Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Punčový řez od Iduun

Nadýchané řezy, které poskládáme ze dvou piškotů, z čehož je jeden světlý a druhý růžový. Tradiční pikantní a sladkou punčovou chuť pak těmto řezům dodáme marmeládou a punčovým rozvarem. Povrch řezů pak dozdobíme dvoubarevnou polevou.

Hodnocení receptu je 4,8 (16×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Iduun Iduun

Náročný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 10 min bez doby odležení

70 min (60 min příprava + 10 min tepelná úprava, bez doby odležení)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie15 846 kJ /
3 787 kcal
Bílkoviny108,33 g
Tuky78,28 g
Vláknina6,00 g
Cholesterol 2,59 g
Sodík 1,02 g
Sůl2,15 g
Sacharidy659,41 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Piškoty budou dva, takže si suroviny rozdělíme na půl: 5 vajec, 100 g cukru a 100 g mouky. Vejce a cukr dáme do úzké a vysoké nádoby a umixujeme do bílé pěny (trvá to cca 10-15 minut). Pak lehce vmícháme mouku. Vylijeme na plech, kam jsme předtím dali pečicí papír a upečeme (180°C/cca 10 minut). Krok 2: Druhý plát piškotu uděláme stejně jako první, jen do těsta přidáme barvivo (práškové nebo gelové). Krok 3: První (bílý) plát rozkrojíme podélně, vzniknou nám dva pláty. Jeden namažeme marmeládou a dáme na něj červený plát, ten silně poléváme rozvarem, pak namažeme marmeládou a přiklopíme druhým bílým plátem. Zatížíme na cca 2-3 hodiny. Pak jej polejeme cukrovou polevu. Krok 4: Rozvar: vodu přivedeme k varu a necháme v ní rozpustit cukr, přidáme trošku citronové šťávy. Nakonec přidáme punčové aroma nebo tresť (klidně můžeme dát i trochu rumu, ale opatrně na něj). Krok 5: Poleva: Do vařícího mléka přidáme cukr moučku a citronovou šťávu. Metličkou mícháme, dokud poleva nezhoustne, musí být hladká a lesklá. Malou část polevy si odlejeme do mističky, přidáme do ní červené barvivo a smícháme. Krok 6: Bílou polevou polijeme celý moučník a červenou polevou vytvoříme v té bílé vzory, reliéfy, obrázky, kdo jak chce.

TIP: Barvení cukrové polevy

Zveřejněno 5. 2. 2013

Poznámka autorky Iduun

Doporučuji nakrájet na kousky ještě předtím než zaschne poleva. Po zaschnutí se poleva krájí hůř - pokud nemáte opravdu ostrý nůž tak drobně praská.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Punčový řez od Iduun

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/l6PJ

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Punčový řez od Iduun

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/l6PJ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Miluji punčové řezy.Dnes dceři k narozeninám!!!!!!!!!!!:-K;-)

VYpadají opravdu dobře vyskoušime ochutnáme.:yes: :-))

Ahoj,dneska jsem ho zkoušela a je výborny. Dávám bodík:yes::-)

...krutě krásné - nejoblíbenější zákusek paní Colombové;-);-);-)

Tak to já zase punčák miluji a dala bych si tento s chutí:-p Naštěstí je jen na obrázku a ne přede mnou:-)) Kde jsou ty časy, kdy jsem se nemusela hlídat:-//..:-)):yes::yes:

I když punčák nejím tento vypadá moc dobře:yes::yes:

Nááádhera, punčák miluju, ale dám si ho jen tak jednou do roka:-p.

Tie sú prekrásne:-O:-pUkladám a musím niekedy vyskúšať,u nás v rodine sú tieto punčové rezy moc obľúbené,ale nikdy som ich nemala takéto pekné:-(

krasna fotka

Tématické fráze:
poleva na punčové řezy, poleva na punčové řezy - recept, poleva na punčový řez, cukrová poleva na punčové řezy, recepty na řezy na plech s obrázkem, punčové řezy na plech, puncovy rez recept, lehký punčový řez, punčový řez, punčové řezy piškot, bezlepkové punčové řezy, citronová poleva na punčové řezy, recepty puncovy rez, punčové řezy s piškoty, punčové řezy, citronová poleva na punčový řez, poleva na punčový dort, poleva na punčové řezy recept, recept na puncovy rez, punčové řezy videorecept

Suroviny:
vejce, cukr krupice, mouka polohrubá, potravinářské barvivo, marmeláda, voda, cukr krupice, aroma, šťáva citronová, cukr moučkový, mléko, šťáva citronová

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu