Španělské ptáčky se smetanovou omáčkou
Masové závitky známé jako "Španělské ptáčky" si připravíte snadno. Čím kvalitnější maso, tím lahodnější výsledek. Náplň zvolte klasickou, nebo klidně experimentuje. Smetanovou omáčkou dokážete na závěr doladit celé luxusní jídlo.
Suroviny pro 1
1
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 178 kJ / 999 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 9,24 g |
Tuky | 95,50 g |
Vláknina | 12,60 g |
Cholesterol | 106 mg |
Sodík | 1,66 g |
Sůl | 4,10 g |
Sacharidy | 22,80 g |
Postup přípravy
Krok 1: Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí.
Krok 2: Na každý plátek položíme půlku okurky, proužek slaniny, kousek cibule a proužek salámu a zabalíme závitek, který sepneme kovovou jehlou, párátkem nebo svážeme nití.
Krok 3: Mezitím vyškvaříme zbytek slaniny, osmahneme na něm cibuli.
Krok 4: Pak opečeme závitky ze všech stran, podlijeme vodou, přidáme koření a dusíme doměkka.
Krok 5: Poté závitky vyjmeme, omáčku přecedíme, zahustíme, ochutíme lžičkou hořčice (pro zvýraznění chuti můžeme přidat 1 masox) a nakonec zjemníme smetanou.
Krok 6: Necháme přejít varem a podáváme s houskovým knedlíkem nebo rýží.
Zveřejněno 11. 8. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Španělské ptáčky se smetanovou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/L9vw
Moje poznámka
Španělské ptáčky se smetanovou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/L9vw
Nejnovější recepty
Kuřecí sendvič
Přidáno před 2 hodinami
Křupavé wrapy z HF
Přidáno před 2 hodinami
Hermelínová pomazánka se šunkou a pažitkou
Přidáno před 12 hodinami
Pivní sekaná
Přidáno před 12 hodinami
Jahodový mixík
Přidáno před 12 hodinami
Jemné kynuté jahodové knedlíky
Přidáno před 12 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Cibulová omáčka od babičky
curling3v před 6 minutami
Krůtí nudličky v zakysané smetaně
Leni1970 před 42 minutami
Koláč s rebarborou a tvarohem
Pavla P. před 50 minutami
Kuře na paprice
kneblovaemma1 před 54 minutami
Borůvkový koláč s tvarohem
Veronika_1 před 1 hodinou
Bublanina z kefíru
Beruna před 1 hodinou
Sýrové placičky s pórkem a brokolicí
Kacenecka před 2 hodinami
Kynuté ovocné knedlíky
Kacenecka před 2 hodinami
Langoše z jogurtu
Kacenecka před 2 hodinami
Chleba ve vajíčku jinak
martiline před 2 hodinami
Tématické fráze:
španělský ptáček na smetaně,
španělský ptáček se smetanou,
španělský ptáček na smetaně recept,
španělské ptáčky,
hovězí ptačky,
ptáčková omáčka,
ptáčci na smetaně,
španělský ptáček omáčka,
španělské ptáčky recept,
španělský ptáček,
ptáčci omáčka,
ptáčky recept,
hovězí ptáček,
omacka ptacci,
ptáček na smetaně,
španělský ptáček se smetanou recept,
omáčka španělský ptáček,
ptacci s omackou,
spanelsky ptacek s omáčkou,
recept na španělské ptáčky
Suroviny:
hovězí zadní,
špekáček,
okurky sterilované,
cibule,
slanina uzená,
bobkový list,
pepř,
koření nové koření,
sůl,
pepř mletý,
hořčice,
smetana,
jíška
Komentáře (32)
Já ptactvo moc často nedělám, protože strávníci si vymýšlí...jeden tam nechce vejce, další zase okurku a další slaninu:omg:..takže samozřejmě musím podávat rozkrojené, abych zjistila který pták komu patří
španěláky se nedělají tak často,aby se dali odfláknout.Takže vždy!!!kolik ptáčků,tolik cibulí,do závitků špek,salám-párek,vejce,okurku,na naklepané plátky nejprve pepř,sůl,hořčici1/2plnotučné a 1/2dion.Zabalit a potom standardní postup.Omáčku vždy zalít smetanou,dochutit a zahustit jíškou.Houskový knedlík a vyhledat gaučink.Tak dobrou!!!