Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 464 kJ / 1 306 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 7,28 g |
Tuky | 96,77 g |
Vláknina | 8,95 g |
Cholesterol | 108 mg |
Sodík | 1,68 g |
Sůl | 4,10 g |
Sacharidy | 88,30 g |
Postup přípravy
Maso vyjmeme a do výpeku vsypeme hrubě krájenou cibuli a ostatní zeleninu - mrkev, petržel, celer - nakrájenou na kousky velikosti sousta. Restujeme asi 10 minut a poté přidáme med, dobře promícháme a přidáme rajský protlak. Vše společně restujeme, až suroviny získají tmavší barvu. Krok 2: Následně vrátíme maso, podlijeme tmavým pivem a necháme probublat, až šťáva opět zhoustne. Pak zalijeme horkým vývarem tak, aby maso bylo téměř ponořené, přidáme bobkový list, tymián, rozmarýn a přikryjeme pokličkou. Snížíme teplotu na minimum a za občasného promíchání necháme mírně dusit 3-4 hodiny. Krok 3: Šťávu není již potřeba zahušťovat - zhoustne během dušení, možná bude zapotřebí ji jen trochu dochutit solí či pepřem.
Zveřejněno 17. 3. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hovězí líčka na tmavém pivě a kořenové zelenince
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/n89l
Moje poznámka
Hovězí líčka na tmavém pivě a kořenové zelenince
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/n89l
Nejnovější recepty
Bratislavský guláš podle ČSN
Přidáno před 30 minutami
Skotský pudink s rebarborou
Přidáno před 11 hodinami
Nudle s mákem a rebarborou
Přidáno před 13 hodinami
Hermelín s rebarborovo-cibulovou směsí
Přidáno před 13 hodinami
Lasagne s květákem a mrkví
Přidáno před 14 hodinami
Korejské stir-fry z mletého masa a cukety
Přidáno před 14 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hrníčková bábovka
Fitulka před 35 minutami
Valašská kyselice
Fitulka před 43 minutami
Vynikající rychlé knedlíky z rohlíků a brambor
KiaraK před 1 hodinou
Smetanové fazolky s koprem
Jirka1965 před 1 hodinou
Brokolice zapečená s česnekem a dvěma druhy sýru
Bretik před 9 hodinami
Chřest v jemné omáčce se zeleným pepřem
Povar-Kuzmicz před 11 hodinami
Vepřové nudličky se žampiony v pikantní omáčce
Sassa před 12 hodinami
Nepečený piškotový dort s ovocem a zakysanou smetanou
Wizulle před 13 hodinami
Rajská omáčka s masovými kuličkami
lucyjezdikova před 13 hodinami
Salát z ředkviček
faluska před 21 hodinami
Tématické fráze:
hovězí líčka na černém pivu,
líčka na pivu,
líčka na pivě,
recepty hovězí líčka na černém pivu,
jak se připravují hovězí líčka,
vepřová líčka na pivu,
hovězí líčka,
hovězí lička na černém pivě,
hovezi licka recept,
vepřová líčka na černém pivu,
vepřové líčka na černém pivu,
vepřová líčka na pivě,
líčka na černém pivě,
hovězí líčka recepty,
hovezi na pivu,
hovězí líčka apetit,
hovězí na černém pivu,
telecí líčka na pivu,
licka,
líčka na černém pivu
Suroviny:
líčka hovězí,
špek,
pivo černé,
vývar masový,
máslo,
mrkev,
petrželka kořenová,
bulva celerová,
cibule,
med tekutý,
protlak rajčatový,
bobkový list,
tymián sušený,
rozmarýn sušený,
pepř,
sůl
Komentáře (14)
Musím říct, že poslední dobou se v našem okolí masny opravdu snaží a téměř předhánějí, kde je co k dostání, takže třeba telecí kolínka (osso buco) už mají skoro všude, stejně tak baby kuřátka, kachní prsíčka apod.
Já bych to chtěla tak ochutnat