Ukrajinský rajčatový salát

Tessi Kuchařka: Tessi

Doba přípravy: 10min. + chlazení 2-3 porce Saláty 8 názorů

Suroviny

300 g vyzrálá rajčata
100 g tvrdý sýr
100 ml majonéza Hellmanns v pytlíčku
česnek
sůl
pepř
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Rajčata nakrájíme na kostičky, osolíme, opepříme a přidáme česnek podle chuti (alespoň 2 stroužky).

  2. Nastrouháme sýr nahrubo a přidáme k rajčatům. Nakonec vmícháme majolku a dáme aspoň na 20 minut chladit.

  3. S tmavým i klasickým rohlíkem v létě naše večeře obden .

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Ukrajinský rajčatový salát

  • Tessi Tessi(autorka receptu)

    Sim:Jak jsem psala už níž..takhle jsem recept před lety objevila. Jestli je to ukrajinský recept nebo není nevím, prostě se jmenoval Ukrajinský salát.
    Je na každém, co si do salátu dá jestli majonézu nebo zakysanku, ale bude to úplně něco jiného...

    Odpovědět

  • Sim Sim(neregistrovaný)

    Ukrajinci nebo Rusové davaji na rajčatový salat opravdovu kysanou smetanu, žadná Majolka® Hellmanns.

    Odpovědět

  • Hedwika Hedwika

    :yes: To vypadá papatelně, musím vyzkoušet.:-*

    Odpovědět

  • Tessi Tessi(autorka receptu)

    Jana Remkova:
    Jen s jogurtem nám to nechutnalo..je to něco úplně jiného. Ale tomu, kdo má rád jen jogurt ta chuť nepřijde jiná..

    Odpovědět

  • Dajda Dajda

    Jana Remkova: Já to míchám, čistou majonézu už téměř nejím, odvykla jsem si, připadá mi moc mastná. "Ředím" ji Activií a mám pocit, že jsem něco udělala pro své zdraví, a ještě navíc si pochutnala! ;-)

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    :yes::yes: já sice majonézu ne, ale dala bych si třeba jogurt:yes:

    Odpovědět

  • Tessi Tessi(autorka receptu)

    Dajda::-)
    Dávám dál jak jsem "koupila". Salát děláme už třetím rokem...přes zimu trpíme a těšíme se na naše rajčata, to je nejlepší!!

    Odpovědět

  • Dajda Dajda

    Rajčatový salát s majonézou mám moc ráda, dají se přidat vajíčka, salám, kostičky tavenného sýra. Dávám bodík. :yes:

    Co já vím, Ukrajinci nebo Rusové by spíše dali na rajčata kysanou smetanu, kterou mají hustou, tučnou a moc dobrou. Stačí nakrájet rajčada na měsíčky a ozdobit kopečkem smetany, případně kouskem cibulky. K tomu určitě tmavé pečivo nebo chleba. Je to klasický ruský předkrm.

    Odpovědět

Tématické fráze: zapečená rajčata podle haliny zapečená rajčata podle haliny rajčatový salát na zimu zapečené rajčata podle haliny rajčatový salát ruský salát z rajčat ruský rajčatový salát salaty na zimu z rejcat ukrajinské recepty ukrajinská kuchyně recepty zapečená rajčata halina ukrajinski recepty salát z rajčat s aktivií ukrajinský top recepty rajčatový salát ve smetaně ruské a ukrajinské recepty nejlepší ukrajinský salát rajčatový salát recept ukrajinsky predkrm salát z rajčat a kysané smetany

Zapomněl/a jsem heslo