Pečený bůček s kuskusem

cekrops Kuchař: cekrops

Doba přípravy: 4h 3 porce Vepřové maso 11 názorů

Suroviny

cca 750 g bůček s kostí
kuskus
sůl
kmín
tabasco
mletá paprika
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Bůček nasolíme, okořeníme dle libosti a pečeme 4 h při 125°C. Pekáč během pečení neotevíráme. Ke konci pečení odklopíme horní víko pekáče a uděláme křupavou kůrčičku.

  2. Kuskus připravíme klasickým způsobem. Dobrou chuť!

Poznámka

Já to takhle s tím kuskusem dělal poprvé a bylo to překvapivě dobré. A taky jednoduché na přípravu.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 25 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pečený bůček s kuskusem

  • zviratko21 zviratko21

    Také mám vyzkoušeno, že k pečenému bučku nebo krkovici jen kuskus připravený dle návodu. Jen nezalívám horkou vodou, ale vývarem. Je to moc dobré, ten kuskus stáhne tu masnotu a odlechčí jídlo. Protože znám, posílám bod. :-):yes:

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    To mi připomíná chytrou horákyni...recept-nerecept. ;-) Jistě to nebude špatné, ale je to opravdu recept?
    Já si k bůčku raději zakrojím čerstvý chlebík a kuskus jindy promíchám s teplou zeleninkou nebo šťavnatým restovaným drůbežím masem.
    Jako sranda dobrý, ale odrazuje mě sypká konzistence kuskusu kombinovaná s pečeným bokem, který se musí krájet na větší kusy..;-)

    Odpovědět

  • Anežka Anežka(neregistrovaná)

    cekrops: fNezlob se na mě, nezožrál, ale dokrmí pupík:-8:-D:-D:-D

    Odpovědět

  • cekrops cekrops(autor receptu)

    Anežka: No ,trocha masa mně zbyla .... ale "noc je ještě mladá"...takžéééé:-8:-p

    Odpovědět

  • cekrops cekrops(autor receptu)

    Anna Kocikova:Opravdu nemusí ! Čestně , na mó duši na psí uši na kočičí svědomí ! ;-)

    Odpovědět

  • AniCiz AniCiz

    :yes:já jsem dnes pekla podobně :přeložený plát bůčku s kůží,uvnitř sůl,pepř,pomazaný hořčicí a sušenou cibulí..a těsně zabalený do alobalu..pomalu při 130st.cca 3 hodky a nakonec pro křupavou kůrku s otevřeným alobalem půl hodiny při 200 st.
    velmi dobré,šťavnaté:-*

    Odpovědět

  • jarka skrobakova jarka skrobakova

    vtipný nápad u 2 foto, super;-):-)):yes:

    Odpovědět

  • Anežka Anežka(neregistrovaná)

    cekrops: Pod foto nápis začátek, ty jsi to "zožral" celý, vysvětli nám to:-O:-D:-D:-D

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    S manželem jsme se teď pobavili u té druhé fotky;-):-D:-DJe to milé a vtipné;-):-))Kuskus je fajn,jen my bychom si ho ještě polili šťávičkou z bůčku:-p+2:yes:
    Víťo dotaz-ten bůček i když se peče při menší teplotě,fakt se za celé 4hodiny nemusí ani trošku podlít:-?Jen se ptám,já dělám bůčínek jinak;-):-)

    Odpovědět

  • cekrops cekrops(autor receptu)

    Sranda mušáá bejt ! :-)

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    no, proč ne;-):-? bůček+kuskus;-):-? neobvyklé, ale ne nemožné, jak vidno;-):yes:
    "začátek" jako:yes::yes: ale ta druhá.. ta druhá:-8:-D:-D:-D:-D:yes::yes::yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: pečený bůček horní pečení bůčku pečený bůček s kuskus s pecenym masem bůček s kususem peceny kuskus bůček pečený se zeleninou kuskus pečený na cibulce pečený štavnatý buček křupavá kůrka u pečeného bůčku návod na pečeny buček kuskus a jeho konsistence stavnaty bucek jednoduchy pečený bůček recepty šťavnatý pečený bůček kus kus bucek neobvykle recepty z bůčku