Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí steak se zeleným pepřem a šťouchanými brambory

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 20 min

20 min (20 min příprava)

12. 2. 2012 10:29

Suroviny pro 1

1

Naše kuchařky
právě v prodeji

Naše kuchařka

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie2 314 kJ / 553 kcal
Bílkoviny83,62 g
Tuky16,55 g
Vláknina2,20 g
Cholesterol 218 mg
Sodík 199 mg
Sůl0,49 g
Sacharidy16,29 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Pro zvýraznění chuti omáčky můžeme přidat i kousíček kostky kuřecího bujonu - je dost slaný, tak raději opatrně.

Do šťouchaných brambor je výborná také trocha osmažené cibulky nebo na malé kostičky nakrájený a opečený špek či anglická slanina. Jako příloha se ale hodí téměř cokoli - rýže, opečené brambory, hranolky, těstoviny,...

Pokud nemáme vhodnou misku/formičku na brambory, můžeme použít například obyčejnou plechovku od paštiky, ze které odstraníme oba konce (víčka), položíme na talíř, brambory vložíme do plechovky a pak ji opatrně odstraníme.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Komentáře

danielle72 danielle72

26. 10. 2012 20:14

Biton: Děkuji :-) To mě naučil synátor, letos se vyučil na kuchaře - do té doby jsem měla kuřecí řízky vysušené. Stejně dělám i tuňáka a jiné maso.

Biton

26. 10. 2012 17:40

Děkuji za skvělý recept! Naložila jsem si doma barevný pepř, ten jsem použila a je to výborné...Na maso jsem ještě malinko posypala grilovacím kořením. Dělala jsem k tomu domácí hranolky a maso jsem dala na pečící papír po vyndání hranolek. Je to super a určitě jsem to nedělala naposledy! Děkuji tímto za výborné jídlo! :yes::-):-p

danielle72 danielle72

26. 10. 2012 16:07

Jana: Dobrý den, jen položit na čtvereček alobalu. Pokud pečete na teflonu, není alobal nutný ;-)

Jana

26. 10. 2012 12:34

Dobrý den...mohu se zeptat? To maso jen položím na alobal, který mám v pekáčku nebo do toho alobalu to maso zabalím? Děkuji :-)

danielle72 danielle72

16. 2. 2012 19:06

Anna Kocikova: Děkuji, Aničko :-8:-K

Anna Kocikova Anna Kocikova

15. 2. 2012 20:59

Za chutný a krásně popsaný receptík:-p+11:yes::-K

1974andrea 1974andrea

13. 2. 2012 08:25

Smetanovou omáčku se zeleným pepřem dělám často k přírodně upraveným masům a vždycky si pochutnám, takže ode mě +10:yes::-p

ivulinka ivulinka

12. 2. 2012 16:55

danielle72:pěkně jsi napsala i tento příspěvek, díky za něj.
:-K

danielle72 danielle72

12. 2. 2012 16:51

rebeka: Díky za pochvalu :-8

danielle72 danielle72

12. 2. 2012 16:51

ivulinka: Ivulinko, díky za milá slůvka i za přání :-K. TOPky jsou super:yes:. Je to vůbec první (a asi i poslední) server, kam jsem se rozhodla přispívat, protože se od těch ostatních tolik liší.

A k mému stylu popisu přípravy jídla: pokud je to všem srozumitelné, o což se snažím, jsem samozřejmě ráda. Ne každý totiž vaří už léta, je tu i spousta zapálených začátečníků. A pokud mají dostatek nadšení a elánu vaření zkoušet, zkoušet, a zase donekonečna zkoušet, je to dobře.

A ke způsobu psaní: vysvětlení je prosté - čeština a práce s ní mě živí a moc mě baví :-). Ne že by se mi tedy občas nepodařil parádní překlep, ale s tím se snad dá žít ;-)

ivulinka ivulinka

12. 2. 2012 16:12

Musím Ti Danuško poslat bodíka, protože kuřecí maso miluji jakkoliv připravené a to tvoje se mi moc líbí, navíc jsem si přečetla celý tvůj recept a moc se mi líbí i tvůj styl popisu přípravy jídla:yes::yes::yes:
Ať se ti tu líbí přinejmenším tak jako mě:yes::-K:-)

rebeka rebeka

12. 2. 2012 14:33

moc pěkné:-):-K;-):yes::yes:

Simona Skolakova Simona Skolakova

12. 2. 2012 13:39

Moc hezký receptík,taky mám ráda zelený pepř;-)+1:yes:

pipre pipre

12. 2. 2012 12:47

Tak to by mi určitě chutnalo:yes:+4

danielle72 danielle72

12. 2. 2012 12:13

Bibinka: Děkuji za milé přijetí :yes::-). Ježíšek mi totiž přinesl foťák, takže si jídla dokumentuji, a budu je postupně přidávat - pokud už tu tedy nebudou. Ale i tak nevadí, tu a tam přihodím aspoň fotku k již uloženým receptům - viz dneska citronová babeta a langoše) :-8

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Edice Toprecepty.cz

Kuchařky a kalendář

Naše kuchařka

Do obchodu

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Další recepty

Tématické fráze: smetanova omacka se zelenym peprem omáčka se zeleným pepřem kureci steak v troube omáčka na zeleným pepři na stejk kuřecí steak na zelenem pepri kuřecí na zeleném pepři kuřecí maso se šťouchanými brambory servírování šťouchaných brambor smetanová omáčka se zeleným pepřem recept omacka s zelenym peprem servírování brambor kuřecí steak s bramborem kuřecí plátek se zeleným pepřem formička na šťouchané brambory se zeleným pepřem kuřecí maso štouchané brambory recepty se zeleným pepřem jak se vaří kuřecí steak steak s bramborem steaková omáčka se zeleným pepřem

Suroviny: prsa kuřecí, olej olivový, pepř drcený, sůl, smetana ke šlehání, pepř zelený sterilovaný, sůl, brambory, máslo, petrželka, sůl, pepř

TopRecepty.cz

Kuřecí steak se zeleným pepřem a šťouchanými brambory

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DP8A