Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 746 kJ / 656 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 22,31 g |
Tuky | 28,76 g |
Vláknina | 20,05 g |
Cholesterol | 26 mg |
Sodík | 3,39 g |
Sůl | 9,09 g |
Sacharidy | 59,02 g |
Postup přípravy
Krok 1: Roštěnky si osolíme a opepříme. Rozmačkaný česnek smícháme s najemno nasekanými bylinkami a směsí potřeme maso.
Krok 2: Na rozpálené pánvi s olejem opečeme roštěnky zprudka do hněda, z každé strany asi 1 minutu, pak teplotu snížíme a opékáme ještě z každé strany 2-4 minuty. Pozor, aby se nám nepřipálil česnek.
Krok 3: Maso vyndáme a zabalíme do alobalu.
Krok 4: Do pánve přidáme posekané ančovičky, vlijeme bílé víno a vývar, zredukujeme, přisypeme posekané olivy, můžeme ještě přidat bylinky a zjemníme studeným máslem. Dochutíme.
Zveřejněno 4. 4. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Provensálské roštěnky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/LnEp
Moje poznámka
Provensálské roštěnky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/LnEp
Nejnovější recepty
Karbanátky s cuketou jako obláčky
Přidáno před 13 hodinami
Broskvovo-mandlový koláč
Přidáno před 13 hodinami
Dušená kuřecí stehna s rajčaty a paprikami
Přidáno před 17 hodinami
Košíčky Pavlova
Přidáno před 21 hodinami
Ostře-kyselá vietnamská polévka jako z asijského bistra
Přidáno 30. 7. 2025 08:00:07
Sýrové placky s houbami
Přidáno 30. 7. 2025 07:00:02
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pesto z medvědího česneku
jifin před 7 hodinami
Borůvkový drobenkový koláč šup-šup
MonikaHo před 8 hodinami
Kynuté borůvkové knedlíky
Rampepurda76 před 8 hodinami
Džem ze žlutých blum
Jarus87 před 8 hodinami
Fazolky na smetaně s hovězím masem vařeným
Kajkajak před 9 hodinami
Kořeněná černá čočka s mrkví
Lucie1001 před 10 hodinami
Zapečené jednoporcové těstoviny se sýrem v alobalu
Knapsik před 10 hodinami
Rychlokvašky
mkab před 12 hodinami
Moje bramboráky
Jurcka před 12 hodinami
Pečený patizon
stockova.veronika před 16 hodinami
Tématické fráze:
minutková roštěná,
roštěnky v alobalu,
roštěnky na ančoviček,
recepty hovězí maso roštěná,
recepty roštěnky na ančovičkách,
hovězí né růžové ale tmavé,
minutková roštěnka,
hovězí vyzrálá roštěná recept,
roštěnky,
roštěnky recept,
roštěná recepty,
hovězí roštěná minute,
roštěnec recepty,
vyzrálá hovězí roštěná recept,
uprava rosčenky,
roštěnky naplocho,
ůprava hovězí roštěnky,
roštěná na česneku,
hovězí roštěnec recept,
provensalske recepty
Suroviny:
roštěná hovězí,
česnek,
olivy černé bez pecky,
ančovičky v oleji,
tymián čerstvý,
rozmarýn čerstvý,
bujón,
víno bílé suché,
máslo,
sůl,
pepř,
olej
Komentáře (26)
Oloupu hlavičku česneku, pomáčknu naplocho nožem, dám louhovat do olivového oleje (v pokojové teplotě) a používám.
Já dělám minutkové hovězí na maximálně rozpálené suché litinové pánvi, olej přicáknu až než vložím maso a ten drcený česnek by se mi při mé technologii asi spálil.