Hlívový bůček se zázvorem

Vepřové maso Doba přípravy: do hodiny 13 názorů

Vepřové maso Doba přípravy: do hodiny 13 názorů

Suroviny 4 porce

libovější bůček (kdo ho nerad, může dát jinou část vepřového)
3 cibule
5 kusů hlívy (může být klidně víc)
1 lžíce zázvoru
1 lžíce koření na vepřovou pečeni
hladká mouka na obalení masa
olej
solamyl
pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Bůček si nařežeme jakoby na plátky, naklepeme, opepříme, osolíme, obalíme v mouce a prudce osmažíme po obou stranách, k němu přidáme všechny nakrájené cibule, promícháme, aby se dostala cibule na dno, takto dusíme tak půl hodiny(může se i malinko napálit).

  2. Pak přilijeme vodu, oškrábeme dno, přidáme zázvor a koření na pečeni, přikryjeme a dusíme do téměř změknutí masa.

  3. Zatím si pokrájíme hlívu na proužky, všechnu přidáme k masu, dosolíme a dusíme ještě dál, až je všechno měkké.

  4. Pokud by nestačila zahustit omáčku mouka z obalování, uděláme si do malého množství vody solamyl, smícháme a vlijeme do omáčky.

Poznámka od kuchařky

Říká se, že bůček není až tak zdravý, ale hlíva je zdravá velmi, tak se to moc hezky doplňuje. Jídlo jsem udělala přesně podle našich chutí a vám doporučuji, aby jste to vyzkoušeli-stojí totiž za to!

Komentáře k receptu Hlívový bůček se zázvorem

  • Gabina Gabina

    Hele Bibi, možná buchty naslano s hlívovou náplní a třeba s pórkem by nebyly špatné - tak co, nahlodala jsem tě ;-):-?

    Odpovědět

  • Jana Pá Jana Pá

    Teprve teď jsem přišla na chuť hlívy (máme doma houby z lesa), ale i hlíva je :-p

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    Gabčo, to jsem nezkoušela, ale věř mi, že bych možná do toho šla a bylo by to na metráky:-Djá ti jí strkám pomalu do všeho, skoro bych tím plnila buchty:-D:-)), tak si usoudila velmi dobře;-)

    Odpovědět

  • Gabina Gabina

    Koukám hlíva a říkám si Bibi :yes: Nezkoušela sis hlívu pěstovat:-? Táta vloni koupil sadbu v takové kostce, měl to ve sklepě a jen zaléval. Hlíva rostla jak z vody. Možná bych někde našla i fotku

    Odpovědět

  • Jana Pá Jana Pá

    Dnes bylo k obědu a bylo řečeno :-p:yes: Zázvor jsem nastrouhala syrový a jinak viz recept, maso kýta 6 ks, takže máme i na zítra:yes::-D

    Odpovědět

  • Jana Pá Jana Pá

    Děvčata, zítra to dělám, sice nebude bůček - snad krkovička nebo kýta, nevím, co vytáhnu z mrazáku:-O, ale bude to, jo, fotka nebude;-(, neumím to zatím "frkat" do PC:-O, ale písnu, jak to rodinka vzala:-D:-K:-K

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Jaj, mńam!!:-p:yes: Vidíš, jak máš veliké fotky?:-))

    Odpovědět

  • Dooga Dooga

    Proboha, to vypadá dobře. Bůček mám zrovna v troubě(plněný klobásovou směsí), ale hlívu nemám. Tak příště. :yes:

    Odpovědět

  • michsamant michsamant

  • spagetka spagetka

    Bůček taky nahhradím drůbežím, jinak hlíva asi paseku nenadělá, naopak ;-):-p:yes:

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    Dančo, to se může udělat z jakéhokoliv masa a bude to mít jen rozdíl chuti po tom či onom mase, jinak to chuťově zůstane zachovaný. Koukám, že budete mít s Janou Pá stejný oběd, tak zítra písněte, zda jste sklidili úspěch;-)

    Odpovědět

  • Danca Danca

    Jůůůů...tak to musí být úúúžasná dobrota!:-p Jen škoda, že bůček naše rodina fakt nesmí...obzvlášť tak brzy po Vánocích:-). Ale zkusím ho zaměnit za krůtí, které jsem dneska koupila, hlívu taky mám...a zítra bude luxusní obídek, mňam! Díky za tip a dávám bodík:yes:

    Odpovědět

  • Jana Pá Jana Pá

    Já dnes koupila 2 vaničky hlívy, tak mám recept na zítra:-p:-D:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: obalovany bucek hlívový guláš veprovy buček na zázvoru krkovička hlíva jak pěstovat zázvor hlívový recepty se zazvorem bůček recepty uzený bůček a hlíva obalované maso se zázvorem hliva ve sklepě teplý hlívový salát zazvor pestovat diskuze vepřový bůček se zázvorem buchta se zázvorem jídla se zázvorem vepřové na zázvoru roláda s hlívovou náplní bucek obaleny v koreni vepřoví bůček na zázvoru