Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřové maso v lorně

Příprava masa v hliníkové lorně je originálním způsobem jak připravit pokrm na grilu. Maso z jednoho pekáče tak bude měkké, lehce zauzené a krásně vonět kouřem. Jako skvělá příloha poslouží čerstvý chléb.

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 60 min

70 min (10 min příprava + 60 min tepelná úprava)

19. 7. 2015 08:33

Suroviny pro 1

1

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

cathleen cathleen

19. 7. 2015 15:08

spagetka: na třetí fotce je lorna na ohni - grilovali jsme venku.

Jinak z diskuzí o lorně vím, že přepravkám na maso se správně říká lodna, ale nêkde opravdu i lorna :-)
O existenci téhle lorny jsem se dověděla od zizaly:-K

jarda Kadic jarda Kadic

19. 7. 2015 10:59

maris: u nás na Teplicku se na 100% říká “lorna“ lodnu neznám vůbec.Na jatkách jsem se občas jako študák pohyboval, takže od té doby to vím Ale znáš to, spousta slov je kraj od kraje odlišná.Hlavně,že si rozumíme:-K:-K
To na východním Slovensku mluví pomalu každá vesnice jinak:-D:-D:-D:-D:-D

maris maris

19. 7. 2015 10:33

jarda Kadic: já si ale myslím, že přepravka na maso je lodna;-):-)
Jinak - lorna - je pro mě taky neznámá:-)), člověk se pořád učí:-))

jarda Kadic jarda Kadic

19. 7. 2015 10:31

spagetka: co já se tady na stará kolena ještě nedozvím:-)):-)):-))

spagetka spagetka

19. 7. 2015 10:28

jarda Kadic: já to musela vyguglit
http://www.fierypot.cz/products/smaltovana-ohniva-...

jarda Kadic jarda Kadic

19. 7. 2015 10:22

hosta::-K přepravce na maso (i hliníkové ) se taky říká lorna, tenhle “pekáč“ s komínem je pro mě novinka:yes::yes:

hosta hosta

19. 7. 2015 08:59

Tohle taky můžu:yes:. Takhle peču v troubě ve sporáku a pečlivě přikládám dřevem, venku na přímém ohni to musí být ještě větší paráda. Taky jsem si dosud myslela, že lorny jsou plastové přepravky na maso - a ejhle, vlasně velké pekáče s kouřovodem;-)

spagetka spagetka

19. 7. 2015 08:52

Holt nejsem tak chytrá, abych věděla, co je to lorna, leč díky strejdovi gugllikovi, už vím. :yes::yes::yes::yes:
Ivo, to je to, co máš na poslední fotce?
Jo jinak určitě se sbíhaj sliny, to teda ano ;-):-p:yes:

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Další recepty

Tématické fráze: lodna na maso maso v lodne hliníková lodna na maso maso na lodně maso v lorně na ohni hliníková lodna lodna grilovací lorna vaření v lorne pečené maso v lodne lodna recept recept na lodnu recept na veprove maso peceni masa v lorne pecene maso v lorne maso v lorně-recept maso na lodnu vepřové maso v lodně lodna recepty lorna na grilovani

Suroviny: koleno vepřové, bůček vepřový, plecko, krkovice vepřová, cuketa, česnek, cibule, sůl, pepř, koření, sádlo

TopRecepty.cz

Vepřové maso v lorně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5gg8