Sladko-pikantní kachní prsa

Suroviny

2 kachní prsa
sůl
sečuánský pepř
špetka sušeného zázvoru
rozmarýn
tymián
semínka chilli
lžíce worcestru
2 lžíce sójovky
1/4 hrnku bílého vinného octa
3 lžíce medu
cukr dle chuti
Na krupeto:
hrnek krup
sůl
pepř
půl hrnku hub
drcený kmín
šalotka

Postup přípravy receptu

  1. Prsa naložíme. Napřed jejich kůži mírně nařízneme do mřížky. Do hmoždíře dáme sečuánský pepř, rozmarýn, tymián, zázvor, chilli semínka a rozdrtíme. Touto směsí potřeme prsa a zakápneme olejem. Necháme několik hodin odležet.

  2. Pak prsa opečeme na pánvi a pak i s pánví pečeme v troubě 30 minut na 200°C. Takže nezapomeňte použít pánev vhodnou do trouby.

  3. Mezitím připravíme omáčku. V menším kastrůlku rozpustíme kousek másla na jíšku a přidáme mouku. Uděláme světlou jíšku, kterou zalijeme kuřecím vývarem a provaříme. Zredukujeme a přidáme vinný ocet, worcester, sojovku a cukr. Vaříme a nakonec přidáme výpek z masa a med.

  4. Příloha je krupeto. Jsou to na osmažené cibulce orestované houby, okořeněné solí, pepřem, kmínem a přidané vařené kroupy.

Komentáře k receptu Sladko-pikantní kachní prsa

Tématické fráze: kachní prsa kachni prsa recept vařená kachní prsa pikantni kachni prsa recept na kachní prsa recept kachní prsa kachni prsa na sladko kachni prsa na medu kachní prsa s rozmarýnem kachní prsa top recepty kachni prsa na vinnem octe kachní prsa se zázvorem a rozmarynem marinovaná kachní prsa kachní prsa na rozmarýnu s tymián kroupy na sladko kachní prsa s tymiánem a zázvorem na sladko pikantní kachní prsa na zázvoru recepty vánoční sladko kachní prsa se na sladko