Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 70 059 kJ / 16 745 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 214,39 g |
Tuky | 984,78 g |
Vláknina | 57,70 g |
Cholesterol | 2,84 g |
Sodík | 1,19 g |
Sůl | 3,14 g |
Sacharidy | 1 727,18 g |
Postup přípravy
Krok 1: Perníčky v příloze. Pokud vám nepůjde dát těsto dohromady a bude se drolit, stačí pomalinku přidávat mléko - ale jen po troškách.
Krok 2: Čokoládové sušenky: Změklé máslo s cukrem vyšleháme do pěny. Po částech vešleháme prosátou mouku smíchanou se solamylem a špetkou soli. Do malého kastrůlku nebo hrnku dáme 3 lžíce mléka, nalámeme čokoládu a ve vodní lázni rozpustíme. Rozmícháme na hladkou hmotu a přišleháme do těsta. Je-li husté, přišleháme ještě 2 lžíce mléka. Těstem naplníme cukrářský pytlík s ozdobnou špičkou a na plech vyložený papírem na pečení nastříkáme sušenky. Pečeme 8-10 minut při 180°C. Vychladlé postříkáme čokoládou.
Krok 3: Kokosové věnečky: Změklé máslo ušleháme s cukrem do pěny. Přišleháme citronovou kůru a po jednom žloutku. Nakonec po lžících přišleháme mléko. Vařečkou krátce vmícháme mouku a kokos. Těsto po menších částech plníme do pytlíku s ozdobnou špičkou (s velkým otvorem!) a na plech vyložený papírem na pečení stříkáme věnečky. Ne těsně k sobě, pečením trochu nabudou. Upečeme dorůžova (180-190°C, cca 10 minut). Vychladlé máčíme částečně do polevy a namočenou část posypeme kokosem.
Krok 4: Trubičky: jsou to vlastně kremrole, ale jako cukroví jdou také. Plnila jsem je máslem 1 1/2 kostky, a jedno salko zkaramelizované (už se dá koupit jako karamel), nebo jsem je plnila Nutellovým krémem (250 g másla a 200 g Nutelly).
Krok 5: Linecké: Všechny suroviny promícháme, přidáme povolený tuk, žloutek, smetanu a vypracujeme těsto. Vykrajujeme tvary, a slepujeme marmeládou.
Krok 6: Mušle: Vypracujeme těsto, necháme hodinu v lednici odpočinout a vykrajujeme kolečka, nebo slzy. Doprostřed dáme nádivku a jeden kraj před ní přehneme. Pečeme na 150°C dorůžova. Obalujeme v cukru, já až po vychladnutí.
Krok 7: Vanilkové rohlíčky: Vypracujeme těsto a tvarujeme malé rohlíčky. Po vychladnutí obalujeme v moučkovým cukru (já je mám takové různě tvarované).
Zveřejněno 4. 12. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Cukroví 2011
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/J7k9
Moje poznámka
Cukroví 2011
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/J7k9
Nejnovější recepty
Cuketové placky s koprovým dipem
Přidáno před 48 minutami
Cuketové muffiny s citronem
Přidáno před 4 hodinami
Bulgur s restovaným lilkem, zeleninou a bylinkami
Přidáno před 7 hodinami
Houbová polévka s kroupami a koprem
Přidáno před 8 hodinami
Tatarská omáčka domácí
Přidáno před 10 hodinami
Proteinové vafle
Přidáno před 10 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Šopský salát
radekfiala před 8 minutami
Extra rychlé lívance
nickgurr.123 před 1 hodinou
Dopékané řízky
jakub@V před 2 hodinami
Bramborová kaše - dokonalá
jakub@V před 2 hodinami
Palačinky s džemem
jakub@V před 2 hodinami
Koprová omáčka
Sahula před 3 hodinami
Loupáčky z domácí pekárny
romanakross před 4 hodinami
Kynuté jahodové knedlíky
Hana1234 před 4 hodinami
Moje vaječná tlačenka
Slavista62 před 4 hodinami
Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
TH před 4 hodinami
Tématické fráze:
čokoládový krém do cukroví,
čokoládový krém na cukroví,
pečení cukroví na zakázku,
cukroví 2011,
cukroví recepty na úžasné cukroví,
cukrovi,
cukrovi od helenky,
zakladní karamelový krém do cukroví,
jak pyct pernycky,
vánoční cukroví 2011,
drolící se těsto,
vánoční cukroví z jednoho těsta,
recept na citronový krém do cukroví,
základni těsta na cukroví,
cukrovi pict cokoladovi,
vánoční cukroví nejlepší recepty medove trubicky,
vánoční cukroví od helenky,
zkaramelizované salko cukroví,
pict cukrovi z hery,
cukrarske nadivky do cukrovi
Suroviny:
máslo,
cukr moučkový,
mouka hladká,
solamyl,
sůl,
čokoláda hořká,
mléko,
poleva čokoládová,
máslo,
cukr moučkový,
kůra citronová,
žloutek,
mléko,
mouka hladká,
kokos,
poleva čokoládová,
kokos,
solamyl,
pudink vanilkový,
žloutek,
mouka hladká,
tuk,
smetana zakysaná,
cukr moučkový,
prášek do pečiva,
mouka hladká,
tuk hera,
vejce,
voda,
ořechy mleté,
cukr moučkový,
vejce,
cukr moučkový,
mouka hladká,
cukr moučkový,
ořechy mleté,
tuk hera,
cukr vanilkový,
žloutek,
kůra citronová
Komentáře (26)
parádní
Irčo, díky.
Jenny: trubičky jsou nejlepší, dělají se fakt krásně. Dělala jsem 3 várky. Jednou jsem je plnila karamelem, jedny nutellovým krémem a ty třetí budu těsně před sněhem.
Pajaja: začala jsem píct asi už v říjnu. Nejdřív vše upekla a připravila a teď to vše plním a slepuju. Nezkazí se nic, pokud tam nebude krém z pudinku, jinak vše vydrží. Mám to vyzkoušeno. Všude, kde je máslo + ostatní věci, tak to vydrží, ale krém z mlíka raději také před Vánocema. Mohl by zežluknout a zkazit se. Ještě mám pár dní, tak ještě chci něcu udělat.
Já začínám péct většinou po Mikuláši, takže zítra to rozjedu, ale plnit budu až později, to mi přijde dost brzy.