Omeleta s lososem a hráškem

Pro začátečníky Doba přípravy: 10 minut 3 názory

Pro začátečníky Doba přípravy: 10 minut 3 názory

Suroviny 2 porce

6 vajec
oříšek másla
1 dl smetany na vaření
hrst mraženého hrášku
hrst masa z lososa bez kůže
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. V misce rozmícháme vejce, které osolíme, opepříme a smícháme se smetanou. Do rozehřáté pánve vložíme oříšek másla a nalijeme polovinu dávky vajec.

  2. Když vejce lehce ztuhnou tak do nich nasypeme na malé kostičky nakrájené maso z lososa (může být vařené, ale i syrové) a přidáme hrst hrášku.

  3. Lososa i s hráškem poté stejnoměrně přelijeme druhou polovinou rozmíchaných vajec se smetanou a přikryjeme pánev pokličkou. Necháme vejce ztuhnout a vypneme tepelný zdroj.

  4. Omeleta by neměla být vysušená, což je někdy opravdu těžké odhadnout. Podáváme jako vydatnější snídani s čerstvým chlebem.

Komentáře k receptu Omeleta s lososem a hráškem

  • Nadja Nadja

    :-D:-D:-D No Otíku, Ty na sobě nešetříš - takovou snídaničku - brala bych ji i jako oběd, s trochou brambor, ....

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    V Brnku se dnes zdravě vařilo;-):-p:yes:

    Odpovědět

  • vseumel vseumel

    Dnes to vypadá na lososový den ;-)¨. Kombinace lososa a hrášku může být zajímavá.:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: amoleta s lososem vaječná omeleta s lososem vajíčková omeleta s hráškem vajíčková omoleta s lososem omeleta s čerstvým hráškem omoleta s lososem omeleta plnena lososem