Hlíva ústřičná na smetaně s mrkví, petrželkou a těstoviny Strozzapreti

medanek Kuchařka: medanek

Bezmasá jídla 0 názorů

Suroviny

300 g hlívy ústřičné
2 šalotky
1 menší mrkev
hrst petrželky
1 smetna 36 %
kousek másla
1 lžíce oleje
1 dl vývaru, nebo voda a kousek gelového slepičího bujónu
sůl
bílý pepř
Dále:
1 balení (250 g) těstovin Strozzapreti
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Hlívu očistíme a nakrájíme na 1 cm proužky, petrželku a šalotku nakrájíme na drobno a mrkev na tenké hranolky.

  2. Na kousku másla a lžíci oleje osmahneme šalotku, přidáme hlívu, mrkev a dusíme 5 minut. Přidáme vývar, osolíme, opepříme a dál dusíme, až je hlíva měkká.

  3. Mezitím uvaříme těstoviny podle návodu na balení.
    Uvařené těstoviny slijeme, přidáme lžíci olivového oleje a řádně protřeseme.

  4. Když je hlíva měkká (ale nesmí být rozvařená, stále spíš křupavá), přidáme smetanu a zredukujeme na požadovanou hustotu.

  5. Nakonec přidáme petrželku a můžeme servírovat.
    Hotové jídlo přizdobíme kousky mrkve a petrželkou.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 107 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Hlíva ústřičná na smetaně s mrkví, petrželkou a těstoviny Strozzapreti

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: hlíva ústřičná recepty recepty z hlívy ústřičné hliva+mekka hlíva recepty recepty hlíva ústřičná s těstovinami recepty hliva ustřičná hliva ustricna na smetaně hlíva ustricna s porkem a mrkvi těstoviny hlíva smetana

Zapomněl/a jsem heslo