Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Listové těsto jednoduché

Většina z nás listové těsto kupuje, ale díky tomuto receptu ho zvládnete připravit i u vás doma. Snad každý zná štrúdl z listového těsta, ale co třeba takový krémeš, pizza šneci nebo plněné taštičky?

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 30 min +24 hodin odležení

50 min (20 min příprava + 30 min tepelná úprava, +24 hodin odležení)

12. 6. 2012 14:18

Suroviny pro 1 plech

1 plech

Velký plech 43x33 cm

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie10 197 kJ / 2 437 kcal
Bílkoviny34,50 g
Tuky156,00 g
Vláknina9,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 1,90 g
Sůl4,75 g
Sacharidy219,30 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Vrtalo mi hlavou, proč tchýně pekla krémeš a nikdy nekupovala listové těsto. Když už nemohla moc chodit a my jí nosily nákupy. Včera jsem se povrtala v její kuchařce a manžel to přeložil. Než jsem ho sem dala, tak jsem to upekla a je opravdu krásně voňavé a výborné (ne jako ty kupované)! Budu ráda, když někdo vyzkouší a přidá také fotečku. V poznámkách bylo napsáno, že se dá v pohodě mrazit a v mrazničce vydrží tři měsíce.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

12. 6. 2012 20:22

Já myslím ,že je dobré ! Jak se jmenuje,nebo jestli je pravé nebo nepravé budu řešit, až spořádám ten vynikající krémeš,který z něho vzniknul!:-D:-K

magdalenka magdalenka

12. 6. 2012 18:27

Míla má pravdu, pravé listové cesto sa robí tak, ako udáva. Ale sú aj "nepravé" ako napr. recept hore, menej prácna náhražka.
Recept si ukladám, ale už tiež na "štrúdle" kupujem hotové. Minule som kúpila už vyvaľkané na peč. papieri a bolo úžasné.

tejaja tejaja

12. 6. 2012 16:56

Ja mám už roky recept po babičke, ale pravdu povediac, robím ho málokedy, lebo to cesto, čo kupujem v Metre je vynikajúce a vonia :-D
Mám takýto recept : 300 g hladkej múky, 1 Palmarín ( tuk na pečenie ), 2 žĺtka, 1 lyžica octu štipka soli, 2 dl studenej vody. Cesto sa spracuje, nechá sa 1 hod odpočívať, potom vyvaľkáme, poskladáme a necháme zase 1 hod odpočívať. Opakujeme spolu 3x. V pohode sa dá mraziť.

Anna Kocikova Anna Kocikova

12. 6. 2012 16:37

Verunko dělávám si těsto podobně:40 dkg hl.mouky,2 dl mléka,nebo vody,nastrouhaný 100% tuk většinou mám Ivu,2 žloutky a špetku soli.Těsto je moc dobré a už hodně let v obchodě nekupuji.Sladké i slané štrůdlíky jsou z něj moc fajn.Z tohoto množství se udělá 6 středně velkých"noh",tak vždy dávám půlku těsta do mražáku:-)
Tvůj receptík je také zajímavý a já těsto určitě vyzkouším:yes:První bodíček dávám už teď:-p+1:yes:

spagetka spagetka

12. 6. 2012 15:37

Míla:jo to znám, to dělávala mamka takto a říkáme tomu Bozkovský těsto...., upřímně, já už to nedělám, z lenosti nooo:-8:-8:yes::yes:

Míla

12. 6. 2012 15:26

1974andrea: Ne jsou dvě těsta, jedno je tukové s moukou, a druhé bez tuku mouka ocet,voda. Z tukového těsta jsme udělali bochánek,takovou velkou kostku, nechali stát v chladu a pak rozvalovali tažné těsto , ten bochánek dali dovnitř a rozvalovali a překládali... Pak s tím do ledníce. Pak zase rozválet,přeložit nakrájet a zabalit po půl kg na prodej.Místo másla jsme používali tažný margarin,možná, že jsem něco zapomněla jako ale přibližně tak to bylo.

1974andrea 1974andrea

12. 6. 2012 15:16

Nejsem žádný znalec přípravy listového těsta, ale podle mě je to těsto, mezi ktéré se vkládá máslo a rozválí a pak se několikrát takto překládá. Proto listuje, ne?

Míla

12. 6. 2012 14:58

Vůbec tomu nerozumím.;-) Dělala jsem ručně ve výrobně metráky listového těsta, ale to co vy popisujete, je pouze tukový bochánek, pak je ještě těsto, které se rozvaluje s tím tukovým bochánkem a překládá. Nebo je to jen jakési těsto,je tam víc mouky ale ne listové překládané.

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: kremeše z lístového těsta jednoduché listové těsto jednoduché recepty z listového těsta jednoduché domácí listové těsto jednoduchy recept na listove testo listove testo recept listove testo z hery listové těsto jak péct listové těsto kremeše z listového těsta video jak dlouho péct listové těsto jak dlouho se peče listové těsto listové těsto doba pečení jak udělat listové těsto co se da udelat z listoveho testa listové těsto recepty recepty z listového těsta co udělat z listového těsta recept na listové těsto top recepty listové těsto

Suroviny: mouka hladká, tuk hera, voda, ocet, sůl

TopRecepty.cz

Listové těsto jednoduché

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/m8Nn