Nádivka s kroupami, houbami a uzeným
Nádivka patří mezi oblíbené velikonoční pokrmy a dá se připravit na mnoho způsobů. Tahle nádivka je s kroupami, houbami a uzeným masem a nechybí ani bylinky. Připravte ji jako pohoštění pro koledníky a uvidíte, že se po ní jen zapráší.
Suroviny pro 1 plech
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 258 kJ / 1 018 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 113,04 g |
| Tuky | 58,04 g |
| Vláknina | 2,94 g |
| Cholesterol | 1,75 g |
| Sodík | 3,18 g |
| Sůl | 7,26 g |
| Sacharidy | 10,50 g |
Postup přípravy
Pekáček dostatečně vymažeme sádlem, hmotu do něj vyklopíme a urovnáme. Krok 7: Vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a pečeme do zlatova. Krok 8: Během pečení potíráme sádlem.
Zveřejněno 6. 2. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Nádivka s kroupami, houbami a uzeným
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wgwm
Moje poznámka
Nádivka s kroupami, houbami a uzeným
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wgwm
Nejnovější recepty
Rychloštrúdl
Přidáno před 2 hodinami
Máslová dýně
Přidáno před 3 hodinami
Kakaový perník s marmeládou
Přidáno před 3 hodinami
Strakatý řez s jablky
Přidáno před 5 hodinami
Kolínka s vajíčkem
Přidáno před 6 hodinami
Domácí nudle s krůtím masem a paprikami
Přidáno před 9 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Řezy ORGASMUS
VerkaDvorakova před 50 minutami
Krkovička z trouby
bint2103 před 53 minutami
Jablečný štrúdl z domácího těsta
Cadule před 57 minutami
Kuřecí stehna pečená s rýží z jednoho pekáčku
Hana1234 před 1 hodinou
Kakaový olejový korpus na dort
Mart1neek před 1 hodinou
Frankfurtská polévka s brambory, mlékem a smetanou
Machachar před 1 hodinou
Medovníková roláda
vagundova před 2 hodinami
Labužnický králík na smetaně
LumirDavid před 2 hodinami
Krkovička pečená po staročesku
Lida.Rose před 3 hodinami
Krémová pórková polévka
minitka111 před 3 hodinami
Tématické fráze:
kroupy recepty,
hubník s kroupami,
housková nádivka,
velikonoční nádivka s houbami,
recepty z krup,
kroupy s uzeným,
nádivky z pečiva recepty,
kroupova nadivka,
nádivka bez pečiva,
velikonočni nádivka s uzeným,
velikonoční nádivka s játry,
nádivka z celozrnného pečiva.cz,
celozrnná nádivka,
velikonoční nádivka s houbama,
velikonoční nádivka bez pečiva,
kroupy v receptech,
recept na kroupy s houbami,
hubník z krup,
velikonocni .pohanky nádivka recept,
pečivo z krup
Suroviny:
vejce,
maso uzené,
houby mražené,
kroupy,
česnek,
bylinky,
vývar uzený,
sůl,
pepř mletý,
sádlo
Komentáře (11)
Jen na okraj (nechci být za chytrolína), ale kdysi jsem sbírala zkušenosti v hospodské kuchyni a dostala radu, že kroupy se vaří v nesolené vodě. Zkusila jsem obojí, ve slané se vaří asi tak 5x déle. Totéž platí i u rýže natural, to je už vlastní postřeh.