevadí, hlavně, že je to výborné.

Dávala jsem k tomu bramborovou kaši se smaženou cibulkou.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 2 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Aljašská treska s mandlemi a kokosem

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    Tomíku, jen to řekni na plná ústa-je to mrcha podšitá, ale vyzrajeme snad na ní-záleží na admini:-D

    Odpovědět

  • thomassinno thomassinno

    Koukám, že Tůmová se zásobila zkopírovanými recepty ... to je ale mr...:-((

    Odpovědět

  • Lusinda79 Lusinda79

  • Aneta Aneta(neregistrovaná)

    Tak dnes jsem vyzkoušela tento recept.Jen jsem zaměnila rybu.Místo a.tresky jsem dělala pangasiuse a to proto, že mám malé děti a ryba bez kostí je pro nás lepší.Nic méně musím tenhle recept opravdu doporučit.:yes:

    Odpovědět

  • dzungila dzungila

    Holky, tak já to teda prubnu! Ryby máme moc rádi a snad mi ten kokos projde...;-) Ale možná, že ho nepřiznám.:-O A budu jako moje mamča, která nechává 30 let mého otčíma žít v iluzi, že do svíčkové, koprovky, kulajdy a podobných smetanových pokrmů dává místo smetany mléko.:-8 On by totiž po smetaně měl střevní potíže...:-!:-O:-))

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    Dzungilo, jak říká velmi správně Výbušná, vůbec by to tvoji nepoznali, ta chuť se tam rozmělní a dá to naopak dobrej šmak, krom toho je to krásně křupavý a kokos se tam těžko identifikuje. Vyzkoušej a uvidíš:-D;-)

    Odpovědět

  • vybusna vybusna(moderátorka)

    dzungila, nedavno som robila http://www.toprecepty.cz/recept/1035-javansky-kral... a ten kokos tam absolutne nebol na pritaz a dokonca mozem povedat, ze nemal ani svoju typicku chut...

    Odpovědět

  • dzungila dzungila

    Bibi, moc krásné!;-) Akorát mě by to s mandlema a kokosem doma asi nikdo nejedl...:-( Bodík pro tebe!:yes:

    Odpovědět

  • Jana Dorazinová-Remková Jana Dorazinová-Remková

    Teda, Bibi, to se ti zas něco povedlo!;-):yes:

    Odpovědět

  • pipre pipre

    Moc zajímavý recept a věřím, že i chuťově je jídlo výborné. Bodík:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: treska aljašská treska treska recepty aljašská treska recept treska recept příprava pangasiuse recept na tresku recepty z ryb aljašská treska recepty příprava mražených ryb příprava mražené aljašské tresky priprava tresky mražená treska ryba bez kostí recepty z mražených ryb příprava mražené tresky priprava mrazene ryby recept na pangasiuse filety z aljašské tresky recepty z ryb treska

Zapomněl/a jsem heslo