Štrúdl

Suroviny

Těsto:
35 dkg hladké mouky
1 vejce
1 lžíce octa
6 lžic vody
1 Hera
Náplň:
8 jablek
skořice
cukr

Postup přípravy receptu

  1. Oloupeme si jablka, nakrájíme na slabé plátky.

  2. Suroviny na těsto smícháme, uděláme těsto. Rozdělíme na 2 díly, vyválíme na plát silný asi 0,5 cm. Posypeme jablky asi ve 2 vrstvách tak, aby okraje zůstaly volné, aby se štrůdl dobře balil. Na jablka nasypeme přiměřeně skořice a cukru, já sypu tak, aby byla jablka pokryta. Jeden okraj těsta překryjeme na jablka, zabalíme okraje a druhou stranu na ní tak, aby se vrstvy překrývaly. Těsto z vrchu propíchneme a dáme péct.

  3. Peču v remosce na pečícím papíře asi 20 minut dozlatova.

Komentáře k receptu Štrúdl

Tématické fráze: štrůdl v remosce štrůdl štrůdl z remosky top recepty strudl jablečný štrůdl podle pohlreicha recept na štrůdl strudl top recepty top štrůdl štrudl bez skořice remoska strudl štrudl recept štrudl nebo štrůdl top recept na štrůdl recept štrůdl štrůdl do remosky štrůdl recepty recepty štrůdl z jablek recepty na strudl štrudl podle pohlreicha jablečný štrůdl v remosce