Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hrách zapečený se zelím dle SPLK

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

ArmDra

Snadný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 120 min

120 min (120 min příprava)

Suroviny

Porce: 3-4 podle objemu žaludku :D

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 242 kJ /
2 209 kcal
Bílkoviny133,35 g
Tuky8,72 g
Vláknina79,56 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 3,74 g
Sůl9,03 g
Sacharidy360,08 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejprve si namočíme minimálně na 3 hodiny hrách (já namáčela přes noc), poté uvaříme s 2 bobkovými listy tak, aby byl měkký, ale ne úplně na kaši. Nesmí v něm zůstat moc vody. Krok 2: Během toho si dáme do hrnce pokrájené zelí s 1/3 kyselé vody ze sklenice se zelím, přidáme cukr (dle SPLK sladidlo), sůl a podusíme asi 10-15 minut, nakonec můžeme zahustit troškou kukuřičného škrobu. Když je hrách uvařený, vmícháme zelí, kečup nebo drcená rajčata, majoránku, trochu soli a na tenké plátky nakrájený česnek. Krok 3: Z hrnce dáme do skleněného pekáčku (nemusí se vymazávat) a dopečeme. Záleží to na troubě, já pekla 20 minut na 125°C, pak 15 minut na 175°C.

Zveřejněno 15. 5. 2012

Poznámka autorky ArmDra

Kdo se nestravuje podle SPLK (stravování podle Lenky Kořínkové), může si před koncem pečení přidat nastrouhaný sýr, aby se roztál a také pokud není skleněná zapékací miska, může se vymazat tukem a vysypat strouhankou. Za případné vychytávky budu moc vděčná ;-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hrách zapečený se zelím dle SPLK

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8WqL

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hrách zapečený se zelím dle SPLK

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8WqL

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

:yes::yes::-))

BILKOVAI: až zkusíš, napiš, jaké to bylo a třeba i nové vychytávky ;-)

To je zajímavé a láká mě to vyzkoušet. Vůbec si nedovedu představit výslednou chuť. Ale hrách i zelí máme rádi, tak přoč ne? ;-):-)):yes:

Líbí :-):yes:

rebeka: já mám právě vychytávku, že pokud se dá do jídla více majoránky a dost se to povaří, tak ona stahuje nadýmavost, já už dávám majoránku i do čočky nebo fazolí, ptž na mě a na přítele to opravdu funguje!

opravdu zajímavá kombinace;-):-):yes::yes:
jako digestiv doporučuju Espumisan:-8:-D:-D:-D:-D:yes::yes:

Jana Remkova: já nevím, zkusila jsem to zpatlat a bylo to fakt super, dokonce i moje známá, co hrách nesnáší ani po čuchu to zblajzla

Anna Kocikova: mockrát děkuju

Jana Remkova::-DTo si piš,že jsou jedlé;-):-))
Také se mi receptík líbí:-p+:yes:

Velmi zvláštní kombinace a určitě super následky:-D. Nicméně, poslední dobou jsem se přesvědčila, že tyto zvláštní kombinace jsou velice jedlé;-):yes:

Tématické fráze:
splk recepty, splk, recepty splk, splk.cz, splk poslední diskuze, hrách sterilovaný recepty, hrách recepty, splk diskuze, recepty podle splk, recepty lenky kořínkové, hrach cocka zeli, hrách a zelí, hrách zapékaný se zelím, splk-recepty, recepty z hrachu, hrách zapečený se sýrem, zapečený her, kysele zeli a hrach, recepty lenky kořínkové on line, sladké recepty dle lenky kořínkové

Suroviny:
hrách, zelí sterilované, kečup sladký, česnek, majoránka, bobkový list, sůl, cukr, škrob kukuřičný

Přidat fotografie receptu