Lámanka

ZuzkaMladkova Kuchař: ZuzkaMladkova

Doba přípravy: 1 hodina neomezené Sladká jídla 6 názorů

Suroviny

1 balení ovesných vloček (500 g)
1 Hera nebo Stela nebo jiný tuk na pečení
2 hrnky cukru krupice (může být i méně)
2 vejce
1 vanilkový cukr
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Do velké mísy si nasypeme vločky, vmícháme oba cukry, vejce a rozpuštěný tuk, necháme 10 minut odpočinou.

  2. Poté rozprostřeme na velký plech s pečícím papírem a pečeme při 180°C témeř hodinu (podle trouby) dozlatova.

  3. Vyklopíme opatrně z plechu i s papírem na stůl a necháme vychladnout, lámanka ještě ztvrdne. Nakonec nalámáme na menší či větší kousky a jíme jen tak bez ničeho. :-))

Poznámka

Recept mám od jedné známé, která ji doma dělávala často. Čím tmavší lámanka je, tím je lepší. Upozorňuji na to, že to není pro ty, co mají moc citlivé zuby :-))

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Lámanka

Tématické fráze: lámanka pohanka lámanka příprava recepty pohanka lámanka recepty co je lámanka pohanka lámanka příprava recept pohanka lámanka příprava pohanka lámanka recept lámanka recepty recepty pohanka lámanka lamamka lamamka lámanka recept recept lamanka co je to lamanka jak dlouho se vaří pohanka lámanka lámanka pohanka příprava pohanka lamanka jak se vari lamanka lamanča pohanka lámanka, vaření