Cibulovo-zázvorové řízečky

Vepřové maso Doba přípravy: cca 30 min 22 názorů

Vepřové maso Doba přípravy: cca 30 min 22 názorů

Suroviny 2-3 porce

200 g vepřové kýty
1 větší cibule
1 lžíce čerstvého nastrouhaného zázvoru
2 vejce
3 lžíce Solamylu
1/2 lžičky Vegety
trochu mletých chilli papriček
několik lístků libečku
hladká mouka na obalení
sůl
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Vepřovou kýtu nakrájíme na menší řízečky, osolíme, naklepeme, obalíme v hladké mouce.

  2. V misce rozšleháme vajíčka se Solamylem a nastrouhaným zázvorem, okořeníme vegetou a mletými čili papričkami, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a nasekaný libeček.

  3. V této směsi obalujeme řízečky a na rozehřáté pánvi zvolna smažíme dorůžova.

    Podáváme s brambory, nebo se zeleninou.

Poznámka od kuchařky

Inspiroval mne recept v Pošli recept od paní Jitky Beranové-Medailonky v cibulovém kabátku. Postup a ingredience, dokonce i druh masa jsem pozměnila.

Komentáře k receptu Cibulovo-zázvorové řízečky

Předchozí 1 2

Tématické fráze: řízečky z kýty recetpy na vepřovou kýtu řízečky cibulovo zázvorové řízky bezlepkové řízečky bezlepkové vepřové řízečky recept na medailonky z berana super mini řízečky tesicko na smazeni