Kysané zelí IV.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 14 563 kJ / 3 481 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 184,00 g |
Tuky | 23,00 g |
Vláknina | 299,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 121,88 g |
Sůl | 300,00 g |
Sacharidy | 485,00 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Zelíčko nemá "škraloup" a je krásně tvrdé,tento recept dělám léta.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
6. 3. 2020 17:39

Pro informaci:
www.akcniceny.cz/ecka-v-potravinach/e224-disiricitan-draselny-pyrosiricitan-draselny/
www.vitalia.cz/clanky/kysane-zeli-neobsahuje-vitamin-c-zjistil-dtest/
28. 10. 2012 02:00
Disiřičitan sodný (též pyrosiřičitan sodný) je anorganická sloučenina se vzorcem Na2S2O5, v potravinářství se označuje jako E223 a používá se jako konzervant. Jedná se o bílý krystalický prášek se štiplavým sirným pachem a odpornou chutí. Hlavní oblastí použití je jako antioxidant a k chemické sterilizaci. Je chemicky velmi podobný disiřičitanu draselnému, se kterým lze v některých případech vzájemně zaměňovat. Obecně se preferuje spíše disiřičitan draselný, protože nezvyšuje obsah sodíku ve výživě.
Takže: 1 kg krouhaného zelí, 20g soli, trochu kmínu (ne moc, aby zelí nezhořklo), promíchat, nechat 3 - 4 hod. odležet, natlačit do sklenic,zavíčkovat (někdo šroubovací, někdo Omnia, šroubovací víčka zcela neutahovat), nechat stát v pokojové teplotě např.na plechu, kvůli přebublávající tekutině, asi 2 týdny, dokud se víčka nevtáhnou (Omnia)nebo to skoro nepřestane bublat (šroubovací pak dotáhnout) a uložit do chladna a temna. Vydrží až do léta či příštího podzimu, pokud se dřív nesní. Nesmí zhnědnout, tento rok se mi to stalo u 2 sklenic, tak jsem obsah musela přidat na kompost

30. 10. 2011 14:33
30. 10. 2011 11:09


30. 10. 2011 10:35
diky moc pokud mi nedkdo bude chtit poradit
18. 10. 2011 08:33

18. 10. 2011 07:29

7. 10. 2011 16:33



7. 10. 2011 16:00

3. 8. 2009 13:37






Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Zeleninový boršč se zakysanou smetanou
Přidáno před 3 hodinami
Čertovský guláš
Přidáno před 15 hodinami
Výborná domácí pizza
Přidáno před 15 hodinami
Uzený vepřový bok na cibuli a česneku
Přidáno před 17 hodinami
Těstoviny se smetanovou omáčkou s liškami
Přidáno 7. 12. 2023 09:23
Pan de coco - kokosové vdolky
Přidáno 6. 12. 2023 22:34
Právě bylo uvařeno:
Pečené vepřové koleno
tara23 uvařil před 1 minutou
Drožďová polévka s pohankou
krajicek.miloslav uvařila před 4 minutami
Kávové slzičky
Santa Suzana21 uvařila před 1 hodinou
Dršťková polévka z předvařených drštěk
Mys114 uvařil před 3 hodinami
Uzená krkovička na cibulce (pánská jízda)
Suumaa uvařila před 3 hodinami
Bulgur, cizrna a zelenina
zlatkanovakova uvařila před 4 hodinami
Karamelové perníčky
danila uvařila před 4 hodinami
Kanellbular - skořicové šneky
Veru38 uvařil před 10 hodinami
Linecké cukroví
PetrSmid uvařila před 10 hodinami
Vánočka z domácí pekárny
Standula002 uvařila před 11 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: domácí výroba kysaného zelí kysané zelí domácí výroba zelí s pyrosiřičitanem jak uchovat kysané zelí vyroba kysaneho zeli jak uvařit dobré kysané zelí domácí kysané zelí jak vyrobit kysané zelí recept výroba domácího kysaného zelí nádoby na kysané zelí kysané zelí výroba pirosiřičitan jak dlouho nechat kysat zelí nakládané zelí s pyrosiřičitanem kysané zelí recepty nadoba na kysane zeli zelí s pirosiřičitanem kysané zelí do sklenic sterilované zelí s pyrosiřičitanem jak uvařit kysané zelí
Suroviny: zelí, ocet, sůl, pyrosiřičitan, voda
Kysané zelí IV.
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/JqYK
11 názorů