Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 317 kJ / 76 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,20 g |
Tuky | 0,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 3 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 3,00 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 29. 1. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dalmatská pašticada
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rXZ6
Moje poznámka
Dalmatská pašticada
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rXZ6
Nejnovější recepty
Kedlubnová polévka
Přidáno před 6 hodinami
Pavučinkový makový závin.
Přidáno před 17 hodinami
Pizza Valencia
Přidáno před 21 hodinami
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno 2. 5. 2025 11:01
Gravlax vejce
Přidáno 1. 5. 2025 19:16
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno 1. 5. 2025 09:43
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlá ořechová bábovka
Anna.Milkova před 8 minutami
Obyčejný hlávkový salát s obyčejnou zálivkou od babičky
Missa25 před 16 minutami
Kefírové lívance II
vavravictoria1 před 28 minutami
Klasická koprová omáčka s vejcem
frantisek66 před 1 hodinou
Hamburská vepřová kýta
Pisarak před 1 hodinou
Vepřová kotleta s houskovým knedlíkem
Pisarak před 1 hodinou
Toskánský bůček
poirotka před 2 hodinami
Vajíčková tlačenka
pavelcicha před 2 hodinami
Zadělávaná mrkev s hráškem
Mimino před 3 hodinami
Tématické fráze:
pastisáda,
paštikáda,
pašticida,
hovězí pašticáda,
pasticiada,
dalmatská paštikáda,
dalmatská polévka,
dalmátská fazolová polévka,
dalmátská pšticáda,
paštikada recept,
pašticada telecí,
pasticada dalmanske jidlo,
paščičáda,
dalmátská pasticiada,
pašticáda s bramborovými noky,
paštycada,
dalmatska fazolova polévka recept,
recept na paštycadu,
jak se prošpikuje maso,
pasticada a svestky
Suroviny:
hovězí zadní,
slanina,
česnek,
cibule,
celer,
ocet vinný,
vývar,
pepř,
ořech muškátový,
koření hřebíček,
víno červené,
cukr
Komentáře (9)
Vařil jsem v Podgore a musím trochu korigovat tvůj recept, promiň.
Průšvih - zapomněl jsi na sušené švestky! To zcela zásadní chyba. Jako bys nedal do guláše papriku. Dále je zcela povinná konšerva, což je 3x zahuštěný rajský protlak. A když se to propasíruje zahušťovat strouhankou se to nemusí, s tou by tě Dalmatinec vyhnal :)
Je to pro Dalmatince jídlo takového významu, jako pro nás svíčková na smetaně. Přestože ji každý uvaří jinou, má to svoje neopominutelná pravidla.