Fish cakes (rybí karbanátky)

Lucasinka Kuchařka: Lucasinka

Ryby 2 názory

Suroviny

450 g čerstvé tresky
350 g brambor
150 ml mléka
150 ml vody
2 bobkové listy
petržel
pažitka
sůl
1/2 lžičky strouhané citronové kůry
1 vejce
strouhanka
hladká mouka
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Mléko s vodou a bobkovými listy přivedeme k varu. Vložíme očištěnou a kůže zbavenou rybu. Necháme 5 minut povařit, poté stáhneme z plotny, zakryjeme pokličkou a necháme 10 minut stát.

  2. Brambory oloupeme, pokrájíme na menší kousky a uvaříme doměkka v osolené vodě. Po uvaření slijeme všechnu vodu a vidličkou brambory rozštoucháme. Ochutíme solí, vmícháme nasekané bylinky, citronovou kůru a okapanou rybu.

  3. Rukama vše spojíme tak, aby zůstaly větší kousky ryby. Vytvarujeme karbanátky, obalíme v mouce a necháme v lednici alespoň 30 minut vychladit.

  4. Poté obalíme karbanátky v rozšlehaném vejci, strouhance a osmahneme dozlatova. Podáváme s bramborovou nebo polentovou kaší, kouskem citronu a zeleninovým salátem

Poznámka

recept je ze stránek http://www.bbcgoodfood.com od Angely Nilsen (Ultimate fish cakes)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Fish cakes (rybí karbanátky)

  • nofrona nofrona

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Marně jsem přemýšlela na čem jsou položeny tyto velice chutné karbošky:-p+1:yes:A ejhle:-)ono stačí si přečíst text pod fotografií;-):-D:-D
    Je to pro mě nevšední a zajímavý receptík,kterému ťukám první bodík:-K:yes:
    Jééé Luciáši;-)Ty jsi měla v neděli narozeniny:-ODodatečně vše nej,nej:-*:-K:-K

    Odpovědět

Tématické fráze: rybí karbanátky vietnamske rybi karbanatky rybí karbanátky bez lepku recept mankovi rybi karbanatky karbanátky podle dity recepty na veganské rybí karbanátky rybí karbenátky - nej recept