Andělsky nadýchaný perník
Perník je velmi jednoduchý a rychlý moučník, který nejčastěji připravují maminky k nedělní snídani. Tento recept obsahuje povidla a vlašské ořechy, které výslednou pochoutku dokonale provoní a zvláční. Nakonec stačí perník už jen posypat moučkovým cukrem a začít servírovat.
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 30 857 kJ / 7 375 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 131,01 g |
Tuky | 299,77 g |
Vláknina | 44,74 g |
Cholesterol | 548 mg |
Sodík | 550 mg |
Sůl | 1,88 g |
Sacharidy | 1 015,90 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Perník můžeme rozříznout a promazat marmeládou, džemem nebo krémem. Ale je báječný i bez promazání, jiný už nepřipravuji. Občas jej vylepším čerstvým sezónním ovocem, které nakrájím na kousky. Výborné jsou meruňky nebo broskve
Recept mám od své kamarádky Renaty.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
20. 11. 2019 09:35
Janja: Zkontroluj si suroviny, které si dala ! Je jich tam hodně a člověk zapomíná. Konzistence těsta před pečením je jemně tekutá. Možná bylo na tu špaldovku málo mléka! Upeč znovu s normální polohrubou a uvidíš. Já tady široko a daleko známá, jako břídil kuchařský, jsem to dala na poprvé!
19. 11. 2019 20:35
Tak je dopečeno a ochutnáno. Nevím proč, ale perník je sice chutný, ale velmi suchý. Přidala jsem rozinky a sekané ořechy, což by nemělo mít vliv. A místo polohrubé mouky, špaldovou celozrnnou. Možná, kdyby se promazal, tak by zvlhnul. Jsem na rozpacích ho znovu péct
9. 11. 2019 23:30
xvítko13: UŽ TI TU NĚKOLIK DĚVČAT PSALO, JAKOU DĚLÁŠ CHYBU. ČETLA SIS TO VŮBEC?
Dáváš tam prášek, který tam nepatří - jmenuje se Koření do perníku. To je balíček co se dává nejméně na dvě kila mouky a nekypří těsto, jen ho ovoní kořením. Nalep si na něj, velkou ceduli: Toto ne!!! Nebo ho zahoď. Dej tam jeden kypřící prášek do pečiva a ještě kypřící prášek do perníku. Ale na tomto prášku chybí slovo kypřící, je tam jen prášek do perníku. Nesmí se ale jmenovat KOŘENÍ do perníku..............................................................A ta těsta raději jen MÍCHEJ, nešlehej, asi ti v rukou chybí cit. Neboj, naučíš se to také! Určitě také něco umíš líp než ostatní.
Dáváš tam prášek, který tam nepatří - jmenuje se Koření do perníku. To je balíček co se dává nejméně na dvě kila mouky a nekypří těsto, jen ho ovoní kořením. Nalep si na něj, velkou ceduli: Toto ne!!! Nebo ho zahoď. Dej tam jeden kypřící prášek do pečiva a ještě kypřící prášek do perníku. Ale na tomto prášku chybí slovo kypřící, je tam jen prášek do perníku. Nesmí se ale jmenovat KOŘENÍ do perníku..............................................................A ta těsta raději jen MÍCHEJ, nešlehej, asi ti v rukou chybí cit. Neboj, naučíš se to také! Určitě také něco umíš líp než ostatní.
17. 10. 2019 10:42
Kodaja: Děkuji, jsem ráda, že chutnal
6. 10. 2019 12:22
Luxusní záležitost.Děkuji za recept.
30. 8. 2019 08:41
Caterina3010: Caterino, o to víc si toho vážím, že je pochvala vyjímečná a děkuji Ti
29. 8. 2019 01:05
Komentáře nepíšu často, vlastně skoro vůbec ale tady musím udělat výjimku.. zkoušela jsem už 3 recepty na perník a tento je nejlepší. Hodnotím 1*
23. 8. 2019 08:57
Hanakucharkou: Haničko, děkuji za chválu a jsem moc ráda, že chutná, to je ta nej.....odměna
22. 8. 2019 11:55
Tento perník je skvost! Vždy peču jen tenhle a mojí rodině vždy chutná. Můžu jen doporučit!
