Biskupský beránek II.
Beránek na velikonočním stole může být i z těsta na biskupský chlebíček. Můžete ho vyladit spoustou přísad uložených v těstě. Oříšky, kandované ovoce, čokoládové pecičky i rozinky naložené v rumu mohou skvěle dochutit tradiční moučník.
Suroviny pro 1 kus
klasická kameninová forma
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 13 779 kJ / 3 293 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 75,59 g |
| Tuky | 164,61 g |
| Vláknina | 14,03 g |
| Cholesterol | 1,37 g |
| Sodík | 723 mg |
| Sůl | 1,92 g |
| Sacharidy | 370,37 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vejce oddělíme na bílky a žloutky. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Rozinky namočíme v rumu (tak, aby rozinky byly potopené).
Krok 2: V další misce utřeme vejce, moučkový cukr, Heru a máslo. Potom přidáme mouku, prášek do pečiva, ořechy, vymačkané rozinky a čokoládu. Důkladně spojíme hnětačem.
Krok 3: Nakonec opatrně vmícháme sníh a těsto vlijeme do řádně vymazané formy. Pečeme při teplotě cca 170 °C ve vyhřáté troubě 50 minut.
Krok 4: Hotového, vychladlého beránka můžeme zdobit čokoládovou polevou.
Zveřejněno 29. 3. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Biskupský beránek II.
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vxgV
Moje poznámka
Biskupský beránek II.
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vxgV
Nejnovější recepty
Kachní prsa s čekankovým salátem podle Mirka Kaliny
Přidáno před 8 hodinami
Krémová česnečka
Přidáno před 9 hodinami
Buchta na plech
Přidáno před 10 hodinami
Polévka z červené čočky
Přidáno před 11 hodinami
Zapečené špagety à la lasagne
Přidáno před 12 hodinami
Zelí bílé hlávkové zase jinak dělané
Přidáno před 12 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Drobenkový koláč s pudinkem a jahodami
brtna před 3 hodinami
Barevné hranolky, pečené se žampiony
Jan Nemec před 4 hodinami
Gulášová polévka z hlívy ústřičné a kořenové zeleniny
brtna před 5 hodinami
Rýže s domácí vepřovkou na srbský způsob
Sahula před 6 hodinami
Tarhoňoto na srbský způsob
Sahula před 6 hodinami
Vepřové maso na thajský způsob
Sahula před 6 hodinami
Krůtí srdíčka na smetanovém halali v PH
DunkaStehlikova1975 před 8 hodinami
Vaječná tlačenka
[email protected] před 10 hodinami
Koprová polévka
Jikaprg před 11 hodinami
Hrníčková bábovka s tvarohem a olejem
Jjulie před 11 hodinami
Tématické fráze:
biskupský beránek,
beránek z hery,
biskupský beránek z hery,
beranek z podmasli,
recept na biskupskeho beránka,
biskupský beránek s polevou,
biskupský beránek recept,
beránek biskupský,
nejlepší biskupský beránek,
biskupsky chlebicek beranek,
biskupský tvarohový beránek,
velikonoční beránek biskupský s čokoládovou polevou recept,
beránek recept,
velikonoční beránek biskupský,
recept beránek z hery,
beránek s čokoládovou polevou,
biskupský plněný beránek recept,
lepší beránek biskupsky,
beránek plněný,
top biskupský beránek recept
Suroviny:
mouka hladká,
cukr moučkový,
vejce,
kypřící prášek do pečiva,
tuk hera,
máslo,
ořechy mleté,
rozinky,
rum,
čokoláda
Komentáře (9)