"Pilaf" z pečeného kuřete

Drůbeží maso Doba přípravy: 30 minut 6 názorů

Drůbeží maso Doba přípravy: 30 minut 6 názorů

Suroviny cca 3

-2/4 pečené kuře (dnes 2 čtvrtky,většinou použiji zbytky)
-3/4 hrnku vařené rýže (3/4 hrnku za syrova)
- 1 lžíce másla nebo oleje
- hrst rozinek
- hrst mandlí sekaných
- 1 cibule
- 1 lžíce kari koření i více
- šťáva z kuřecího výpeku
- mletý pepř
- sůl

Postup přípravy receptu

  1. Na tuku zpěnit nakrájenou cibulku, přidat mandle, rozinky, kari, orestovat. Potom přidat maso z kuřete, pepř, podlít šťávou (nemáme-li, pak vývarem nebo vodou). Chvilinku podusit, přidat vařenou rýži, prohřát. Dosolit podle chuti.

Poznámka od kuchařky

Říkáme tomu pilaf, asi to není úplně košer, ale tento recept pod tímto názvem objevila před asi 35 lety moje mamka v nějakém sešitě s recepty (tuším Sešity domácího hospodaření - Drůbež). Občas takto zužitkuji zbylé pečené kuře, tentokrát jsem ho upekla extra. Bude chutnat tomu, kdo má rád kombinaci masa a ovoce. Nám chutná, stejný recept jsem zde nenašla.

Komentáře k receptu "Pilaf" z pečeného kuřete

Tématické fráze: co se zbytky pečeného kuřete zbylé pečené kuře zbylé pečené kuřecí maso zbyle kure zbylé kuřecí maso co se zbytkem pečeného kuřete zbylé pečené maso pilaf recept co z pečeného kuřete co ze zbyleho kurete co ze zbylého pečeného kuřete recepty z pečeného kuřete zbytky pečeného kuřete co ze zbylého pečeného masa recepty ze zbylého pečeného kuřete zbytky pečeného kuřete recepty recept na zbytky z kuřete recepty pilaf priprava peceneho kurete recept na pilaf