Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Šťavnatý jablečný koláč

Hodnocení receptu je 5,0 (31×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 60 min

80 min (20 min příprava + 60 min tepelná úprava)

29. 10. 2012 13:15

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Dortová forma 26 cm

Nutriční hodnoty

Energie15 103 kJ / 3 610 kcal
Bílkoviny42,79 g
Tuky187,92 g
Vláknina32,00 g
Cholesterol 962 mg
Sodík 195 mg
Sůl0,67 g
Sacharidy420,85 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Kdo má rád vlhké a šťavnaté moučníky, tomu bude, doufám, chutnat.

Zdroj: Pečeme s láskou Dr. Oetker 7

Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

1974andrea 1974andrea

5. 12. 2023 10:39

fotkaman: Jsem ráda, že chutná. Díky :-K

1974andrea 1974andrea

4. 2. 2023 11:25

Geryyy: Děkuji za vyzkoušení, jsem ráda, že chutná :-K

Geryyy Geryyy

3. 2. 2023 18:20

Zkusila jsem upéct a povedlo se, chuť to má výbornou, ještě je to teplé, tak zítra hodím fotečku jak se to povedlo. Zkusila jsem to dát na malý plech o vel 32*25cm. A spodní těsto vystačilo tak akorát. Zítra bude určitě ještě lepší. Příště udělám z většího množství.:yes::yes:

1974andrea 1974andrea

6. 1. 2023 16:34

LUBOMiR1961: Klasická hladká bílá mouka, třeba 00 ;-)

Marie Svarcova Marie Svarcova

5. 1. 2023 10:37

:-)<3:yes::yes: mám tento recept po babičce a je opravdu výborný:-K

LUBOMiR1961 LUBOMiR1961

5. 1. 2023 09:22

Prosím aká múka? T650 alebo 00? ´Ďakujem.:-)

1974andrea 1974andrea

14. 10. 2022 18:18

Buchyna: Buchyna: Tahle byla o průměru 26 cm.

Buchyna Buchyna

14. 10. 2022 18:09

Dobrý den, kulatá forma na pečení má různý průměr. 24, 26 a 28. Který máte na mysli?

katyvypl

5. 3. 2020 09:41

1974andrea: Děkuji, máte pravdu, z fotografie mám trošku pocit, jakoby ta smetanová vrstva byla smíchána s jablky a celá takto navrstvená na korpus. Jinak snad nemá šanci takto protéct mezi už vařená a pečená jablka...

1974andrea 1974andrea

14. 2. 2020 14:29

katyvypl: Tak jsem ten recept s fotkou dohledala a fotku vložila. Když se dobře podíváš, ta smetanová směs je proteklá do jablečné směsi a není to žádná nadýchaná sněhová čepice. Myslím, že to tak má být ;-)

katyvypl

12. 2. 2020 16:06

Zdravím, dnes jsem upekla tento koláč, ale pořád se nemohu zbavit dojmu, že je na něm něco špatně, hlavně na té smetanové vrstvě. Člověk dá na jablečnou náplň krásně nadýchanou pěnu z uvedených surovin a v troubě to udělá puf a celé se to zcvrkne. :-( Nemáte prosím foto originálního receptu z uvedené kuchařky? :-?

madlina

27. 3. 2017 14:25

Dobré. ale moc práce.

1974andrea 1974andrea

9. 11. 2016 17:07

havajka: A tak to má být. Upéct a sníst. Co s tím jiného ;-) Díky za zprávu :-K

havajka

9. 11. 2016 14:41

včera upečeno, dnes po něm není ani památky. vynikající, i když na mě trochu moc sladký. příště uberu cukr a zkusím přidat trochu jablek.

Ivusinkaaa Ivusinkaaa

22. 4. 2016 17:20

Moc pěkný nápad se šlehačkovou polevou.....ukládám a určitě brzy vyzkouším :-)

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: jablecny kolac stavnaty jablecny kolac koláč s jablky šťavnatý vanilkový koláč s jablky recept na jablecny kolac jablecny kolac recepty jablečný koláč s jablky jablecny kola top recepty jablečný koláč šťavnatý koláč jablečný koláč recept recepty na jablečný koláč koláč s jablečným pyré jablečný koláč top recepty šťavnatý koláč s jablky stavnaty jablkovy kolac recepty na jablečné koláče vanilkový koláč s jablky šťavnatý jablečný moučník jablečny kolače

Suroviny: mouka hladká, prášek do pečiva, máslo, cukr, mléko, tuk, jablko, máslo, cukr, žloutek, cukr, cukr vanilkový, šťáva citronová, smetana ke šlehání

TopRecepty.cz

Šťavnatý jablečný koláč

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4Gwg