8. 6. 2019 10:04
Durdas: Děkuji a není zač děkovat, jsem ráda, že Vám chutná. Také ho zrovna dnes dělám, už delší dobu nebyl
7. 6. 2019 20:58
Perník je vynikající, peču ho podle Vašeho roceptu už dlouho a vždy jsem moc spokojená. Děkuji za něj
16. 5. 2019 08:47
karel1970: Pekla jsem na 180, 30 minut a 10 minut dopekla na 170. Po dvaceti minutách pečení popíchat špejlí aby nepraskal, pára musí uniknout. Byl propečený a měkký.
16. 5. 2019 07:04
karel1970:
No, já bych toto pekl při 175°C a např. tady píšou: https://www.labuznik.cz/diskuse/jak-zjistime-je-li...
No, já bych toto pekl při 175°C a např. tady píšou: https://www.labuznik.cz/diskuse/jak-zjistime-je-li...
16. 5. 2019 00:42
Dobry den.Prosim mam jednu malou prosbu.Ja miluju pernik uz od mala a taky rad pecu a tento recept urcite o vikendu hned vyzkousim.Jen se chci zeptat,co je stredne vyhrata trouba?Mozna tento dotaz se tady nekomu bude zdat zbytecny,ale ja fakt nevim.150,160,170?Moc dekuji.
22. 4. 2019 11:36
Irka66: Irko, jsem moc ráda, že perník tak chutná a díky že jsi ho vyzoušela
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Hovězí rolky ve slanině od Denisky
Přidáno před 12 hodinami
Pudinkový pohár s ovocem
Přidáno před 13 hodinami
„Žitné“ rohlíky s omládkem
Přidáno před 14 hodinami
Křupavé brambory
Přidáno před 17 hodinami
Jogurtový pohár se zmrzlinou a mangem
Přidáno před 18 hodinami
Variace na Gà Nam Bộ:
Přidáno 22. 4. 2024 23:54
Právě bylo uvařeno:
Úžasně rychlá tvarohová buchta s povidlím, chuť jako koláče, hned hotová
Luciksch uvařil před 3 hodinami
Těsto na pizzu
Bretik uvařila před 3 hodinami
Tři pomazánky na chlebíčky a soudečky nebo jednohubky
aerdna uvařila před 5 hodinami
Nadýchaný mrkvový dort
Mlsani uvařila před 5 hodinami
Špenátové lasagne s kuřecím masem
Alexandra1 uvařila před 5 hodinami
Hummus pomazánka
annasmitkova uvařila před 6 hodinami
Pudinkový pohár s ovocem
Moanka uvařila před 6 hodinami
Rajská omáčka
Fleep uvařila před 6 hodinami
Mandarinkový koláč s drobenkou
Redpelikan uvařila před 6 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak vylepšit litý perník? Vyzkoušejte do těsta přidat nasekané ořechy, rozinky a sušené ovoce, nebo potřít moučník čokoládou
Co dobrého upéct na chalupě? Třeba hrníčkový perník. Je snadný, rychlý a moc dobrý
15 nejlepších hrníčkových moučníků: Báječné recepty k odpolední kávě
Další recepty
Tématické fráze: perník recept perník recept na perník perník na plech recept perník nejlepší domácí perník na plech pernik na plech recept domácí perník na plech recepty perník nejlepší perník recept pernik na plech perník recepty top recepty perník recepty na perník dobrý perník výborný perník nejlepší perník na plech domácí perník recept na dobrý perník recept na perník na plechu
Suroviny: mouka hladká, mouka polohrubá, mléko, olej, cukr, pudink čokoládový, vejce, prášek do perníku, prášek do pečiva, cukr vanilkový, kakao, povidla švestková, skořice, ořechy vlašské, poleva čokoládová
Andělsky nadýchaný perník
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/R6zq
1381 názorů