Vepřové maso na česneku
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 770 kJ / 184 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 5,94 g |
Tuky | 0,85 g |
Vláknina | 12,92 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 17 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 35,60 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
28. 5. 2021 09:55
Dá se použít i maso z divočáka. Jednoduchý recept. Použila jsem jako přílohu pohanku. Díky. K tomu mám hlávkový salát.
26. 5. 2021 10:24
Moc nam chutnalo. Varim i z hoveziho masa :)
4. 3. 2020 13:55
JiRtiMCZ: ma zmysel reagovat na 9 rokov staru diskusiu?
4. 3. 2020 13:28
A jejej, tady se nekomu slaplo na kuri ocko coz :) Rada se tu nebere a jeste hura na dotycneho. Vazeni, proc? Vse co zde dotycny napsal o cesneku, maslu, mouce a vubec postupu je naprosto v poradku. Spagetku bych si za zenu rozhodne nevybral ( promin ) Co dokaze stred cecneku vi kazde "male dite" a kazdy, kdo jen trochu vari, nebo se o to snazi. Co dela a hlavne vydrzi maslo po tepelne strance jakbysmet. Prestante se hadat, nechte si sem/tam poradit, prestante do sebe rypat a vsem dobrou chut, pokud zrovna obedvate
12. 12. 2011 12:36
Pokud jsi takový odborník na střed česneků a teplotu zahřívání másel, proč lezeš na recepty? Moc mě to pobavilo! Good luck!
7. 8. 2011 17:31
chocolate: v másle vznikají, od teploty 110 stupňů, dost škodlivé látky, prostě platí pravidlo, máslo by nemělo být zahříváno nad teplotu varu, to že se k máslu přidá olej, způsobí, že se posune hranice jen pro připalování, ale teplota je tak vysoká, že se tovří jedy a karcinogeny, pokud něčemu nerozumíte, nedělejte ze sebe husu a ještě se smajlíkama !!!
6. 8. 2011 10:58
spagetka: clovek neporozumi vecem kdyz si je nekde najde na netu, u kazdeho cesneku se ma vyndavat jadro, tz. stred...
3. 8. 2011 13:27
špatný recept: co je jádro u česneku?
Informací přímo od odborníka jsem to zjistila, jádro česneku se objevuje JEN u starého česneku, když vám roste zelený klíček a obal okolo jakoby vyschne. Takže ten zelený střed vyloupnete -tedy to JÁDRO a použijete, neb je to ještě kvalitní, obal vyhodíte.
Je mi líto, tvá informace je špatná a zavádějící
Informací přímo od odborníka jsem to zjistila, jádro česneku se objevuje JEN u starého česneku, když vám roste zelený klíček a obal okolo jakoby vyschne. Takže ten zelený střed vyloupnete -tedy to JÁDRO a použijete, neb je to ještě kvalitní, obal vyhodíte.
Je mi líto, tvá informace je špatná a zavádějící
3. 8. 2011 13:14
špatný recept:tak jsi nám to vysvětlil,ty jsi z oboru???Kuchař???
3. 8. 2011 12:58
chocolate: máslo se dává pro zjemnění a jakoukoliv tepelnou úpravou tuto funkci ztrácí, hořkne u česneku jen jádro, to se musí vždy vyndat, potom česnek nikdy nezhořkne a pokrm bude mít váýraznější aroma
30. 7. 2011 14:56
Jakékoli maso na česneku máme moc rádi a tady v tom receptu nevidím nic špatně. Jinak já většinou rozvoním česnek hned na začátku, ale pak ještě podle chuti na konci ještě přidám třeba stroužek. Jen jsem pozapomněla na tu kombinaci másla+oleje, takže díky za osvěžení paměti
30. 7. 2011 14:44
špatný recept !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:Máslo se přepalovat nebude, protože do něj autorka správně přidala lžíci oleje a pokud přidáš česnek na začátku tak má tendenci zhořknout.
30. 7. 2011 14:39
máslo nelze přidávat na začátku na smažení cibule, za prvé se připaluje, za druhé tím, že není tepelně stálé ztrácí svou zjemňovací funkci pokud se nedává úplně na závěr do hotového jídla, dále česnek je ideálí přidávat na začátku do cibulky a restovat, pustí tak více aromatických látek, tak jak je to popsané je to jen v případě, že chcete jen lehce "ovovněné" jídlo, další hloupost je odpořování šťávy, pokud nechcete moc omáčky tek nevařte maso ve velkém množství vody a potom není nic potřeba odpařovat, na začátku se k restování cibulky přidá ještě mouka a není ji potřeba přidávat na závěr, pokud chceme hodně omáčky a husté vaříme v menším množství vody (úspora neergie) a vodu na závěr přidáme potom zahuš'tujeme
23. 2. 2011 23:56
No, zdá se mi to jednoduché a určitě dobré. Náhodné recepty jsou super
18. 1. 2011 14:40
Jednoduchy a rychly recept s ingrediencemi, ktere ma kazdy doma po ruce. Vysledek byl velmi pozitivni a moc nam chutnalo. Davam ti bodika a pridavam fotku.4
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Cupcake s mandarinkami zdobené krémem
Přidáno před 3 hodinami
Bleskové rohlíky
Přidáno před 4 hodinami
Zapečené těstoviny s rajčatovou omáčkou
Přidáno před 18 hodinami
Sendvič z vaječné omelety
Přidáno 4. 5. 2024 10:40
Miniroládky s tuňákovou náplní
Přidáno 4. 5. 2024 08:12
Soufflé buchta
Přidáno 4. 5. 2024 06:45
Právě bylo uvařeno:
Babiččina rychlá kulajda
Rudischova uvařil před 9 minutami
Vepřové na rajčatech s rýží
Petra Dvor. uvařila před 26 minutami
Domácí Bounty
Petra Dvor. uvařil před 33 minutami
Kefírová buchta - rychlovka
vladkalejskova uvařil před 47 minutami
Plněné papriky s omáčkou
Marcela0123 uvařila před 57 minutami
Výborný guláš z hlívy
helusa27 uvařila před 1 hodinou
České buchty
majka-24 uvařila před 1 hodinou
Zelný salát s mrkví a koprem
Petra Dvor. uvařila před 2 hodinami
Bramborová papilota s kuřecím a vepřovým masem (Živáňská)
MartinH71 uvařil před 2 hodinami
Špagety ala carbonara
AlesV uvařil před 2 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: vepřové na česneku veprove kostky na cesneku vepřové na česneku recept veprove na cesneku omacka vepřový na česneku vepřova kyta na česneku vepřové maso pečené na česneku pečené vepřové maso na česneku pečené vepřové na česneku pečené maso na česneku vepřová na česneku vepřové plátky na česneku vepřového maso na česneku na česneku recepty vepřové na česneku vepřové maso recepty vepřové na pepři vepřové kostky na pepři recept veprove na cesneku pečená vepřová kýta na česneku
Suroviny: kýta vepřová, cibule, máslo, olej, česnek, mouka hladká, masox, pepř, sůl
Vepřové maso na česneku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pYR6
17 názorů