Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bezlepkové kynuté těsto, na koláč, pizzu a langoše

Pokud patříte mezi ty, kteří musí dodržovat bezlepkovou dietu, tak je pro vás tento recept jako dělaný. Jednoduchý ovocný koláč s posypkou, potřený rumem chutná výborně a nepoznáte tak rozdíl. Pokud místo cukru použijete do těsta sůl, získáte tak těsto na langoše nebo pizzu.

Hodnocení receptu je 4,9 (12×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 20 min bez doby kynutí

30 min (10 min příprava + 20 min tepelná úprava, bez doby kynutí)

15. 4. 2012 07:49

Suroviny pro 1 plech

1 plech

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie9 794 kJ / 2 341 kcal
Bílkoviny30,81 g
Tuky74,56 g
Vláknina19,60 g
Cholesterol 77 mg
Sodík 15 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy376,82 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Pokud chceme těsto na pizzu nebo langoše, tak do základu místo cukru dáme 1 lžičku soli, pak místo ovoce dáme, co máme rádi na pizzu a dáme péct a pokud na langoše, tak nic nedáváme a dáme péct samé těsto do zlatova a po upečení potíráme rozetřeným česnekem se solí a troškou vody a opět dáme to, co máme rádi.

Vše opravdu chutná báječně a i ostatní členové rodiny, co nemají naši dietu, tak to jí s náma, že jim to chutná víc než normální.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

zanidan zanidan

31. 1. 2015 16:24

TerezaVe: my děláme stále a pořád s tolika vody co mám ja v receptu a těsto mi naskočí na 2-3 násobek a je perfektní. Nic bych na tom nezměnila, ale každého věc, pokud vám více vyhovuje míň vody klidně si dejte ;)

TerezaVe

31. 1. 2015 15:37

Těsto na pizzu výborné viz http://www.toprecepty.cz/recept/41611-pizza-italsk..., ale použili jsme také méně vody (180 ml) a dosáhli jsme požadované konzistence.
Třeba se změnilo složení mouky u výrobce, nebo byla trošku vlhčí, jak byla už asi měsíc otevřená.
Díky za recept, pochutnali jsme si.

Ivana

15. 11. 2013 19:00

Recept na koláčky jsem si vytiskla z mimibazaru, zítra vyzkouším. Díky. ;-)

zanidan zanidan

15. 11. 2013 09:29

zizala:mám ted problémy s krční páteří , točí se mi hlava, tak to ted nemůžu vypisovat,ale můžeš to tu dát ty, mně to nebude vadit :) budu jen ráda :-K

zizala zizala (moderátorka)

15. 11. 2013 08:19

zanidan: Tak ty vdolečky dej jako nový recept, tady v komentářích si odkazu moc lidí nevšimne ;-)

zanidan zanidan

15. 11. 2013 07:39

dy je odkaz na ty vdolečky uvidíme jestli to někdo smaže nebo to nevadí... www.mimibazar.cz/recept.php?id=85548

zanidan zanidan

15. 11. 2013 07:36

Ivana:Pošlete mi prosím meilík a já vám ho pošlu je to na mimibazaru a tak nevím jestli se to tu může zveřejňovat... Děkuji za úochopení a jsem moc ráda že Vám těsto chutná :) :-K

Ivana

14. 11. 2013 20:44

Dík za recept, hned jsem jej vyzkoušela a je výborný! Mylela jsem, že bezlepkově nelze udělat dobré kynuté těsto, dle přesvědčila jsem se o opaku. Recept na vdolečky nezveřejníte? Díky. Ivana

zanidan zanidan

10. 11. 2013 20:33

Zuzka:to těsto má být takové jak je psané v receptu, vůbec tam nepřidávejte žádnou mouku....a vykyne taky pěkně i tak...langoše se nesmaží taky se to celé rozetř na plech, ale nic se tam nedává a jen se upeče samotné těsto, pak se rozkrájí na 6 dílů a jsou z toho takové langoše a potřeme česnekem utřeným se solí a vodou a dáme co kdo má rád, moje děti nemají dietu,ale řeknu Vám že nikdo u nás nechce už nic z normální mouky jen z té mojí :D vše co doma pečeme všem chutná daleko více jak z té normální :D a buchty dělám většinou z těsta na vdolečky....:-K

Zuzka

10. 11. 2013 00:29

Dobry den, testo jsem vyzkousela, ale musela jsem pridat tri poradne lzice mouky, bylo to hrozne tekute :-O ale pak po pridani mouky uz to slo,ale taky zadna slava :-S nechala jsem kynout asi hodinku, a pak "natrela" na plech a musim teda uznat, ze to bylo nejlepsi testo, co jsem kdy v bezl. diete ochutnala, díky za tento recept, zitra budu delat zas,jen by me zajimalo, jak z toho pecete ty buchty nebo smazite langose,kdyz je to tak ridke :-? Nebo co jsem udelala spatne ja? ;-)

zanidan zanidan

16. 5. 2013 17:38

Zuzka:Dekuji Zuzi, taky z tohohle receptiku delam kde co i ty ceske buchty, ikdyz ted jsem prisla na neco noveho. Testo na svatebni vdolecky tak pokud budete mit zajem napiste mi na meil zanidan@seznam.cz:-K

Zuzka

16. 5. 2013 08:03

Zanidan, moc díky za tento recept.Těsto je super a dělala jsem z něj i české buchty a byly vynikající.:yes:

zanidan zanidan

12. 4. 2013 18:29

Martina: Asi jste se špatně dívala, není to mléko, ale voda a té mouky není málo. Je to super těsto. Kdo chce vyzkouší kdo nechce ať nezkouší, já taky nesrovnávám jiné recepty s mými. Každý recept je přece originál od toho daný v gramáži, aby byl tak jak má. Tohle těsto se jen zamíchá a dá vykynout do trouby na 50°C. Taky Vám tady nikdo netvrdí, že je to klasické kynuté těsto na české buchty apod.

Martina

11. 4. 2013 18:01

Mám jednu otázku. Není tam té mouky málo, v poměru k 250ml mléka? Mám druhý recept, kde je na 500g mouky 250ml mléka.

Bibinka Bibinka

2. 2. 2013 19:01

Iljusa: Iljušo, kdepak, to bych nekoupila, přivezla mi jí dcera 400 g, její přítel má bezlepkovou dietu;-), tak jí tu mouku pro mne věnoval, je moc hodný:yes:

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: bezlepkove kynute buchty bezlepkové recepty recept na bezlepkovou pizzu těsto na bezlepkovou pizzu bezlepkové těsto bezlepková kynutá buchta kynuté bezlepkové buchty bezlepkove kynute kolace bezlepkové koláče recept bezlepková pizza ládi hrušky pizza z bezlepkove mouky langoše z kynuteho testa kynuté těsto z kukuřičné mouky bezlepková těsta langoše z kukuřičné mouky kolače z bezlepkove mouky bezlepkový chleba jako normální bezlepková mouka na pizzu kolac z bezlepkove mouky bezlepkový koláč z kukuřičné mouky

Suroviny: mouka bezlepková, voda, cukr, olej, droždí sušené, ovoce, máslo, cukr moučkový, mouka rýžová, rum, ghee

TopRecepty.cz

Bezlepkové kynuté těsto, na koláč, pizzu a langoše

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2OKW