Vepřová panenka na provensálském koření a šafránu

Vaclav Fronek Kuchař: Vaclav Fronek

Doba přípravy: 45 vč.příloh a přípravy. 4 porce Minutky 12 názorů

Suroviny

1 kg vepřové panenky
cca 150 g anglické slaniny
pepř
sůl
provensálské koření
špetka šafránu
olej na pečení
Recept si zatím oblíbilo 12 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Provensálské koření spolu se šafrámem, pepřem a solí dobře utřeme ve hmoždíři a touto směsí vydatně potřeme vepřovou panenku, již naporcovanou na 4 ks cca po 250g.

  2. Všechny kusy zakapeme olejem a obalíme plátky anglické slaniny. Dobře převážeme potravinovým provázkem a necháme chvilku odležet, než si připravíme suroviny na přílohy (brambory,zelenina a pod.).

  3. Rozpálíme kvalitní pánev s nehořlavou rukovětí a balíčky panenky pečeme při jejich otáčení.
    Délka pečení je závislá na tom jak chceme mít panenku propečenou. Na medium asi jako stejk.

  4. Pak dáme na cca 2 min do trouby, rozehřáté na 190°C. Kdo chce více propečenou nechá v troubě o trochu déle.

  5. Po vyndání z trouby se nechá ještě pár minut odpočinout, aby se šťávička zatáhla a pak sundáme provázek a naporcujeme panenku medium na dva kusy a propečenou na medajlonky. Dáme přílohu a jíme.

Poznámka

Vypadá to jako pracné, ale není. Pouze je nutné vždy pečlivě sledovat pečení. Ale stojí to za to. Každý gurmán i gurmet bude pět pouze chválu. Je to ovšem dost finančně náročné.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 8 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vepřová panenka na provensálském koření a šafránu

  • Nikina Nikina

    :-O Vašíku Ty jsi šikula! Máš to moc pěkné :yes::-K

    Odpovědět

  • Majka8 Majka8

    Vaclav Fronek:Vašíku,mám paneneku v mrazáku a jelikož neumím,tak se ji bojím vyndat:-//vždy ji vysuším a nikdy není šťavnatá,uvařím kde co,ale k panennce mám respekt.Recept na 1*** ale já bojííím:-(

    Odpovědět

  • marci52 marci52

    No proste nadhera:-p:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Vašíku,moc hezky jsi to připravil:-p:-K
    Cenově je to opravdu trochu náročnější,ale když to vezmeš,že kažý týden to určitě nevaříš;-)tak je to v pohodě:yes:

    Odpovědět

  • jirholu jirholu

  • Bibinka Bibinka

    Vaclav Fronek:Vašíku, panenka je panenka a dobrá. Já bych si dala tu víc propečenou, ale je na každém, jak mu chutná. Dávám ti 4.boda:yes::yes:

    Odpovědět

  • Vaclav Fronek Vaclav Fronek(autor receptu)

    spagetka:Jesli je to od tebe upravený ?? Moc děkuji šikulko.

    Odpovědět

  • Ivana Ch Ivana Ch

    To je nádhera:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:yes::yes::-K:-K

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Vaclav Fronek: ahá, takže ty dvojmo vymazat, můžu? Tak jo.

    Odpovědět

  • Vaclav Fronek Vaclav Fronek(autor receptu)

    spagetka:rád bych, ale nevím jak to změnit a taky je tam jedna dvojmo a taky nevím jak ji vyjmout aby byla každá jen 1x

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Vašku, vypadá to vynikajícně, jen dotaz - nechceš jako hlavní fotku dát to foto hlavního jídla? Upřímně, vypadá to líp. Ale je to na tobě.
    Jinak asi dražší, ale určitě to nejíme denně, ne? ;-);-):-p:yes:

    Odpovědět

  • savlinka savlinka

    VENOUŠKU vypadá to moc lákavě a jedle:yes::yes::yes:hned bych si dala:yes::yes::yes:;-)

    Odpovědět

Tématické fráze: šafrán recepty provensálské koření použití provensálské koření vepřová panenka médium safran pouziti použití šafranu safran recept vepřová panenka recepty koření na vepřovou panenku recepty provensálské koření vepřové na šafránu panenka medium panenka na šafránu recept vepřová panenka šafrán jako koření provensalské koření recept vepřová panenka vepřová panenka recept recepty na vepřovou panenku veořová panenka recepty