Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Čokoládový dort se smetanou a ovocem

Hodnocení receptu je 4,9 (23×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

7. 2. 2009 21:12

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie15 764 kJ / 3 768 kcal
Bílkoviny91,99 g
Tuky55,68 g
Vláknina27,20 g
Cholesterol 1,30 g
Sodík 633 mg
Sůl2,01 g
Sacharidy711,11 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Marie Tomečková

8. 2. 2009 17:23

Semy, ale Eva má pravdu. Přečtete si větu, kterou jste napsala v komentáři. To máslo vyšleháte rozpustit a vyšlehat s cukrem... Peču dost dlouho, ale z vaši odpovědi jsem byla i já jelen. Nechápala jsem, proč nejdřív vyšlehat a pak rozpustit:-O A zatím jste neodpověděla, jakou konzistenci má mít máslo při zašlehávání pudinku. Eva se na to ptala. Postup který uvádíte vy, jsem ještě neslyšela. Z jakého důvodu se má máslo rozpustit? Není lepší do horkého pudinku zašlehat máslo? :-*Máslo se přece v horkém pudinku krásně rozpustí a krém je hladký.:-p

Semy.cz

8. 2. 2009 17:03

Evo, máslo samozřejmě musíte nejdříve rozpustit a pak vyšlehat s cukrem. Poté přidat téměř vychladlý pudink. Nevím, mě se na to nezdá nic neúplného. :-)

Eva

8. 2. 2009 16:08

Semy, asi neumím číst.:-))V postupu je napsáno: Rozpuštěné máslo vyšleháme s cukrem. Rozdělíme na dvě části a do každé vmícháme po částech téměř vychladlý pudink. A v komentářích: To máslo vyšleháte rozpustit a vyšlehat s cukrem. Snažím se číst pozorně. To znamená (podle komentáře), že máslo nejdřív vyšlehám, pak ho rozpustím a nakonec ještě jednou vyšlehám s cukrem? A když budu dávat vychladlý pudink, tak jakou konzistenci to máslo má mít? Nedokážu si to na základě vašeho neúplného postupu vůbec představit. Možná chyba není na mé straně.:-D Recept se mi líbí a nerada bych si postup domýšlela. Děkuji

Semy.cz

8. 2. 2009 09:41

Evo, pudinky uvařím přesně jak říkáte, s polovinou mléka. To máslo vyšleháte rozpustit a vyšlehat s cukrem a pudink se přidává postupně po částech téměř vychladlý...(je to tam v receptu i tak popsané).

Klárko, ty jahody je opravdu jen potřeba nechat dobře okapat. Já to krájela asi po 4 hodinách tuhnutí a nevytékalo nic a krájelo se dobře :-)

Marta Marta

8. 2. 2009 09:31

vypadá velmi chutně, vkusně nazdobený, dávám bodíka :yes:

tejaja tejaja

8. 2. 2009 08:01

Klárka, keď nepoužívate čerstvé, ale kompótované jahody, musíte ich ocediť a nechaž úplne odkvapkať a oschnúť. Potom vám už nebudú púšťať žiadnu ďalšiu šťavu. To isté platí pre mrazené jahody. Čerstvé jahosy umyjete a tiež necháte oschnúť.

Klárka

8. 2. 2009 01:16

Když dávám do krému ovoce, tak zejména kompotové jahody pustí dost šťávy a krém není dostatečně ztuhlý. Při krájení vytéká. Nůž je pak zapatlaný a řez nevypadá hezky. Kde dělám chybu? Moučník mám pochopitelně vždy v lednici. Krájím ho po upečení a naplnění až na druhý den. Děkuji za vysvětlení.

Eva

8. 2. 2009 01:05

Martino, píšete, že pudinky uvaříme dle návodu. Ale kolik mléka? Na jeden celý sáček se dává 1/2 mléka. Vy uvádíte 1/2 sáčku. To znamená na 1/2 sáčku 250 ml mléka? A pak to máslo mám rozpustit? Ještě jsem nikdy do rozpuštěného másla nepřidávala VYCHLADLÝ pudink. Spíš to dělám opačně. Do horkého pudinku zamíchávám máslo, které se v horkém pudinku postupně rozpustí. Anebo máslo pokojové teploty vymíchám s vychladlým pudinkem. Obě suroviny musí mít stejnou teplotu. Děkuji za vysvětlení.

Jana

8. 2. 2009 00:27

Dort vypadá fakt skvěle. Hned zítra ho také upeču. :-p

Semy.cz

7. 2. 2009 23:46

výbusna: Krém pokračuje stejně i na bokách. Na tý třetí fotce je už vidět bok, ale splívá to, takže to není tolik poznat :-)

JanaDorazinova JanaDorazinova

7. 2. 2009 23:35

Martino, nádhera. Já moc neumím zdobit tím sáčkem, tak fakt obdivuji každého, kdo to umí. :-8 A proto za umělecký dojem máš+ :yes:

Paprika Paprika

7. 2. 2009 23:31

Čokoládové dorty miluju.:-8 Přiznám se, že bych ten jakodový krém vyměnila za čokoládový, ale jinak :yes:

Semy.cz

7. 2. 2009 22:36

Jolano: každého zaujme něco jiného. Myslím že takovéhle "divné" narážky nejsou na místě. Děkuji

jolana1

7. 2. 2009 22:34

máš to krásný na detaily nekoukám jako paní vybusná je nějak moc chytrá ne dávám ti bodík

Semy.cz

7. 2. 2009 22:23

Blbnul mě nějak počítač a vložilo to několikrát..:-(

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: čokoládový dort čokoládové dorty čokoládový dort za studena ovocny dort s čokoladou čokoládovo ovocný dort dorty s ovocem recepty dort s lesním ovocem zdobení dortů ovocem čokoládový moučník dort s ovocem čokoládoví dort ovocný čokoládový dort rychlý čokoládový dort dorty zdobené ovocem čokoládový dort s jahodami jak polít dort čokoládou dort s lesním ovocem recept dorty s ovocem čokoládový dort recept pudinkový dort s ovocem

Suroviny: vejce, cukr, mouka polohrubá, kakao, prášek do pečiva, cukr vanilkový, smetana zakysaná, cukr moučkový, pudink vanilkový, pudink jahodový, mléko, cukr, máslo, ovoce

TopRecepty.cz

Čokoládový dort se smetanou a ovocem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jRp5