Restovaná cuketa na slanince

Zeleninová jídla Doba přípravy: 35-40 minut 14 názorů

Zeleninová jídla Doba přípravy: 35-40 minut 14 názorů

Suroviny 2 porce

1 cuketa
100 g Valašské slaniny v celku
tymián
pepř
kopr
šťáva z 1/2 citronu
olivový olej
sůl
pažitka

Postup přípravy receptu

  1. Cuketu si nakrájíme na půlkolečka a slaninku na proužky.

  2. Na grilovací pánev, nebo normální si stříkneme trochu olivového oleje, na něj dáme slaninku, kterou opečeme do doby než zesklovatí, přihodíme cuketu s kořením, osolíme a na plno zprudka restujeme cuketu ze všech stran do zlatova, hlavně nesmí být měkká, ale taková "chrumkavá" a nakonec všechno pokapeme citronovou šťávou a posypeme pažitkou.

Poznámka od kuchařky

Inspiroval mě podobný recept z TV, který jsem pozměnila, dle mé chuti. Příště bych vyzkoušela dát ještě česnek a posypu strouhaným sýrem. Jíme teplé i studené s pečivem, nebo jen tak samotné a chuť bych přirovnala jako by to byly pěkně tvrdé houbičky-asi hřiby. Není to žádný zázrak, ale moc mi to chutnalo.

Komentáře k receptu Restovaná cuketa na slanince

Tématické fráze: restovaná cuketa cuketa restovaná restované cukety cuketa na pánvi restovaná cuketa recept restovaná cuketa se slaninou restovaná cuketa na pánvi recepty cuketa restovaná recept restovaná cuketa restovaná cuketa recepty recept na restovanou cuketu jak restovat cuketu cukety restované křupavá cuketa po řecku restovaná ceketa recept na cuketu recept cuketa restovaná restovaná cuketa s rajčaty restovaná cuketa se šunkou cuketa restovaná neloupaná