Štrúdl

1206Luccy Kuchařka: 1206Luccy

Moučníky , Záviny, rolády 4 názory

Suroviny

Těsto:
35 dkg hladké mouky
1 vejce
1 lžíce octa
6 lžic vody
1 Hera
Náplň:
8 jablek
skořice
cukr
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Oloupeme si jablka, nakrájíme na slabé plátky.

  2. Suroviny na těsto smícháme, uděláme těsto. Rozdělíme na 2 díly, vyválíme na plát silný asi 0,5 cm. Posypeme jablky asi ve 2 vrstvách tak, aby okraje zůstaly volné, aby se štrůdl dobře balil. Na jablka nasypeme přiměřeně skořice a cukru, já sypu tak, aby byla jablka pokryta. Jeden okraj těsta překryjeme na jablka, zabalíme okraje a druhou stranu na ní tak, aby se vrstvy překrývaly. Těsto z vrchu propíchneme a dáme péct.

  3. Peču v remosce na pečícím papíře asi 20 minut dozlatova.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 11 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Štrúdl

Tématické fráze: štrůdl v remosce štrůdl štrůdl z remosky top recepty strudl jablečný štrůdl podle pohlreicha recept na štrůdl strudl top recepty top štrůdl štrudl bez skořice remoska strudl štrudl recept top recept na štrůdl recept štrůdl štrůdl do remosky štrůdl recepty recepty štrůdl z jablek štrudl podle pohlreicha jablečný štrůdl v remosce dusena jablka na strudl štrůdl remoska

Zapomněl/a jsem heslo