Provensálský chléb

LucieV Kuchařka: LucieV

Doba přípravy: cca 2 hodiny kynutí + 45minut pečení Slané pečivo 1 názor

Suroviny

1 kg hladká mouka
400 ml vlažné vody + možná víc, záleží na mouce
1 lžička sušeného droždí
1 lžička cukru
1 lžíce sůl
1 lžíce provensálského koření
1 lžíce kmín
1 lžíce ocet
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Hladkou mouku dáme do mísy a uděláme důlek. Droždí rozmícháme ve vodě a vlijeme do důlku.

  2. Přidáme všechny další ingredience, řádně zpracujeme a necháme cca 1 hodinu kynout. Poté rozdělíme na polovinu a uděláme bochánky (já mám formu) a ještě cca 15 minut necháme opět na moukou vysypaném plechu vykynout.

  3. Pečeme ve vyhřáté troubě na 220°C asi 45 minut. Po upečení potřít slanou vodou.

Poznámka

je z receptáře pořadu Prostřeno. Peču ho klasicky v troubě i když mám domácí pekárnu, takto je nejlepší:)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Provensálský chléb

Tématické fráze: chleba pečený v troubě pořad prostřeno domácí chléb z pořadu prostřeno provensalsky chleba s domaci pekarny prostřeno recept na chleba prostřeno nejlepší recept na chleba provencalsky chleba recept na chleba prostřeno recept na chleba z prostřeno pečení chleba v pořadu nova prostřeno recept na chléb chleba prostřeno chleba nové recepty cibulový chléb prostřeno recept na domaci chleb z poradu prostreno domácí chleba z pořadu prostřeno recept na chléb z pořadu prostřeno česnekovy chleb provensalske prostřeno chleba druhý den recept na oblibeny chleb z prostreno domácí chleba - prostřeno