Tomanovic kapřík
Marinovaný kapr, který je následně dělaný v klasickém trojobalu. Pro některé možná netypickou chuť masu dodá marináda či spíše lázeň, kterou připravíme svařením kořenové zeleniny, nového koření a bobkového listu.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 196 kJ / 47 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 2,28 g |
| Tuky | 0,46 g |
| Vláknina | 6,80 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 147 mg |
| Sůl | 0,32 g |
| Sacharidy | 5,01 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vykuchaného kapra očistíme, osušíme utěrkou a naporcujeme.
Krok 2: Očištěnou zeleninu nakrájíme na větší kusy a dáme vařit spolu s kořením do cca 1/2 l vody na 10 minut. Vychladíme.
Krok 3: Česnek nasekáme nadrobno a utřeme do pasty. Porce kapra osolíme, potřeme rozetřeným česnekem, pokapeme citronem a necháme je takto uležet v míse v lednici asi 1 hodinu.
Krok 4: Pak maso zalijeme již vychladlým vývarem a necháme je přes noc uležet.
Krok 5: Na trojobal: Mouku smícháme se sladkou paprikou, drceným kmínem a kořením na ryby. Vejce trošku osolíme a rozšleháme. Do třetí nádoby si připravíme strouhanku.
Krok 6: Pak dílky kapra opláchneme, osušíme utěrkou, osolíme a opět pokapeme citronem. Obalíme v klasickém trojobalu. Smažíme pomalu dorůžova.
Zveřejněno 7. 6. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Tomanovic kapřík
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/q6DD
Moje poznámka
Tomanovic kapřík
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/q6DD
Nejnovější recepty
Křepelka s karamelizovanou zeleninou podle Honzy Punčocháře
Přidáno před 3 hodinami
Bezlepková sádlová srdíčka
Přidáno před 20 hodinami
Likérové kávy
Přidáno 12. 12. 2025 09:00:02
Lískooříškové kuličky
Přidáno 12. 12. 2025 08:00:02
Kroupové rizoto s liškami a špekem podle Jana Punčocháře
Přidáno 12. 12. 2025 07:01:02
Máslová vánočka s rozinkami
Přidáno 11. 12. 2025 21:55:54
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Tvarohová štola
Ba30@ před 25 minutami
Fazolky na smetaně
ivakom před 1 hodinou
Bramborový salát s cizrnou
Evellinka před 2 hodinami
Moje domácí tlačenka
bartonik před 2 hodinami
Piškotový korpus
Michal19 před 4 hodinami
Masová paštika
Nanina před 4 hodinami
Vosí hnízda
kolarz90 před 13 hodinami
Gnocchi s máslovo parmazánovou omáčkou a kuřecím masem
Sahula před 14 hodinami
Polévka z hlívy ústřičné à la dršťková
H33inrich před 15 hodinami
Mramorová bábovka jak ji dělá moje babička
Slaninova.L. před 15 hodinami
Tématické fráze:
kapr obalený v mouce s paprikou a drceným kmínem,
kapříků pomazánka,
jak připravit kapříka,
vajíčková pomazánka rece
Suroviny:
kapr,
česnek,
citron,
sůl,
pepř mletý,
mrkev,
celer,
petržel,
bobkový list,
koření nové koření,
voda,
mouka hladká,
paprika sušená sladká,
kmín drcený,
koření na ryby,
vejce,
strouhanka,
olej
Komentáře (23)