Suroviny
Porce: 1 velký bochník
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 13 140 kJ / 3 140 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 77,60 g |
Tuky | 35,48 g |
Vláknina | 24,00 g |
Cholesterol | 535 mg |
Sodík | 4,35 g |
Sůl | 5,50 g |
Sacharidy | 615,67 g |
Postup přípravy
Ve středně velké míse smícháme mouku, jedlou sodu, sůl a skořici. Odložíme. Krok 2: Ve větší míse, nebo v míse kuchyňského robotu, utřeme máslo s cukrem, asi 3 minuty. Přidáme vejce, jedno po druhém a po každém přidání řádně promícháme.
Vařečkou vmícháme banánovou kaši, jogurt, a vanilku. Promícháme.
Postupně přidáváme mouku a promícháme. Těsto bude husté. Krok 3: Polovinu těsta nalijeme na dno bochníkové formy. Smícháme skořici s cukrem a rovnoměrně nasypeme na těsto. Nalijeme druhou polovinu těsta.
Pečeme 45 - 60 minut, nebo dokud špejle zapíchnutá doprostřed chleba není po vytažení suchá. Krok 4: Před vyndáním z formy necháme alespoň 15 minut vychladnout. Poté necháme úplně vychladnout. Krok 5: Mezitím si připravíme cukrovou polevu. Smícháme moučkový cukr se smetanou. Pokud bude směs moc hustá, postupně přidáváme trochu smetany.Pokud moc řídká, přidáváme cukr, dokud nezískáme správnou konzistenci.
Polevou ozdobíme chléb a podáváme.
Zveřejněno 24. 8. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Banánový chlebíček se skořicí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/r6AB
Moje poznámka
Banánový chlebíček se skořicí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/r6AB
Nejnovější recepty
Pečená husa se dvěma druhy zelí
Přidáno před 32 minutami
Lučinový knedlík pro diabetiky
Přidáno před 1 hodinou
Kaštanové orecchiette
Přidáno před 2 hodinami
Řezy s malinovým krémem a čerstvými malinami
Přidáno před 3 hodinami
Kávové rohlíky (retro)
Přidáno před 3 hodinami
Tvarohová buchta s rozinkami
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Jan Punčochář připravil skvělou pomazánku na topinku: Ukázal i fígl, jak dosáhnout perfektně křupavého chleba
Vdolky jako z pohádky: Tradiční pečivo chutná mnohem lépe s jablky. Dodají jim na svěžesti a těsto příjemně zvláční
Chutě Evropy: Ve Francii si musíte dát sytou rybí polévku bouillabaisse, šťavnaté hovězí na víně a slaďoučký crème brûlée
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Maďarský perkelt s tarhoňou
romanka1009 před 1 minutou
Candát pečený na másle
Kdyzjehlad před 54 minutami
Boršč z Arbatu
lelka12 před 1 hodinou
Karamelizované kysané červené zelí s brusinkami.
Placak před 1 hodinou
Hospodský zelný salát s cibulkou
Tonja před 3 hodinami
Dýňové zelí
aknedz před 4 hodinami
Nekynuté koláčky
Quincey před 5 hodinami
Gratinované mangoldové řapíky
Tonja před 14 hodinami
Tvarohová pomazánka s lahůdkovým droždím
Tonja před 14 hodinami
Tématické fráze:
bananový chlebíček se smetanou,
recepty do bochníkové formy,
anything
Suroviny:
mouka celozrnná,
soda jedlá,
sůl,
skořice,
cukr hnědý,
vejce,
jogurt bílý,
extrakt vanilkový,
cukr krupice,
skořice,
poleva cukrová,
cukr moučkový,
smetana
Komentáře