Moravský králík
Pečený králík je skvělou volbou pro slavnostní večeři. Tento pokrm přináší dokonalé spojení intenzivní chuti česneku a šťavnatého masa králíka, který se vypeče do dokonalé zlaté krustičky.
Suroviny pro 1 kus
1 kus
Nutriční hodnoty
Energie | 7 120 kJ / 1 702 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 5,96 g |
Tuky | 160,05 g |
Vláknina | 11,41 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 660 mg |
Sůl | 1,60 g |
Sacharidy | 41,05 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Přílohu zvolte podle Vaší chuti, pečivo, rýži nebo bramborovou kaši.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
7. 3. 2016 21:10
recept jsem objevila až nyní. Zkusila jsem takto připravit i vepřová žebírka, pekla jsem pomalu a výsledek: úžasná mňamka
3. 5. 2014 12:36
tonnydj@seznam.czzkusím to s tím kysaným zelím snad se to povede
9. 11. 2013 16:31
Dá se prosím, nahradit bílé víno červeným ??
29. 3. 2013 21:58
Králíka jsem upekla a byl luxusní, opravdu to nemá chybu. Šťavnatý , výborný. Doporučuji.
24. 3. 2013 10:51
tento recept me velice zaujal a mohu rict, ze takhle vypecenyho samecka jsem jeste nejdl
16. 6. 2012 15:44
Přiznám se,moc králíka nejím,ale manžel přinesl domácího krasavce. Říkám si co s ním.......Zabrouzdala jsem na internetu a tento recept se mi zalíbil,vyzkouším.
19. 4. 2012 09:45
Dnes jsem dělala Moravského králíka, doopravdy výborný recept.
28. 3. 2012 20:17
maso se krásně rozpadá na jazyku....těsně před vložením do trouby jsem to vše ještě pokryl vrstvou kysaného zelí. vyzkoušejte!!
24. 3. 2012 09:44
jeto prima mama nevi co s kralikem a todle ji nadchlo
13. 3. 2012 10:17
jdu na to nevedel jsem co z kralikem. Ted uz vim:-
11. 4. 2011 19:43
To musím zkusit.Zrovna ted táta jednoho králíka klepl.Hold osud
22. 4. 2009 21:38
To se mi povedlo V tom případě máš krásnou remosku, vypadá na fotce jako černý talíř.
22. 4. 2009 19:59
jaj maris.....vdaka...ale ten *tanier* nie je tanier...je to moja remoska.....je jasne, ze fotky skresluju...mrzi ma, ze ta to zmiatlo.
22. 4. 2009 19:58
Králíček vypadá moc dobře a určitě taky tak chutnal. Škoda, že momentálně žádného nemám Krásná fotka - máš nádherné talíře
22. 4. 2009 09:03
...a to som si veru ani nevsimla ja skapem....no to bude pravdepodobne tym, ze tento mesiac chodievame vzdy vzdy na slovensko a otecko nam nejakeho zajaca vytiahne z kotca...tak. no a fotku urcite pridam....
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Francouzské řízečky
Přidáno před 1 hodinou
Palačinkové rolky
Přidáno před 3 hodinami
Cizrnové kari s květákem, cuketou a rajčátky
Přidáno před 5 hodinami
Jablkové kroužky v čokoládě
Přidáno před 15 hodinami
Rohlíkové křupky
Přidáno 17. 4. 2024 10:02
Květáková fritáta
Přidáno 17. 4. 2024 09:54
Právě bylo uvařeno:
Moje řízky naruby
Lucie1001 uvařila před 1 minutou
Vepřové na houbách
habis uvařila před 18 minutami
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
JaninaZ. uvařila před 33 minutami
Škvarková pomazánka
spinner uvařil před 34 minutami
Ořechová bábovka
Kattyy uvařil před 37 minutami
Kuře s nádivkou
28Monika uvařila před 44 minutami
Jarní bramborový salát
Jaja.27 uvařila před 2 hodinami
Šlehačkové koláčky
Danale uvařila před 2 hodinami
Medovníková roláda
Saratice uvařila před 2 hodinami
Rizoto z vepřové konzervy
Olgaflorianova uvařila před 2 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: králik domácí recepty domácí králík recepty recept králík na hořčici z prostřeno králík na víně podle polreicha recepty z králičího masa recepty králík domácí králík domácí naložení králíka kralik-recepty recepty-králík králíci na prodej králíčí recepty prodej králičího masa králík recepty podle dity cena kraliciho masa králičí filety králík na hořčici babica kralik pečený recept prodej králíků na maso recepty z králíka domácího na pivu
Suroviny: králík, olej, víno bílé, voda, pepř, paprika sušená sladká, hořčice, kečup sladký, cibule, česnek, sůl
Moravský králík
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ng4
17 názorů