Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Andělsky nadýchaný perník

Perník je velmi jednoduchý a rychlý moučník, který nejčastěji připravují maminky k nedělní snídani. Tento recept obsahuje povidla a vlašské ořechy, které výslednou pochoutku dokonale provoní a zvláční. Nakonec stačí perník už jen posypat moučkovým cukrem a začít servírovat.

Hodnocení receptu je 5,0 (883×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 40 min

60 min (20 min příprava + 40 min tepelná úprava)

26. 1. 2009 21:12

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie30 857 kJ / 7 375 kcal
Bílkoviny131,01 g
Tuky299,77 g
Vláknina44,74 g
Cholesterol 548 mg
Sodík 550 mg
Sůl1,88 g
Sacharidy1 015,90 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Perník můžeme rozříznout a promazat marmeládou, džemem nebo krémem. Ale je báječný i bez promazání, jiný už nepřipravuji. Občas jej vylepším čerstvým sezónním ovocem, které nakrájím na kousky. Výborné jsou meruňky nebo broskve

Recept mám od své kamarádky Renaty.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

20. 11. 2019 09:35

Janja: Zkontroluj si suroviny, které si dala ! Je jich tam hodně a člověk zapomíná.:-( Konzistence těsta před pečením je jemně tekutá. Možná bylo na tu špaldovku málo mléka!:-? Upeč znovu s normální polohrubou a uvidíš. Já tady široko a daleko známá, jako břídil kuchařský, jsem to dala na poprvé!:-D

Janja

19. 11. 2019 20:35

Tak je dopečeno a ochutnáno. Nevím proč, ale perník je sice chutný, ale velmi suchý:-(. Přidala jsem rozinky a sekané ořechy, což by nemělo mít vliv. A místo polohrubé mouky, špaldovou celozrnnou. Možná, kdyby se promazal, tak by zvlhnul:-Q. Jsem na rozpacích ho znovu péct:-(

Karofka

9. 11. 2019 23:30

xvítko13: UŽ TI TU NĚKOLIK DĚVČAT PSALO, JAKOU DĚLÁŠ CHYBU. ČETLA SIS TO VŮBEC?
Dáváš tam prášek, který tam nepatří - jmenuje se Koření do perníku. To je balíček co se dává nejméně na dvě kila mouky a nekypří těsto, jen ho ovoní kořením. Nalep si na něj, velkou ceduli: Toto ne!!! Nebo ho zahoď. Dej tam jeden kypřící prášek do pečiva a ještě kypřící prášek do perníku. Ale na tomto prášku chybí slovo kypřící, je tam jen prášek do perníku. Nesmí se ale jmenovat KOŘENÍ do perníku..............................................................A ta těsta raději jen MÍCHEJ, nešlehej, asi ti v rukou chybí cit. Neboj, naučíš se to také! Určitě také něco umíš líp než ostatní.

Bibinka Bibinka

17. 10. 2019 10:42

Kodaja: Děkuji, jsem ráda, že chutnal :-K:yes:

Kodaja

6. 10. 2019 12:22

Luxusní záležitost.Děkuji za recept.

Bibinka Bibinka

30. 8. 2019 08:41

Caterina3010: Caterino, o to víc si toho vážím, že je pochvala vyjímečná a děkuji Ti:yes::-K;-)

Caterina3010

29. 8. 2019 01:05

Komentáře nepíšu často, vlastně skoro vůbec ale tady musím udělat výjimku.. zkoušela jsem už 3 recepty na perník a tento je nejlepší. Hodnotím 1* :yes:

Bibinka Bibinka

23. 8. 2019 08:57

Hanakucharkou: Haničko, děkuji za chválu a jsem moc ráda, že chutná, to je ta nej.....odměna:yes:

Hanakucharkou Hanakucharkou

22. 8. 2019 11:55

Tento perník je skvost! Vždy peču jen tenhle a mojí rodině vždy chutná. Můžu jen doporučit!<3:yes:

Bibinka Bibinka

8. 6. 2019 10:04

Durdas: Děkuji a není zač děkovat, jsem ráda, že Vám chutná:yes:. Také ho zrovna dnes dělám, už delší dobu nebyl;-)

Durdas

7. 6. 2019 20:58

Perník je vynikající, peču ho podle Vašeho roceptu už dlouho a vždy jsem moc spokojená. Děkuji za něj :-*:-K

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

16. 5. 2019 08:47

karel1970: Pekla jsem na 180, 30 minut a 10 minut dopekla na 170. Po dvaceti minutách pečení popíchat špejlí aby nepraskal, pára musí uniknout. Byl propečený a měkký. ;-)

casino casino

16. 5. 2019 07:04

karel1970: :-K
No, já bych toto pekl při 175°C :-) a např. tady píšou: https://www.labuznik.cz/diskuse/jak-zjistime-je-li...

karel1970 karel1970

16. 5. 2019 00:42

Dobry den.Prosim mam jednu malou prosbu.Ja miluju pernik uz od mala a taky rad pecu a tento recept urcite o vikendu hned vyzkousim.Jen se chci zeptat,co je stredne vyhrata trouba?Mozna tento dotaz se tady nekomu bude zdat zbytecny,ale ja fakt nevim.150,160,170?Moc dekuji.:-K

Bibinka Bibinka

22. 4. 2019 11:36

Irka66: Irko, jsem moc ráda, že perník tak chutná a díky že jsi ho vyzoušela :yes::-K

1 5 6 7 8 9 93

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: perník recept perník recept na perník perník na plech recept perník nejlepší domácí perník na plech pernik na plech recept domácí perník na plech recepty perník nejlepší perník recept pernik na plech perník recepty top recepty perník recepty na perník dobrý perník výborný perník nejlepší perník na plech domácí perník recept na dobrý perník recept na perník na plechu

Suroviny: mouka hladká, mouka polohrubá, mléko, olej, cukr, pudink čokoládový, vejce, prášek do perníku, prášek do pečiva, cukr vanilkový, kakao, povidla švestková, skořice, ořechy vlašské, poleva čokoládová

TopRecepty.cz

Andělsky nadýchaný perník

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/R6zq