Hovězí líčka na tmavém pivě a kořenové zelenince

Eliza Kuchařka:

4 porce Hovězí maso 14 názorů

517

Suroviny

4 ks hovězích líček (po 150-200 g)
100 g špeku (nejlépe domácího - z komína)
200 ml černého piva (osvědčený je Kozel)
masový vývar (horký)
1-2 lžíce másla (přepuštěného)
1 mrkev
1 kořenová petržel
1/2 celerové bulvy (podle velikosti)
1-2 cibule
2 lžíce tekutého medu
4 lžíce rajského protlaku
1 bobkový list
1 špetka sušeného tymiánu
1 špetka sušeného rozmarýnu
pepř
sůl
Recept si zatím oblíbilo 17 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Na přepuštěném másle necháme rozehřát na nudličky pokrájený špek a vložíme maso. Opečeme z obou stran dozlatova, až se maso zatáhne.
    Maso vyjmeme a do výpeku vsypeme hrubě krájenou cibuli a ostatní zeleninu - mrkev, petržel, celer - nakrájenou na kousky velikosti sousta. Restujeme asi 10 minut a poté přidáme med, dobře promícháme a přidáme rajský protlak. Vše společně restujeme, až suroviny získají tmavší barvu.

  2. Následně vrátíme maso, podlijeme tmavým pivem a necháme probublat, až šťáva opět zhoustne. Pak zalijeme horkým vývarem tak, aby maso bylo téměř ponořené, přidáme bobkový list, tymián, rozmarýn a přikryjeme pokličkou. Snížíme teplotu na minimum a za občasného promíchání necháme mírně dusit 3-4 hodiny.

  3. Šťávu není již potřeba zahušťovat - zhoustne během dušení, možná bude zapotřebí ji jen trochu dochutit solí či pepřem.

Poznámka

Podáváme s pečivem nebo různě upravenými brambory - kaší, šťouchanými, nebo jen vařenými.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 209 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Hovězí líčka na tmavém pivě a kořenové zelenince

  • Zdendulka333 Zdendulka333

    Sehnala jsem líčka a připravila je podle Vašeho receptu.Manželovi moc chutnalo.Mě trošku překvapila k hovězímu masu sladkost medu.Ale to jde o zvyk.Dovolila jsem si vložit fotku.:-)

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Z fajn surovin príma bašta na talíři:-p:yes::yes:

    Odpovědět

  • Pajaja Pajaja

    Eli, to je nádhera! Já tyhle kombinace, zvlášť k hovězímu masu zbožňuju! :-O:yes:+

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    krásný obrázek.. lákavý..inspirativní;-):-):yes:

    Odpovědět

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

    Děkuji Vám všem za komentáře, moc mě těší.:-K Určitě vyzkoušejte líčka třeba i na jiný způsob, je to pochoutka. Ještě se chystám na telecí, ta jsem u nás zatím viděla bohužel jen mražená, ale možná je příště koupím a připravím.:-p
    Musím říct, že poslední dobou se v našem okolí masny opravdu snaží a téměř předhánějí, kde je co k dostání, takže třeba telecí kolínka (osso buco) už mají skoro všude, stejně tak baby kuřátka, kachní prsíčka apod.

    Odpovědět

  • jarka skrobakova jarka skrobakova

    recept se mi moc líbí, :-O:-O:-)):yes::yes::yes:bodík

    Odpovědět

  • ivulinka ivulinka(moderátorka)

    Krása na talíři a určitě i nebe v břiše:yes:

    Odpovědět

  • nofrona nofrona

  • Colombo65 Colombo65

    Nejnamáhanější sval, je opravdová lahůdka. Krásné a poctivé jídlo.;-);-);-):-K

    Odpovědět

  • Kačka Kačka(neregistrovaná)

    Kde ty líčka všichni berete:-?;-( Já to v životě neviděla. Kozel by byl, teď jen ty líčka:-8
    Já bych to chtěla tak ochutnat:-p

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Eli, zabít tě je málo, chááá:-D:-D;-), ale líčka mám u řezníka slíbený v úterý, takže vyrážím, Kozlíka můžu, ač nejsem pivař mňam:-p:-p:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • ella1 ella1

    ukládám k vyzkoušení a myslím,že kližkou zřejmě nic nepokazím ;-)

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Zrovna ve čtvrtek jsem u řezníka úplnou náhodou natrefila na zmražená líčka. Trochu jsem brouzdala po netu, hledala jsem dobrý recept a podobný s tmavým pivem mě zaujal, občas s tmavým pivem vařím :-p To je dobře, že jsi sem recept dala, budu ho mít hezky po ruce:yes:

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    Kde jsi zase vzala ty tváře, neštvi mě:-D:-)).

    Odpovědět

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: hovězí líčka na černém pivu líčka na pivu líčka na pivě recepty hovězí líčka na černém pivu jak se připravují hovězí líčka vepřová líčka na pivu hovězí lička na černém pivě vepřová líčka na černém pivu vepřové líčka na černém pivu hovězí líčka vepřová líčka na pivě hovezi na pivu hovězí líčka apetit licka telecí líčka na pivu líčka na černém pivě líčka na černém pivu hovezi na pive veprove licka na pive vepřová líčka na černém pivě

Zapomněl/a jsem heslo