Marcipánový dort Dr. Oetker

bystrouska Kuchařka: bystrouska

16 porcí Dorty 2 názory

Suroviny

Na těsto:
4 vejce
80 g cukru
40 ml oleje
70 g Nutelly
50 g marcipánu
120 g hladké mouky
2 kávové lžičky prášku do pečiva
Náplň:
500 ml šlehačky
1 balíček Želatinového ztužovače Dr. Oetker
100 ml vlažné vody
100 g marcipánu
Na zdobení:
meruňkový džem
čokoládová poleva
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Vejce s cukrem ušleháme do pěny, vmícháme olej, Nutellu a na jemno nastrouhaný marcipán.

  2. Nakonec vmícháme mouku s práškem do pečiva.

  3. Těsto vlijeme do vymazané a vysypané dortové formy a pečeme ve vyhřáté troubě na 160°C (horkovzduch) asi 20 minut.

  4. Upečený korpus necháme vychladnout.

  5. Ušleháme šlehačku do tuha.

  6. Želatinový ztužovač připravíme dle návodu a ihned vmícháme do šlehačky.

  7. Krém rozdělíme na poloviny.

  8. Do jedné půlky vmícháme Nutellu a do druhé na jemno nastrouhaný marcipán.

  9. Vychladlý korpus podélně rozřízneme a spodní část vložíme zpátky do umyté dortové formy.

  10. Na tento korpus naneseme marcipánovou náplň a dobře uhladíme.

  11. Nutellovou náplň opatrně rozetřeme na marcipánový krém.

  12. Přiklopíme druhou částí korpusu a necháme ztuhnout v lednici.

  13. Poté vyndáme dort z formy potřeme džemem a rozpuštěnou polevou.

Poznámka

Recept jsem opsala z kalendáře Dr. Oetkera. Byl to recept pro listopad 2012.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 6 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Marcipánový dort Dr. Oetker

Tématické fráze: doktor oetker doktor etker marcipán dr.oetker dr.oetker marcipán marcipánový dort dort pro doktora dr.oetker dorty doktor otker perník doktor oetker doktorský dort recepty doktor oetker dorty pro doktory doktor etkr ztužovač šlehačky dr. oetker dr.oetker dort ztužovač šlehačky dr, oetker čokoládová nápln dr. oetker zdobeni dr.oetker dokter otker marcipán dr,oetker