Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vývar s kari chutí , čerstvou zeleninou a bylinkami

Hodnocení receptu je 4,8 (12×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

19. 9. 2012 13:37

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie1 395 kJ / 334 kcal
Bílkoviny27,59 g
Tuky2,63 g
Vláknina36,51 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 383 mg
Sůl0,74 g
Sacharidy31,62 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Může se přidat i česnek, podle každého.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

nofrona

22. 9. 2012 14:51

:-p:yes::yes:

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

21. 9. 2012 20:49

Díky za Vaše příspěvky, názory i novinky;-):-K

yanull yanull

20. 9. 2012 06:51

Ivana Ch:Chilli také dávám, ale hlavně do polévky gulášové, frankfurtské apod.Česnek se mi hodně osvědčil, ale opravdu musí být klasicky utřený, ne z lisu, ani nastrouhaný nebo posekaný. Jedině pak se z něj uvolní ta jeho správná vůně, která dá polévkám šmrnc;-):-p Budu ráda, když se ujme i u vás doma;-):-p

Ivana Ch

20. 9. 2012 03:39

yanull:Utřený česnek jsen ještě nedávala, vyzkouším ho, bude to zase jiná chuť, já někdy dávám i třeba zázvor- až na závěr, zde již zmiňované kari ale poslední dobou dávám hodně často vyvařit do polévky chilli, to dělám podle spagetky, mooc nám to chutná.Teď bude na řadě ten česnek.:-p:-p:-p

Bahula Bahula

19. 9. 2012 21:39

:-p:yes:

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

19. 9. 2012 19:30

Díky všem:-K;-)

JanaDorazinova JanaDorazinova

19. 9. 2012 18:19

:-p:-p:-p:-p:yes::yes::yes:

Anna Kocikova Anna Kocikova

19. 9. 2012 17:26

My jsme doma polévkoví a tahle je také mňam:-p+8:yes::-K

spagetka spagetka

19. 9. 2012 16:31

Já tu mám recept na polévku z pečených krůtích krků ;-);-)http://www.toprecepty.cz/recept/8192-polevka-z-pec...
Jinak jani, taky dávám zeleninu až do odstavené polévky, nemáme rádi rozvařenou zeleninu

Jenny

19. 9. 2012 16:20

:yes:;-)uplně cítím tu chuť a vůni,mňam:yes:;-)

yanull yanull

19. 9. 2012 15:05

1974andrea:Vývar z pečených kostí jsem viděla kdysi u Kluků v akci a k té zelenině chci jen dodat, že jsem četla, že ji stačí nakrájenou přidat až společně s nudlemi, pro ty, kdo je zaváří a pak nechat polévku cca 15 minut odstavenou a ta zelenina by po této době měla být akorát a i něco z vitamínů si uchovat. Mohu potvrdit z vlastní zkušenosti, že zelenina je dostatečně měkká a jinak už to nedělám.Pak se také nestává, že polévka je od mrkve nasládlá;-):-p.
A ještě jednu vychytávku dávám k vyzkoušení, pokud máte vývar slabší, stačí osmažit zeleninu na másle na pánvi a do polévky ji jen vložit, polévka má pak krásnou barvu i chuť a až zcela nakonec dávám téměř do každé polévky, tedy kromě bílých, 2-3 stroužky čerstvě utřeného česneku se solí a to teprve dostane ty správné grády ;-):-)
Pro myšičku 6. bodík:yes:

návštěva

19. 9. 2012 15:05

Vývar po stopadesátépáté :-D

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

19. 9. 2012 14:55

1974andrea: to je pěkný nápad pro začátečníky, vlastně v papiňáku tak dělám hovězí oháňku, nebo jiné maso na polévku, nejdříve vařím jen s cibulí s kořením, bez zeleniny, pak až přidám zeleninu, jinak je to prima počtení nejen pro začátečníky, celkově a díky:-K

1974andrea 1974andrea

19. 9. 2012 14:49

Ivčo, Naďa sem nedávno dávala užitečné odkazy, mimo jiné i na výrobu vývaru. Možná by to někoho mohlo zajímat a i mě docela překvapilo, že zelenina se tam má dávat až později. Vzhledem k tomu, že to je i pro začátečníky, myslím, že to může býz užitečné;-)
Pozn. :
To, že se vývar nemá vařit, ale několik hodin trpělivě táhnout a jen jemně sem tam probublávat, asi slyšel už každý. Věděli jste ale, že byste ho měli připravit z pečených kostí? „Syrové hovězí kosti nebo slepičí a kuřecí kostry je nejprve třeba v troubě prudce zapéct, maso se zatáhne a má potom lepší a silnější chuť,“ radí Petr Hradecký. Kosti zalijte studenou vodou! Nezapomínejte také sbírat pěnu, aby se vývar nezakalil.
A jak se zeleninou? Pokud budete celer, mrkev a petržel už od začátku nechávat v hrnci spolu s masem, získáte spíš zeleninový vývar než masový. Proto se vyplatí přidávat zeleninu až ke konci vaření, nechat ji změknout a vyndat. S vařením přitom nespěchejte, dobrý vývar se pod pokličkou připravuje třeba i čtyři hodiny. „Z vlastní zkušenosti vím, že se někteří snaží přípravu jídla občas uchvátat, a pak se to většinou projeví na výsledku. Je důležité dát každé surovině přesně tolik času, kolik si žádá,“ potvrzuje Martin Škoda, autor kuchařky Škoda nevařit.

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

19. 9. 2012 14:49

Ivana Ch: ona má pak polévkatakový dobrý "šmrnc", vůni i chuť, vypadá i chutná moc prima:-K

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: frankfurtská polévka kluci v akci zeleninový vývar kluci v akci slepičí polévka kluci v akci kuřecí vyvar kluci v akci hovězi vývar kluci v akci aby se vývar nezakalil polévky z vývaru kluci v akci frankfurtská polévka slepičí vývar kluci v akci petr hradecký recept na vepřovou konzervu zeleninový vývar recept zelenina na kari aby se nezakalil vyvar kuřecí vývar se zeleninou s kari zeleninová polévka kluci v akci co dat do vyvaru aby se nezakalil kluci v akci kuřecí vývar rajče aby se nezakalil vývar aby se hovezi vyvar nezakalil ihnacak zeleninovy vyvar

Suroviny: kost, mrkev, celer, petržel, brokolice, sůl, pepř, voda, libeček, petrželka, koření kari, rajče

TopRecepty.cz

Vývar s kari chutí , čerstvou zeleninou a bylinkami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/EWqY